Closing Time | Just A Closer Walk with Thee

Foto: Ted (cc)
Serie:

Tussen de ontelbare uitvoeringen van de ‘uitvaart’-gospel  ‘Gewoon een loopje dichter bij u’ kwamen we deze hartverscheurende trombone tegen. Geblazen door Gunhild Carling.

Je kunt het geloven of niet, maar het levert fraaie muziek op.

De geschiedenis van dit liedje gaat ver terug voordat de eerste platenopnames populair werden. Luister eens naar twee opnames uit 1941 van de Selah Jubilee Singers en Rosetta Sharpe.

Mocht u denken: dat liedje ken ik… Dat kan kloppen als u trouwe bezoeker van Sargasso bent. In 2018 lieten we een klarinettiste aan ‘het woord’: Doreen Ketchens.

Reacties (1)

#1 Rigo Reus

Wat kun je toch een boel geluiden halen uit een trombone. Ik werkte ooit ergens, (ooit, ergens) en had een collega die eigenlijk muzikant was, conservatorium gedaan, maar ja, zie maar een inkomen bij elkaar te blazen met je trombone, want dat was zijn instrument. En als wij koffie dronken in onze pauzes, of lunchten, was W**** er nooit bij, die was dan in een lege ruimte aan het blazen. Hij moest wel genoeg speelduur hebben per dag, vandaar. Dus dan hoorde je dat getoeter. Hij deed ook verzoekkunstjes: ‘kun je ook een propellervliegtuig nadoen dat daalt en dan weer stijgt?’ En dat deed hij dan.
Op een gegeven moment is hem verzocht te stoppen met oefenen, men had er last van. Later zag ik zijn naam op het internet, hij had nog steeds een vreemde baan ernaast, bij bandjes die een trombonespeler nodig hadden.