Closing Time | First Evening

Erotiek op Sargasso! Na al dat sexy lächeln kon okto natuurlijk niet achterblijven. Maar dan wel verantwoorde poëtische erotiek, want dit is een intellectueel weblog.

Nu we na vorige zin het grootste deel van de lezers kwijt zijn, en zeker alle mannen: de muziek is van multi-muzikalist Hector Zazou, en komt van een project waarbij de poëzie van de Franse 19e-eeuwse dichter Arthur Rimbaud op muziek gezet is.

Hector Zazou heeft door z’n carrière heen een breed palet aan genres verkend: van acid house en Afrikaanse dance via new music en strijkkwartetten tot aan experimentele ambient en Corsicaanse polyphone of religieuze oud-Ierse gezangen. Vaste kenmerken: een originele, tot in de puntjes verzorgde productie, veelal verrassende instrumentatie, en samenwerking met vele goden in de muziekwereld.

Zoals hier dus met John Cale die z’n kenmerkende stem leent, en met David Sylvian (anoniem) op gitaar. Zonder beelden, om het spannender te maken.

 

 1. 3

  Het is me het muziekavondje wel:

  Ik kom net van “België één” registratie van afscheid “Vaya con dios” (oktober l.l.); naar mijn idee veel te weinig aandacht in Nederland (op een hit na)

  En nu dit toch fraaie stukje muziek!

 2. 6

  dank allemaal voor de waardering! Dat geeft weer een fijn kerstgevoel :-)

  Ik zal m’n best blijven doen om bijzondere stukjes muziek voor het voetlicht te brengen.