Closing Time | Filastine

Filastine is een wereldburger die diepe bassen en vuige electronica combineert met een klassiek akoestisch instrumentarium en elementen van overal en nergens op de wereld. De muziek gaat vaak gepaard met hoge kwaliteit van videobeelden in een heel eigen stijl, meest geschoten op desolate plaatsen waar het menselijk falen allesbepalend is (zoals hier bij voorbeeld).

Maar in het filmpje van vandaag gaat het meer om de typerende combinatie van muzikale elementen. Hier horen we hem samen met Javaanse zangeres Nova en cellist/violist Brent Arnold.

 1. 1

  Verrassend!!!

  De meeste mensen zullen niet zo vaak muziek uit die streken horen.
  Ik vind het goed.

  Wat betreft de clip:
  Rond 4 min. 40 sec. moest ik echt even grijnzen, toen dat wajangfiguur met doodskop de riem in beeld kwam.

 2. 2

  @1: Wat is muziek uit die streken ?

  Kijk op zijn about en zie dat hij in Barcelona woont. Een globalist. Niet ‘uit die streek’.

  Maar idd: verrassend. Interessant ook.

 3. 5

  @1

  Rond 4 min. 40 sec. moest ik echt even grijnzen, Rond 4 min. 40 sec. moest ik echt even grijnzen, toen dat wajangfiguur met doodskop de riem in beeld kwam.toen dat wajangfiguur met doodskop de riem in beeld kwam.

  Filastine is nogal een aktievoerder, dat komt ook regelmatig in z’n muziek naar voren. Vandaar dus ook maar even zo’n element van een kapitalist met geldzak en doodshoofdriem er even tussendoor.

 4. 6

  @5:
  Er zit vast meer symboliek in die ik mis ;-)
  Kon dit nog vinden:

  GENDJER2
  gender gender is an edible wild-growing plant that the poor eat in Indonesia, the lyrics come from an old song from the 1950’s and are really simple and innocent: “gathering the plant in the fields, making bundles, bringing them to market”
  but the song was banned for the forty years of Suharto’s New Order, because the song was associated with the woman’s wing of the communist party. The communists were massacred, millions were killed, so this is a kind of “ghost song” that is still quite taboo.

 5. 7

  Ze hebben samen ook vaker in Nederland opgetreden, in OT301 en OCCII in Amsterdam. Filastine was ooit actief in de Infernal Noise Brigade, zeg de fanfare die het radikale deel van de globaliseringsdemonstranten muzikaal begeleidde als ze een poging deden de WTO, G8 of Wereldbank/IMF te bestormen… VPRO heeft ooit nog een mooie documentaire over ze gemaakt

 6. 9

  @7:

  Filastine was ooit actief in de Infernal Noise Brigade, zeg de fanfare die het radikale deel van de globaliseringsdemonstranten muzikaal begeleidde als ze een poging deden de WTO, G8 of Wereldbank/IMF te bestormen…

  Ah, dat wist ik niet. Maar laat me dat nou helemaal niet verbazen met titels als “Loot”, “Skirmish”, “Burn it” of “Crescent occupation”.