Closing Time | Demolition Hammer

Foto: Ted (cc)
Serie:

Nou ja, oké, ik zie óók wel dat het geen heel vrolijk plaatje is, maar dat is nou eenmaal de albumhoes van Tortured Existence, de eerste plaat van thrashband-met-death-invloeden Demolition Hammer. En nee, de titel ‘.44 Caliber Brain Surgery’ klinkt ook niet gezellig, is helemaal waar.

Maar het leven is niet altijd gezellig. En soms wordt het gewoon eens stukje mooier van wat rauwe thrash.

Reacties (8)

#1 beugwant

En soms wordt het gewoon eens stukje mooier van wat rauwe thrash

Inderdaad! Zelfs meteen nadat ik het uit zette.

 • Volgende discussie
#2 Henk van S tot S

Ik vind de “hoes” wel goed ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Prediker

En soms wordt het gewoon eens stukje mooier van wat rauwe thrash.

Waar u ‘rauwe trash’ zei, mag u gerust ’teringherrie’ invullen. Je maakt nog eens een FvD-stemmer van me!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 sikbock

lang geleden dat ik naar dit soort muziek geluisterd heb. Als puber vond ik dit (strikt genomen geen trash) wel gaaf: https://www.youtube.com/watch?v=tTeXBTStek0. Een plaatje van S.O.D. heb ik ook ergens nog wel liggen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 gbh

terug naar het stilistische begin:

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Janos

@4 oh, maar die is ook mooi! Strikt genomen geen thrash idd, maar zit er qua snelheid wel dicht tegenaan.
@5 ja, belangrijke invloed geweest. De toevoeging van wat meer techniek, riffs en solo’s heeft het wel weer op een hoger plan getild natuurlijk :)

@de critici: IK WIL HET WOORD CULTUURBARBAAR NIET TE LICHT GEBRUIKEN HOOR DUS IK HOU ME NOG EVEN IN. MISSCHIEN WORDT HET MOOIER ALS JE HET NOG EEN KANS GEEFT?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 majava

Tsja, ieder z’n smaak. Deze is bijna mijn smaak, maar vraag mij eens naar wat ik vind van een aantal genres die blijkbaar erg populair zijn in Nederland, dan komen er ook commentaren als #1 en #3 uit.

Ik moet wel toegeven dat ik nooit iets had met de smakeloze album covers van mijn geliefde genre. Ik schaam me er zelfs een beetje voor, zonder me een moment te schamen voor het fan zijn van metalmuziek. De titels en teksten zijn vaak ook totaal niet mijn ding, maar daar maal ik minder om. Het gaat me om de muziek. Wel af en toe raar als ik dan opeens “why don’t you … pull the plug” loop mee te zingen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Janos

@7 Oh, ik heb eigenlijk hartelijk gelachen om #1 en #3 hoor. Ik snap ook wel dat als ik wat obscuurdere en ontoegankelijkere dingen post er zich niet gelijk een erehaag vormt, en vond deze wel mooi geformuleerd.

Die smakeloze albumcovers, tja… logisch vanuit het ontstaan van het genre, het rellerige/schopperige, het willen shoqueren… maar van mij hoeft het ook niet. Qua titels en teksten vindt ik metal echt heerlijk paradoxaal: van lompe wedstrijdjes wie het meeste organen in het rond kan smijten op een zo goor mogelijke manier, tot heel intelligente maatschappijkritische teksten – en dat soms binnen dezelfde band (bijvoorbeeld hier https://sargasso.nl/closing-time-gorefest/ ). Net als dat er ook een enorme kloof gaapt tussen de bands die het Heel Erg Serieus Nemen en zij die ‘het’ doen met een enorme zak zout en zelfrelativering.

 • Vorige discussie