Closing Time | Battery

Wellicht hadden enkelen van u het eerste nummer van Metallica’s klassieker Master of Puppets verwacht, bij het zien van de titel “Battery”, maar neen. Battery is de naam van een Amerikaanse straight edge harcore* punk band uit Washington D.C..

Battery begon muziek te maken in 1990, en gooiden in 1998 de spreekwoordelijke bijl er weer bij neer. Eén van die bandjes die ik graag een keertje live had willen zien, maar helaas. Until the End, uit 1996, is hun tweede album. Voor de liefhebbers van lekker energiek, ongecompliceerd, boos geschreeuw.

*U weet wel: die sub-stroming binnen de hardcore punk zonder drank, drugs, soms zelfs geen seks. Ach, ieder het zijne. Het helpt vast om goed boos te worden…

  1. 1

    Dit is een tamelijk geniaal album voor liefhebbers van het genre. In november 2017 had ik de mazzel deze band een keer live te kunnen zien op de sound of revolution in Eindhoven. Jammer dat je het gemist hebt want ze waren nog steeds zeer de moeite. Leuk om Battery op de FP van Sargasso te vinden trouwens.

  2. 2

    Sound of revolution 2018 heeft Earth Crisis geprogrammeerd staan trouwens. Ook een tamelijk unieke kans om een band te zien waarvan je baalt hem gemist te hebben vroeger.