Closing Time | Aram Khachaturian

Ik overnachtte onlangs in Yerevan, de vriendelijke hoofdstad van Armenië, in een hotel met uitzicht op het als museum in gebruik genomen huis van de componist Aram Khachaturian (1903-1978). Dat is eigenlijk de enige reden waarom u vandaag wordt getrakteerd op de opzwepende Sabeldans uit het ballet Gayane (1942).

De Sabeldans  is niet de enige compositie van Khachaturian die wereldberoemd werd. Ook deze golvende melodie staat, vermoedelijk, in het collectieve geheugen gegrift.

  1. 5

    @4: Haha. Het tempo ligt drie blikjes red bull lager, het ritme is anders en de melodie lijkt er in de verste verte niet op. Maar, haha, verder klopt het wel :)

    Wel een ontdekking trouwens. Allemaal schuldplichtig aan Chatsjatoerjan (waarom gebruikt Jona trouwens een andere spelling dan die van de Wiki waar hij naar verwijst?). Die Batman doet me meteen dan weer denken aan die andere jaren 60 hit:

  2. 6

    En voor de kleintjes onder ons die nu willen weten hoe dat allemaal werkte en die geen genoeg van de muziek kunnen krijgen, hier de ‘starts and landings’ van die dondervogels (let vooral op nr 3 en denk Elon Musk :) ) :