Closing Time | Alex Sparrow

Foto: Ted (cc)
Serie:

Vorig jaar was ik voor mijn werk in Oezbekistan. Het land heeft zijn communistische verleden achter zich gelaten, soms op bijna gênante wijze, zoals wanneer je ziet dat men een monument voor de gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog maar laat instorten. De Russen zijn daarentegen nog volop aanwezig – nergens dronk ik zo veel zulke lekkere wodka als in de door Russen geëxploiteerde restaurants.

En in elk café, elk restaurant hoorde ik het bovenstaande liedje van de Russische zanger Alex Sparrow, soms in het Russisch en soms in Engels. Het zal nooit meer zijn dan een voetnoot in de annalen der muziek, maar het is vrolijk, het clipje is grappig en het had evengoed in West-Europa een dijk van een zomerhit kunnen zijn.

Reacties (3)

#1 Henk van S tot S

Persoonlijk heb ik meer op met deze mus(sen)
;-)

  • Volgende discussie
#2 Christian Jongeneel

Leuk! Dit was er eentje voor de vrijdagavond geweest.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rigo Reus

Hehehe, dat van die pantoffels moet ik onthouden…. Ja, leuk zomer niemendalletje.

  • Vorige discussie