ChristenUnie: ‘Rutte legt rekening bij jongere generatie’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

ChristenUnie: ‘Rutte legt rekening bij jongere generatie’

Rouvoet_-_foto_Marie_Cecile_ThijsDe ChristenUnie vindt dat premier Mark Rutte noodzakelijke maatregelen de komende jaren niet neemt en daardoor de rekening neerlegt bij de jongere generaties. De urgentie ontbreekt bij de nieuwe ploeg ''waardoor de klok van Rutte een tijdbom lijkt te worden.''

Dat zal fractieleider André Rouvoet van de ChristenUnie dinsdag naar voren brengen tijdens het debat over de regeringsverklaring. Volgens hem heeft het vorige kabinet de bezuinigingen doorgevoerd voor 2011.

Maar voor de langere termijn blijven belangrijke maatregelen uit. Hij doelt onder meer op de slechts beperkte verhoging van de AOW en het uitblijven van hervormingen op de woningmarkt.

Volgens Rouvoet is Rutte niet consequent in zijn financiële beleid en daardoor loopt de schuld per hoofd van de bevolking op van 22.693 euro op naar meer dan 23.000 euro.

(ANP op www.nu.nl, 26-10-2010)

Reacties (1)

#1 Jonas

Nou, nou, dit lijkt wel CDA-taal. Die hadden het de gehele campagne over de komende generaties. Die overigens allemaal zijn weggelopen met achterlating van de bejaarde ARP-ers en KVP-ers.

Rouvoet heeft een punt dat een aantal hervormingen, mede plechtig beloofd door het VVD, niet zijn doorgevoerd.