1. 5

  Bismarck, je weet zelf ook dat de rol van het Nederlandse staatshoofd iets ‘passiever’ / symbolischer is dan die in Venezuela. Appels en peren, wie zei dat laatst ook alweer hier…?

 2. 6

  @5: Waar, maar in Nederland is er bijvoorbeeld ook geen beperking op het aantal termijnen voor een premier. En die hoeft niet eens gekozen te worden.

 3. 8

  Ave Chavez!

  But seriously, oneindig verkiesbaar is één ding. Zouden er bepaalde voorwaarden zijn waardoor Chavez kan worden afgezet/weggestemd?

 4. 9

  @8: Een meerderheid die bij de presidentsverkiezingen op iemand anders stemt? Eigenlijk hetzelfde systeem als Frankrijk tot vorig jaar had. Daarnaast Kan een president tussentijds in een referendum afgezet worden (dat is in 2004 ook geprobeerd).

 5. 10

  Chavez is geen blanco bladzijde, maar in vergelijking met de regio is het ver de enig die iets aan de schreiende armoede doet en daar in slaagt .. Hij heeft daar inderdaad petro-dollar voor tot zijn beschikking.

  Er lopen ginder andere potentaten rond, waar ik hier weinig of niet over hoor …

 6. 11

  Chavez doet iets aan de armoede ????
  Echt ongelooflijk wat ik hier lees!
  waar haal je dat?
  Doe eens de moeite om uit je luie zetel te komen Popeye en ga eens naar Caracas of eender welke andere stad of streek in Venezuela… ik ben daar al 7 jaar tewerkgesteld, en weet dus waar ik over spreek … Chavez doet helemaal NIETS aan de armoede (tenzij voor zijn eigen vrienden en familieleden dan). Hij doet alleen geloven dat hij er iets aan doet, een paranoïde die liever
  het geld van de petroleum dient om de Farc te financieren, en dient voor de campagnes van zijn linkse vriendjes Morales, Correa en Zelaya. Terwijl zijn land door zijn onbekwaamheid tot besturen en door zijn corrupte regering bankroet gaat, richt hij nu alle aandacht op een door hemzelf ingebeelde aanval vanuit Colombia. Deze narcotraficant op immens grote schaak, en vriend van het linkse terrorisme is meer dan gevaarlijk en verdient verbannen te worden. In Cuba kan hij terecht, daar kan hij zij revolutionaire anti-westerse ideeën met Fidel en Raúl delen.
  Juan