1. 7

  @4: ja, de redactioneel/juridische dienst van Sargasso had me al ingelicht. Temeer, ik was me ervan bewust. Ga m’n nick veranderen in Plagiàt. Maar één ding heeft me toch doen posten: tenzij een kenner me van het tegendeel overtuigt, is Mohammed (geprezen zij zijn naam) nòch Black, nòch Square. Daar zat Malevtitsj dus vierkant naast.
  @5: ontnuchterend: (maar waar) 5 seconden met PhotoShop en een tekentablet…

 2. 12

  @Crachàt#7
  Lijkt me geen plagiaat. Is wel duidelijk geinspireerd op (je moet het zo wel weten te brengen natuurlijk). En dat komt veel vaker voor. Citaat dus.

 3. 18

  @15
  Malevich schilderde zijn black square in 1915, toen de donkerte over rusland begon neer te dalen. Het had niets met Mohammed te maken maar alles met vrijheid.
  Ik schreef déja vu omdat je schildering me raakte, zoals ook Malevich me raakte met zijn schilderij. Aan plagiaat heb ik in de verste verte niet gedacht.

 4. 28

  Vind het maar zwart-gallige humor.
  Daarnaast zijn de geschetste omlijningen een onnodig kwetsende lading middels de jegens alle Mohammedanen die wel een rechtlijnig beleid nastreven.

 5. 29

  Voor mij zijn pixels heilig, witte pixels wel te verstaan want wit is de kleur van de pixels toen Philips de beeldbuis schiep, dat kunt u lezen in Gebruiksaanwijzing Philips TV type 171X210A, het enige echte Heilige Schrift voor mij. Iedereen die eigenhandig pixels een andere kleur geeft is voor mij een zondaar, beledigd mij diep diep en dient hard hard gestrafd te worden. De tekenaar van deze pixels is ver ver gegaan.

 6. 46

  De circel..aha:

  In de “oude” Griekse en Romeinse voorgangers van onsze *kuch” beschaving stond de perfecte cirkel voor het volmaakte, zeg maar “god” ofzo..dan..sort of. Volmaakte cirkel in de geometrie is lang geprobeerd met een formule vast te leggen, tevergeefs..stel een driehoek voor, beginpunt vanuit middelpunt van de cirkel met een klein plat vlak als stukje van de cirkel. de cirkel voorgesteld als oneindig (oef..infinite, mag niet volgens de Islam, maar toch ff doorzetten) stukjes plat vlak. Ook wel integreren genoemd. gaat niet echt, bij heel klein en heel groot, klopt geen bal van (ook een bal is rodn..verdikkeme). Oef..problemo in onze regionen.

  Daarintegen..zit ik in Japans klooster in Sendai, tien jaar geleden.. Man gebaard (Japanse baarden zijn wat dunnetjes), ik mag mee, de kelder in en daal of in een dichte walm. Ossevet met katoen wordt verbrand, de rook valt neer op spiegels. Het zwarte glas wordt door de meneer behoedzaam doch zeker afgeschraapt en in vierkanten houten potjes verzameld ( Chinese inkt..de ware)

  Man gaat zitten..theeritueel..dat duurt lang, kramp in mijn dijbeen..laat niets blijken. Pakt vel papier met onregelmatige randen (geschept uit gestampte oude kledij) en pakt kwast.

  Die blik en aarzeling..dan…met een uiterst strakke beweging een ronde beweging met de kwat en de inkt, de cirkel. Zo, dat was dat, hij is af..man wordt jong in zijn oude gelaat.

  Deze perfecte circel die in mijn ogen heel onregelmatig werd neergezet is “de ware” voor een boudist.

  Stel: Als de ware circel een perfecte maar dan ook perfecte ronde cicel zou zijn, dachten onze voorgangers, dan zou er niets zijn. Vanaf het oerknalpuntje heeft de uiters kleine onregelmatigheid ( de Japanse meneer) tot gevolg gehad dat er onregelmatige verdeling van de eerste deeltjes (helium) in het jonge heel-al kwam en er sterren gevormd kunnen worden en uit het stof U en ik.

  Ergo..de perfecte cirkel is onregelmatig, grieken/Romijnen en Arabieren zaten ernaast. De “oosterlingen” veel langer nagedacht dan hier, hebben en hadden de Chaos voorspeld die nodig is om een zelforganiserende orde/toestand te krijgen zoals nu.

  Kortom, 5 seconden wellicht maar een chronikeur waardig.

 7. 47

  Treffend @Larie.

  [a href=”http://www.calgary-buddhist.ab.ca/statue.htm”]The thumb and index fingers of both hands are joined to form the circle of perfection (that is, the perfect and eternal Dharma of the Buddha)[/a]

  en een plaatje waar geen mooie cirkel in te zien is, in http://en.wikipedia.org/wiki/Wheel_of_Life :

  [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f0/Wheel_life_01.jpg/200px-Wheel_life_01.jpg[/img]

 8. 48

  Excuses aan sommige lezers, ik lees de reacties en mijn handen lopen ver achter mijn hoofd aan en springen over het toetsenbord en dan enter en ga verder mijns weegs..vele taalkundige bloopers, it;’s the message that counts. That’s me.

 9. 50

  Inderdaad maar er zijn cirkels en cirkels. Eentje is een kamplek ( Aboriginals tekenen altijd vanuit het vogeloog), meerdere steeds kleiner wordende cirkels in elkaar is een waterput aantal cirkels is kracht van de bron, of een cirkel binnen een cirkel zoals bij initiaties..in de buitencirkel staan de volwassenen en de jongelingen moeten binnen de tweede cirkel komen maar krijgen rituele stevige klapjes onderweg (soort ontgroening) of..de leukste om te zien..buitencirkel van huwbare vrouwen , jongeman dringt hollend naar binnen en gooit van het middelpunt een speer met veren achterom zonder te kijken over de vrouwen heen en wordt door een oudere man opgevangen. test van weerstand tegen het zwakke vlees, dan ben je een “vent”..soort van Odysseus and the Sirens.

  Maar alle cirkels zijn perfect onregelmatig, te rond bevonden is ongeldig en dan komt de kampoudste om hier en daar de door mensen gevormde cirkel te realloceren,heel ernstig kijkend.

 10. 54

  Hahaa, hekkesluiters. Want dat valt me toch op aan Sargasso : als je iets X dagen later leest, zie je dat de comments al lang zijn opgehouden. Toch ook een beetje “waan van de dag” voor de vaste stemmen ? Eigen aan het medium, natuurlijk…

  Hoe dan ook : knap filmke.

 11. 57

  Mr. 55,

  Jullie zitten vaker op je eigen site. Ikzelf denk zo om de zoveel tijd : “es kijken wat er onderhand bijgekomen is van Crachàt, en zou er elders ook nog wat leucks staen ?” Voor het overige consumeer ik de dagjesmedia bewust wat later, of toch in verpreide slagorde, als het niet moet.

  Groetjes,

  mr. 57