Californië swingt voor dierenrechten

Bij de verkiezingen in de Verenigde Staten gaat het niet alleen om de president, maar ook om heel veel andere politieke posities. Verder zullen er een hoop referenda langs komen. In Californië mogen de kiezers zich ook uitspreken over meer bewegingsvrijheid voor vee. Omdat Californië natuurlijk ook het centrum van de entertainmentindustrie is leverde dat in ieder geval het beste politieke spotje op:


Met zulke swingende propaganda is het niet vreemd dat het er dik in zit dat het voorstel wordt aangenomen.

 1. 1

  Groovy spotje.

  Helaas staat in Californië naast dit prop 2 ook prop 8 op het spel, waarin gestemd kan worden om een verbod op het onlangs ingevoerde homohuwelijk in de grondwet vd staat vast te leggen. En laten nou net veel minderheidsgroepen, o.a. veel african-americans, die massaal zullen gaan stemmen ivm Obama, vaak tegen het homohuwelijk zijn.

  Op die manier kan de hoge turn-out voor Obama weleens zorgen voor een onaangename verrassing voor veel progressieven. Schandalig systeem eigenlijk, dat aan elkaar verbinden van totaal verschillende dingen..

 2. 2

  Hoezo zijn ze aan elkaar verbonden? Als je op Obama stemt, krijg je de vegetariërs er gratis bij?

  Of wordt, als mensen toch bij de stembus zijn, nog even wat extra democratische inzet geleverd, zoals dat in Utrecht ook regelmatig gebeurde?