1. 1

  Puur imperialisme vanuit de VS, zoals je tegenwoordig alleen nog maar in de Donald Duck zou verwachten, maar het blijkt dus echt. En volgens Manuel Zelaya is het in Honduras niet anders.

 2. 2

  Wat willen ze dan, dat Fruit of the Looms en Levi’s maar ergens anders hun kleding gaan produceren, zodat er nog minder werkgelegenheid is in Haiti?

 3. 3

  @2 Ja, en als ze daar de lat nou maar hoog genoeg leggen, dan komt de textielindustrie weer terug naar Twente en dat is goed voor de werkgelegenheid in Nederland

 4. 4

  Ik stel voor om Tjerk ook nog maar de helft van zijn loon uit te betalen. Kans dat hij zijn baan kan houden is dan veel groter!

 5. 5

  Op zich oud nieuws, Haïti wordt al ongeveer een eeuw door Washington aan de leiband gehouden. Ze zijn het in die periode een keer of vier komen bezetten (de langste bezetting duurde 19 jaar) en hebben ook buiten de bezettingen om geregeld marionetten aan de macht geholpen.

 6. 6

  @5: Ja, als oud nieuws kenden we het al – maar het echte nieuws is dat het nog steeds echt niet genoeg in het nieuws is wat daar (nu nog steeds!) echt gebeurt.