Bush Leert Gitaar Spelen

President Bush plays a guitar presented to him by Country Singer Mark Wills, right, backstage following his visit to Naval Base Coronado, Tuesday, Aug. 30, 2005. Bush visited the base to deliver remarks on V-J Commemoration Day.
(yahoo)

Orkaan Katrina blijkt veel schadelijker dan aanvankelijk werd gedacht. Aantallen slachtoffers: “hundreds, probably thousands“. Ik las echter ook al ergens dat één of andere orkaandeskundige op CNN het aantal slachtoffers schatte op 100.000 (vaag linkje).

De hulp schijnt inmiddels op gang te komen, althans dit hoorde ik Bush zojuist bekend maken op CNN. (check effe Breitbart). Duidelijk is dat deze hulp aan de late kant is voor mensen die al een paar dagen zonder voedsel en drinkwater op een dak zitten, omringt door water waar lijken in drijven.

De Louisiana National Guard (de aangewezen club om op dit moment de burgers te hulp te schieten) heeft andere verplichtingen te Bagdad.

Bush neemt de zaak serieus en heeft zijn vakantie met 2 dagen ingekort. Zie foto.

 1. 4

  Nog een geluk bij een ongeluk dat die Louisana National Guard op dit moment op een van de meest olierijke putten in de wereld zit, anders waren de olieprijzen helemaal omhoog geschoten. Zo zie je maar, en maar cynisch blijven.

 2. 6

  In veel van de reacties op de verschillende postjes over de ramp in New Orleans e.o. zie ik toch wel erg vaak van die opmerkingen in de trend van “we hoeven geen geld/goederen/hulp te geven want de Amerikanen kunnen het zelf wel, of dan hadden ze maar niet naar Irak moeten gaan”. Bijvoorbeeld door mensen als Bismarck en Larie.

  Wat een ongelooflijke crap zeg! Als je iemand in nood ziet die hulp nodig heeft, dan doe je wat je kan om te helpen. Feit is dat er nu ontzettend veel mensen om hulp zitten te springen. Feit is ook dat de NGO’s zoals Rode Kruis die daar bezig zijn om die mensen te helpen, dringend geld nodig hebben. Dan kun je zeggen dat Bush het maar moet regelen, maar daar hebben die mensen daar op dit moment geen zak aan. Dit is de tijd om medemensen in nood een helpende hand te bieden en niet de tijd om politieke statements over de ruggen van die mensen te maken. Om dan achteraf te zeggen: “hmm, duizenden doden, wat hebben die Amerikanen het ondanks hun rijkdom weer slecht aangepakt”. Nee, als je nu zelf ook niets doet, dan ben je daar m.i. medeschuldig aan.

  Ik bedoel, we zeggen toch ook niet “we sturen geen voedselhulp naar Noord-Korea, laat die mensen daar maar van honger omkomen, want dan had het Noord-Koreaanse regime zijn geld maar verstandiger moeten uitgeven.”

  Gelukkig is niet iedereen hier de mening toebedeeld dat de slachtoffers van de orkaan in Louisiana het zelf maar moeten uitzoeken, dus nogmaals de link naar het donatieformulier voor het Hurricane Relief Fund van het Amerikaanse Rode Kruis

  https://www.redcross.org/donate/donation-form.asp

 3. 12

  Over het gireren. Het Rode Kruis biedt daadwerkelijk echte hulp aan. Speciaal voor landen die dat niet kunnen betalen is er een apart gironr. Vaak op TV te zien na een ramp in de 3e wereld. No problem. Maar sorry, de USA hoeft op mij geen financieel beroep te doen. Ze kunnen dat schijntje voor de RK eerste hulp makkelijk betalen.

 4. 13

  Het idee dat het RK hier niet zou kunnen gaan helpen wegens gebrek aan geld is absurd.

  Dat het RK ook nu extra fondsen werft komt voort uit een strategie die heet: cashen op betrokkenheid bij ellende. Helemaal geen probleem mee.

 5. 14

  Ja JdB, als ik de USA nu financiëel ga steunen, steun ik de Global Struggle Against Violent Extremism waar ik helemaal niks in zie. Immers Bush heeft die New Orleans dijkfondsen ingepikt om dit te helpen financieren. Zie berichtje 10.

 6. 16

  @DP: je steunt de USA niet financieel, je steunt de mensen in de USA die getroffen zijn door de watersnoodramp. Dat is heel wat anders. Ik vraag je heus niet een donatie aan de Republikeinse partijkas te doen.

  Als je jouw redenatie volgt, kun je ook nooit financiele steun geven om, pak em beet, de mensen in Zimbabwe te helpen. Hun lijden is immers grotendeels aan het wanbeleid van Mugabe te wijten. Iets waar je (hopelijk!) ook niets in ziet. Ik durf echter te wedden dat je dan een andere afweging maakt en juist de mensen te helpen die het slachtoffer van Mugabe zijn.

  Nee, het valt me echt vies van mensen zoals jou tegen dat je nu niets doet. Ik had verwacht dat al die mensen die altijd maar lopen te kankeren op het wanbeleid van Bush, nu de kans met beide handen zouden aangrijpen om wat volgens jullie eigen woorden de arme slachtoffers van dat wanbeleid zijn, te helpen.

  Maar nee, een politiek statement maken is kennelijk belangrijker (en goedkoper!) dan je medemens te helpen. Laat maar lekker mensen doodgaan, zodat iedereen goed kan zien hoe slecht Bush bezig is. Het recht op leven van een individu ondergeschikt gemaakt aan het politieke gelijk halen. Bah, walgelijk!

 7. 17

  @JdB, jij begon met het Rode Kruis. Lees de eerste zin uit 13 nog eens. De rest is demagogie en schuldgevoel aanpraten. Sorry, not this time.

 8. 20

  Toch typisch Amerikaans:

  New Orleans stad loopt onder water en vervolgens
  zijn het de achterblijvers die kleding en voedingswinkels flink leegplunderen (resp. gisteren rtl journaal).

  Alsof het slachtoffer zijn van een orkaan het recht geeft om een pui van een winkel in diggelen te slaan en er met een paar dozen gestolen goed vandoor te gaan.

  En vervolgens klaagt Jan des B. steen en been dat we anti-europees zijn en ons eigen politiek geleid willen halen.Ik zie slecht de beelden.

  Dit waren niet de beelden die we 1953 zagen.

 9. 21

  @19 anti-europees = anti-amerikaans.

  Ik kan je toch niet volgen. Looting is ten eerste niet specifiek Amerikaans. En midden in de hel is een paar bloemkolen en jassen jatten nou niet echt een bedreiging voor de beschaafde wereld. Schromelijk overdreven.

 10. 24

  @mescaline: het rode kruis heeft altijd veel geld in de reserve om tijdens rampen zoals deze in 1 keer veel hulpgoederen te kunnen inkopen. Dit komt het Rode Kruis nogal eens op het verwijt te staan een rijke organisatie te zijn die zijn geld oppot.

  Feit blijft wel dat het geld er tijdens dit soort rampen snel doorheen gaat en daarna weer aangevuld moet worden. Zonder zijn reserves kan het Rode kruis in een volgende ramp geen/minder adequate hulp bieden.

  Als jij altijd al geld aan het RK geeft tussen de rampen door om alvast op een volgende ramp voorbereid te zijn, dan hoef je natuurlijk niet aangesproken te voelen door mijn reactie. Het feit dat je dat kennelijk wel bent en omstandig moet aangeven dat het allemaal maar demagogie is geeft te denken.

  @DP: met van Bush bashen heeft het helemaal niets te maken. Ik ben het zelfs wel met je eens dat Bush nou niet echt adequaat gereageerd heeft om dit soort rampen te volkomen of om nu het leed zoveel mogelijk te verzachten. Sterker nog, ik doe juist een beroep op mensen om het Rode Kruis te steunen om op te treden daar waar Bush het nalaat. Ik constateer alleen met enige verbazing dat sommigen vinden dat hulp aan de mensen niet nodig is als ze de pech hebben in een land te wonen waar de regering had kunnen helpen maar dat niet of niet voldoende doet.

 11. 28

  Kom, DP, niet zo cynisch. Zo erg is het toch niet te constateren dat er zelfs tussen ons zo heel af en toe wat common ground is?

 12. 31

  JdB: Bush heeft meer geld in de oorlog in Irak gestoken dan deze ramp kost. Dat is een feit. Als hij niet naar Irak was gegaan had hij dit dus kunnen betalen (of waarschijnlijk zelfs kunnen voorkomen). Hij heeft dat niet gedaan. Waarom zou ik dan achteraf zijn Irak oorlog finacieren door de kosten te dekken van wat hij heeft nagelaten met die Irakoorlog?

  Overigens krijgt Zimbabwe van mij ook geen cent zolang Mugabe er zit en Rusland ook niet zolang Putin er zit.

  Ik las trouwens op teletekst dat ze in New Orleans ook niet op hulp zitten te wachten. Daar schieten ze zelfs op legerheli’s.

 13. 32

  Waarschijnlijk speelt hij dit:

  Basin Street Blues
  Words & Music by Spencer Williams, 1926
  Recorded by Louis Armstrong, 1928

  G7 C G7 Cdim C C Dm7 Cdim C
  Won’t you come along with me

  C Dm7 C7 G7+5 C Bb G7+5
  Down that Mis – sis – sip – pi;

  C C7 F Fm
  We’ll take a boat to the land of dreams,

  C G/B Am7 Bb9 G7 C G
  Steam down the river down to New Orleans.

  C G7 Cdim C C Dm7 Cdim C
  The band’s there to greet us,

  C C7 G7 G7+5 C Bb G7+5
  Old friends will meet us,

  C C7 F Fm
  Where all people like to meet

  C C/B Am7 Am7/G G7 C G7
  Heaven on earth, they call it Basin Street

  C C/B E7
  Basin Street is the street

  A7 A7/9 A A7
  Where the elite always meet —

  D Am7 D9 G7
  In New Orleans, land of dreams

  C9 C CM7 Cdim
  You’ll never know how nice it seems

  Dm7 Em7 F7 G7
  Or just how much it really means.

  C C/B E7
  Glad to be, yessiree,

  A7 A7/9 A A7
  Where welcomes free, dear to me,

  F Dm7 G7 G7/6 G7 G7/6 C C F Fm Bb9 C
  Where I can lose my Ba – sin Street Blues.

  http://www.theguitarguy.com/basinstr.htm

 14. 35

  @JdB: Wat zegt U daar bij #6 ? Laat me d’r buiten Kock..Dacht het niet. Toen ik enkele reacties zag aangaande deze humanitaire ramp had ik al gegeten en gedronken dat liet ik bij de post van Steeph blijken. Het anti-Bush-VS mantra komt zelfs naar boven bij een ramp als deze en die m’n voorstellingsvermogen te buiten gaat. toen heb ik de log maar even naast me neer gezet.

 15. 37

  @Larie: natuurlijk is het een ramp. Natuurlijk verdienen de slachtoffers onze steun. Natuurlijk is mijn bijdrage aan het Rode Kruis al onderweg……… maar na het zien van die foto van Bush wil de filmische associatie met keizer Nero mij niet meer loslaten.

 16. 38

  @Larie: bij deze mijn excuses dan.

  @Bismarck:ik durf te stellen dat de overgrote meerderheid van de gevallen waarin mensen in dusdanige problemen zitten dat er op grote schaal externe hulp nodig is, zich afspeelt in landen waar met een twijfelachtig regime. Als jij aan dergelijke landen uit principe geen financiele steun verleent, kun je dus nooit mensen helpen. Beetje een LPF standpunt hoor!