Buitenaardse Invasie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Deze bijdrage aan het open podium is van CloverWaar Komen De Aliens Vandaan?

“Hé, jij blonde alien, waar kom jij vandaan…” (Pigmeat) Heeft stemmen nog zin? Heeft protesteren nog zin?
Noem het onverschilligheid, verslagenheid, maar het grijpt om zich heen. Zwevende kiezers, weglopende abonnees, ophef over dierenpolitie, opwinding over het technologische speeltje du jour, hysterie over overheidsfinanciën, de alomtegenwoordige agitprop “moeten bezuinigen”: het zijn symptomen. Het enige opvallende van Wilders is dat hij niet afkomstig is van multinational X, voor de rest maakt het geen verschil.

0900-PREMIER: Voor Al Uw Bedrijfsbelangen

Die multinationals (of andere grote bedrijven), net de Europese Unie. Schimmige organisaties zijn het, waarvan de president-directeur af en toe op tv komt. Wat er binnen gebeurt, daar heb je geen idee van. Controle lijkt niet mogelijk, want dan gaan ze naar een ander land. Elk jaar vragen ze meer geld dat niet zelden in een zwart gat verdwijnt. Bij problemen schreeuwen ze moord en brand, waarna de regering te hulp schiet. Omvallen zorgt namelijk voor enorme financiële schade, om maar te zwijgen over het verlies aan werkgelegenheid. Ze weten hun belangen uitstekend te behartigen, ongeacht of die belangen overeenkomen met de belangen van u en mij. Die maken tenslotte geen verschil.

Nasleep

Ze bedoelden het zo goed. Nederland is een klein land, we moeten het met elkaar zien te rooien en iedereen kan niet zomaar overal gaan wonen. Woeker een beetje met bouwgrond, koppel dat aan de concentratie in de Randstad en huizenprijzen gaan altijd omhoog. Als bijkomend voordeel zijn gemeentes verzekerd van een leuke inkomstenstroom. De ene zet bewust een klein stapje, de ander doet bewust een kleine zet en onbewust groeit de bank-, verzekering- en vastgoedsector totaal uit z’n krachten.

In geval van crisis komt politieke integratie zo goed uit. Vele kleintjes maken een sterk collectief, nietwaar? Samenwerken is het devies! Aangezien meer beter is, moeten ze vooral in elkaar opgaan. Leuk, zo’n muntunie! Biedt alleen maar voordeel, maar het is alleen verzekerd van een toekomst als daar omheen een volledige politieke unie staat. Herken jij een Fransman als een Fransman, en een Duitser als een Duitser, voor ze mond open doen? Nou dan! Voor hun economie is het dus alleen maar goed. Dat mensen onverschillig staan tegenover hun vertegenwoordigers, wat maakt het uit? De machinerie draait wel door, en daar gaat het ook om, de onverschilligheid doet niet ter zake.

Het lijkt wel de nasleep van een buitenaardse invasie.

***

(geïnspireerd op deze blogpost: http://www.antipope.org/charlie/blog-static/2010/12/invaders-from-mars.html van Britse sciencefiction schrijver Charles Stross)

Reacties zijn uitgeschakeld