Brekend nieuws – Honderden doden in Bagdad

Na een mortieraanval op sijitische moslims in Bagdad zijn er minstens 500 doden gevallen in de paniek die daarop volgde. Veel mensen verdronken toen ze in paniek van een brug afsprongen de rivier de Tigris in.

It was sparked by rumours of a suicide bomber in a crowd. In the ensuing panic many pilgrims were crushed and some fell into the river. (BBCNews)

Yahoo!Newsphoto

UPDATE: President Talabani kondigt 3 dagen van nationale rouw af…
UPDATE: Teller staat op 637…
UPDATE: Aanleiding zou een bomaanslag zijn op een moskee (7 dood 36 gewond)…
UPDATE: Teller staat op 647 en 301 gewonden…
UPDATE: Teller staat op 860 …

 1. 1

  M.a.w. De feiten:

  Mortier aanval:

  5 directe doden, 37 gewonden.

  Geruchten en angstzaaierij:

  Honderden doden en gewonden.

  Trek nu zelf je conclusie.

 2. 6

  Het gaat juist heel erg goed in Irak, omdat de Sunni’s bewust misleid worden met een zeer slim bekeken tactische onacceptabele grondwet, willen ze opeens allemaal stemmen, en dat is precies wat Bush wilde, domme Sunni’s. En dan dit, wel triest. Waar is het water management als je het echt nodig hebt? WA is dan wel koning watremanagement van het academische speech circuit, maar als je hem nodig hebt is ie druk bezig met committheetjes enzo.

 3. 13

  Massahysterie wint het van een paar bommetjes. Op welke manier je het ook bekijkt, de menselijke geest blijft toch een onverslaanbaar wapen.

 4. 16

  Overigens wel een goed voorbeeld van “het middel is erger dan de kwaal”. Dat de nederlandse regering daar es over nadenkt voor ze met nog meer anti-terrorisme wetgeving komt.