Brandneteltopjes met roompasta

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

copyright foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov


Brandneteltopjes met roompasta

vegetarisch lunchgerecht, 4 personen

200 g topjes van jonge brandnetels
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
300 g pasta
6 eieren
125 ml room

Was de brandneteltopjes in ruim water, laat uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin het teentje knoflook. Voeg de brandnetel toe en roerbak het geheel enkele minuten, breng met zout en peper op smaak. Kook intussen de pasta beetgaar. Klop de eieren los met de room, breng met zout en peper op smaak. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk het eimengsel erbij en schep de pasta enkele malen om zodat alle pasta met een laagje saus is bedekt. Roer tenslotte de brandneteltopjes erdoor en serveer direct.

copyright foto Andrei Tchernikov

Reacties (4)

#1 HansR

Aardig. Lijkt me heel lekker. Al zie ik niet direct wat de brandnetel aan smaak echt toevoegt. Het is meer de uitdaging dan de smaak denk ik dan. En inderdaad, je kunt veel meer eten dan je denkt. Overleven is niet zo moeilijk. Een schepje – om de wortels de grond uit te krijgen – een mesje – om het groen af te snijden en een pan kokend water geven al veel ruimte. Pasta is een luxe.

  • Volgende discussie
#2 Olav

Voor vier personen maar één teentje knoflook?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Steve

De rauwe eieren, is dat nou wel of niet riskant?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Olav - Reactie op #3

Volgens mij valt dat allemaal reuze mee. Maak je nooit zelf mayonaise?

Wel meteen opeten natuurlijk, niet eerst een dag op het aanrecht laten staan.