Borstvergrotend Boza bier boost EU-handel

Vrijdagmiddag op de Sargasso redactie kan je een kanon afschieten, niemand hoort het want het hele gebouw is toch verlaten. Kinderen ophalen, de kroeg induiken, deeltijdbanen dat is het arbeidsethos op vrijdag onder de Sargassologgers… Dus daarom kaap ik -gemarginaliseerde randlogger Drs Boobelino de Soto- maar even het editscherm om u op deze vrijdagmiddag van gewichtig internationaal nieuws te voorzien. Want willen we niet allemaal weten hoe het nu staat met onze twee nieuwe lidstaten? Er zijn namelijk opmerkelijke ontwikkelingen gaande…

Volgens de Britse kwalitiets e-krant Ananova wordt Bulgarije sinds de toetreding overspoeld door (aamechtig ademende) Europese mannen die allemaal borstvergrotend Boza bier komen kopen. A Drink For Winter Nights aldus de internets. Sinds de toetreding is het immers veel makkelijker om grote hoeveelheden van dit bijzondere bier over de grens te vervoeren. Europa is handel, dat weet u. Boza bier is van oorsprong een Turkse specialiteit die in Bulgarije nu gemaakt wordt uit gefermenteerde gierst. En als vrouwen het drinken dan groeien hun borsten zo weet iedere Bulgaar. Constantin Barbu crossed the Danube from Romania to buy Boza in the Bulgarian border town of Ruse. He said: “I’ve bought a case for my wife to try out. I really hope I see an improvement.” And Austrian landlord Klaus Schmidt from the ski resort of Schladming said he was planning a trip soon.

 1. 1

  Het werd hoog tijd dat iemand met een academische graad hier ging posten. En dan ook nog over bier en tieten. Twee werelden komen samen. Dit ontroert mij mateloos. Dank.

 2. 2

  Na een weekje islam, een huilende Bush en politici en religieuzen die over abortus zeuren kunnen we wel een positief bericht uit het Ottomaanse gebruiken meneer de Soto. Eindelijk wat positiefs over de Islam. Over drank en vrouwen nogal liefst. Als dat de tongen niet los maakt, dan weet ik het niet meer. Precies op tijd en goed getimed.

 3. 4

  Boza is dus echt niet te drinken.

  En dat van Turkse orgine zou ik ook mee uitkijken. De Grieken, Bulgaren en Turken claimen immers van alles dat ze het zelf hebben uitgevonden ( bv Sermi / Serma / Dolmas ).

 4. 7

  en van al dat oestrogeen in het bier krijg je vrouwelijke trekjes.

  – Je word sneller emotioneel.
  – Je kraamt constant onzin uit.
  – Je rijdt als een natte krant.

 5. 9

  @Carlos
  Toen ik las “Freddy…” dacht ik eerst dat het over Freddy Mercury en Boza ging. Dat had nog wel iets kunnen verklaren. Maar ja, Heineken… Daar kan ik me dan ook wel weer van voorstellen dat ie afknapt op z’n eigen product :))

  Ook maar wat Whiskey dan.
  Bier is zo vorige eeuw

 6. 12

  @Bismarck(10):

  Naar ik van mijn Bulgaarse collega’s heb begrepen noemen ze het zelf ook geen bier. Het is gewoon een drankje dat kinderen ’s ochtends bij het ontbijt krijgen. Verder vonden ze het ook opmerkelijk dat het geexporteerd wordt, aangezien het maar 4 dagen houdbaar is. Wellicht dat het na export wel wat meer alcohol bevat.