1. 1

  misschien het begin van iets moois? (zal wel niet)
  Alle ingrediënten aanwezig voor een comédie noir. Misschien iets voor een BigBrother-achtige reality soap? Tip voor John de Mol?

 2. 5

  Je bedoelt: als het een Israeli in bezet Jeruzalem is. Inderdaad is dat bijzonder, want het is illegaal volgens internationaal recht om als bezettende mogendheid je eigen bevolking te vestigen in bezet gebied.

  Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd is, in Hebron (voor de Likoedniks: ook bezet gebied) heeft een Israelische rechtbank het ook al eens gedaan. Je weet ook al hoe het gaat aflopen: met een dakloze Palestijnse familie.

 3. 7

  “acquired the property from Chabad and the Volhynia Hassidic dynasty, who proved they owned the land before 1948.”

  Geldt die wet ook voor (verdreven) Palestijnen? Je mag dan wel niet terugkeren, maar wel de grond die ooit eigendom was van je familie verkopen aan een rijke Amerikaan (liefst op voorwaarde dat die de joodse bezetter er uit gooit)

  De wettige eigenaar mag niet meer in zijn huis wonen, Dat is ongebruikelijk, behalve als het een Palestijn in Israel betreft is, nietwaar Likoed?

 4. 8

  @5

  U bent slecht op de hoogte. Het is geen bezet gebied maar betwist gebied.
  En het artikel waar u op doelt, slaat op gedwongen verplaatsing. Daar is hier geen sprake van.

  Zie uitgebreider:
  http://www.likud.nl/westbank.html

  @7

  Er zijn nauwelijks Palestijnen verdreven. Ze zijn weggevlucht omdat hun Arabische broeders de Joden wel even “de zee in zouden drijven”.

  Overigens blijkt uit opiniepeilingen dat de Palestijnen in ‘bezet’ Oost-Jeruzalem vrezen dat er ooit een Palestijnse staat komt en hun wijken daar toe moeten gaan behoren. Ze weten dat ze als Israeli meer rechten hebben.

 5. 9

  @8 ff voor de duidelijkheid, als die palestijnse familie daar woont sinds 1952, dan is dat huis van hen. En is deze uitspraak o.b.v. eigendomsrechten van voor 1948 absurd.

 6. 10

  @ Likoed Nederland,

  “Betwist gebied”? Een typisch geval van newspeak.

  Je probeert gewoon door een andere woordkeuze recht te praten wat krom is. Het is zo ontzettend doorzichtig, dat ik niet begrijp dat mensen als jij zich niet rotschamen.

  Maar omdat een andere woordkeuze niets aan de realiteit verandert, zullen de gevolgen er dan ook naar zijn. En net als op 11 september zal mijn eerste gedachte zijn: They had it comin’.

 7. 11

  @10 Dus omdat Israeli en Palastijnen een conflict hebben mogen Amerikaanse kantoormedewerkers worden vermoord. Dank voor dit doorkijkje in je zieke geest. Eens kijken of er alhier afstand van wordt gedaan.

 8. 12

  @8 Nee, u bent slecht op de hoogte. Iedereen weet dat het bezet gebied is. Alleen Israël houdt vol dat dat niet zo is. Het is ten overvloede bevestigd door het Internationaal Gerechtshof toen Israël illegaal een muur aanlegde op de Westoever.
  En aangezien het bezet gebied is, zijn de nederzettingen een schending van de Geneefse Conventies. Een oorlogsmisdaad eigenlijk dus.
  Hier, ik gooi er ook een citaat tegenaan, en niet van mijn eigen website: “East Jerusalem is occupied territory. Therefore, it is subject, as is the rest of the West Bank, to the provisions of international humanitarian law that relate to occupied territory. The annexation of East Jerusalem breaches international law, which prohibits unilateral annexation. For this reason, the international community, including the United States, does not recognize the annexation of East Jerusalem.” Van: http://www.btselem.org/english/Jerusalem/

 9. 13

  @8 Oost-Jeruzalem (en de rest van de Westoever, Gaza en de Golanhoogten) zijn alleen ‘betwist gebied’ in de zin dat heel Palestina ‘betwist gebied’ is. Als Oost Jeruzalem ‘betwist gebied’ is, dan is Tel Aviv dat ook.
  En of er ‘weinig Palestijnen verdreven’ zijn zoals de israëlische mythe gaat, doet er niet toe. Ze worden niet weer terug het gebied ingelaten, daarmee is het per definitie een etnische zuivering geweest. maar ze zijn wel degelijk verdreven, precies zoals de Bosnische moslims.

 10. 15

  Ik ben pro-laat toch iedereen die zich met dit conflict inlaat (en zeker de mensen die dat in luie stoel van buitenaf doen) eindelijk eens de grond in zakken!

 11. 16

  Ik kan me het sentiment indenken, KJ, laat ze het maar lekker allemaal zelf uitzoeken. Maar zoals je weet is géén partij kiezen uiteindelijk óók partij kiezen. Bovendien zullen een boel problemen in de wereld niet opgelost worden als niet eerst het Palestijnse probleem opgelost wordt. De belissing van Israël vandaag om weer extra huizen op bezet gebied te gaan bouwen helpt daar niet echt bij.

 12. 18

  Inderdaad, al was dat natuurlijk ook weer een reactie was op de landroof die door deze familie gepleegd werd, en zo kunnen we bezig blijven. Actie en reactie.

  Van belang lijkt me in elk geval de proportionaliteit niet uit het oog te verliezen. De daders van de moord op die familie moeten lang in het gevang, geen twijfel over mogelijk. Maar als vergelding vervolgens weer enkele honderden huizen bouwen op land dat niet van Israël is, is natuurlijk niet rechtvaardig.

  Maar waarschijnlijk was Netanyahu dat toch al van plan, had hij deze aanleiding ook niet nodig.

  En zo kan je wachten op de volgende reactie, enzovoorts.

 13. 20

  @13

  Het Gerechtshof deed die uitspraak omdat de Algemene Vergadering het als gegeven had meegegeven bij de kwestie van het veiligheidshek.

  Dat is dus dezelfde door dictaturen gedomineerde VN die vorig jaar met 80% van de stemmen Libie koos in de VN-mensenrechtenraad.

 14. 23

  Likoed Nederland – Jij (jullie?) bent voor mij een symbool voor de manier waarop de zionisten te werk gaan.

  Van mij mag je blijven, want ik kan me niet voorstellen dat je geen weerzin opwekt bij iedereen die jouw systematische en absurde propaganda op alle fora tegenkomt.

  Tip: je moet vooral vasthouden aan die naam.