1. 1

  Had ik al eens laten vallen tijdens een andere discussie. Het stukje van cnet geeft een helder overzicht van deze griezel.

  Er zal binnenkort ook wel een overzicht verschijnen van wie zijn campagnes allemaal gesponsord hebben.

 2. 4

  wired geeft een ietwat genuanceerder beeld: http://blog.wired.com/27bstroke6/2008/08/obama-veep-wa-1.html

  “in hearings on Capitol Hill he’s been a hesitant supporter for pro net-neutrality legislation.”

  en “The American Civil Liberties Union gives Biden a 86 percent lifetime voting score, and 91 percent for the 110th Congress for voting in line with the group’s positions on key pieces of civil liberties-related legislation.”

  maar toch: “Back in 2002, Biden also authored a controversial anti-counterfeiting bill that was amended to include a draconian provision that would have made it a de facto crime to replicate a digital-rights management under any circumstances.”

 3. 5

  Zijn verhaal over net neutraliy valt nog te bezien. Denk eraan dat in grote delen van de VS je de keuze hebt uit precies één breedbandprovider. Als je bijvoorbeeld ziet dat nu een aantal grote providers (Verizon, Time Warner, Sprint en Cable) betrekkelijk ongestraft de alt.* usenet hierarchie gewoon niet meer doorgeven, dan voert de FCC een achterhoedegevecht.

 4. 6

  Nog een citaat:

  “.. Biden introduced another bill called the Omnibus Counterterrorism Act of 1995. It previewed the 2001 Patriot Act by allowing secret evidence to be used in prosecutions, expanding the Foreign Intelligence Surveillance Act and wiretap laws, creating a new federal crime of “terrorism” that could be invoked based on political beliefs, permitting the U.S. military to be used in civilian law enforcement.”

 5. 7

  Een ouderwetse conservatief! Staat haaks op de booschap van change van Obama. En zo houden ze ook in de VS elkaar in balans, die politici.

 6. 8

  Het punt van deze exercitie ontgaat me een beetje. Ik bedoel, het is natuurlijk vervelend dat Biden dat record heeft op dit punt, maar het is niet alsof je daarom McCain moet gaan stemmen. Niet als je echt zorgen maakt om dit soort ontwikkelingen tenminste. Dit is klein bier in vergelijking met wat Bush allemaal uitgespookt heeft, met steun van McCain.

 7. 9

  Ik hoop dan ook van harte dat Obama president wordt, dan verliest Biden zijn stem in de senaat. Dat is het meest positieve wat ik eruit kan halen.

 8. 10

  @9

  Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat als Obama wordt gekozen, dat de overmacht van het Witte Huis t.o.v. de senaat door blijft gaan, maar vooralsnog lijkt de macht van de veep groter te zijn dan die van een willekeurige senator. Of zie ik dat verkeerd?