Bestuurlijke lafheid in Roosendaal en Bergen op Zoom: het probleem verplaatsen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Je hebt een paar coffeeshops in de binnenstad die draaien als een lier, vooral vanwege het grensoverschrijdend drugstoerisme. Je bent grensgemeente en dat zul je weten ook. Dat geeft overlast als er wekelijks zo’n 25 duizend klanten over de vloer komen. Dus wat doe je dan: je zorgt dat die coffeeshops uit het centrum verdwijnen en ergens verspreid in de periferie worden gevestigd. Beter bereikbaar vanaf de verkeersaders en het stadscentrum is verlost van de overlast.
Dat heet de methode-Maastricht: burgemeester Gerd Leers paste deze met succes toe en hield zijn rug recht, ondanks de vele protesten vanuit de randwijken die uiteraard niet zaten te wachten op een coffeeshop om de hoek. Leers had de moed om in te zien dat algehele sluiting van de legale softdrugs-leveranciers niet alleen het illegale circuit in de kaart zou spelen, maar tevens zou leiden tot verplaatsing van het probleem naar omliggende gemeenten.

Zo niet Roosendaal en Bergen op Zoom. Beide burgemeesters, Michel Marijnen en Han Polman, hebben de afgelopen jaren vooral veel geweeklaagd over de toenemende overlast van drugstoerisme in hun steden, daarbij steeds wijzend op de centrale overheid die hen te hulp moest schieten. Letterlijk zei Marijnen enkele maanden geleden nog dat hij het zelf niet meer aankon. Klopt: het enige wat de man wist te verzinnen was het per politieauto achternajagen van drugstoeristen uit België of Frankrijk, die dan toevallig wat meer dan vijf gram hadden opgehaald. En vervolgens in de media maar janken dat het allemaal niet hielp.
UPDATE: Gerd Leers pleit voor landelijke “Wiettop”, om het probleem van grensgemeenten op te lossen. en: coffeeshops Roosendaal en Bergen op zoom trekken samen ten strijde.


Gisteren zaten de Jut en Jul van West-Brabant wat ginnegappend naast elkaar op de persconferentie, om daar hun manmoedig tweelingbesluit wereldkundig te maken. De tweemaal vier coffeeshops worden per 1 februari gesloten, tenminste als ze de bezwaarprocedures weten te winnen……tja. En om nog even flink door te douwen: geen 5 maar nog slechts 2 gram mag per klant worden verkocht en de shop mag nog slechts 350 gram op stock hebben. Dat is nog eens doortastend beleid, nietwaar?

Wat zijn de gevolgen nu van deze maatregelen? Simpel: het illegale circuit kan zich opmaken voor een opleving in de drugshandel, drugsrunners nemen de klandizie over en niet te vergeten: omliggende gemeenten als Goes en Breda mogen zich verheugen in een extra toeloop van consumenten die toch liever het gewaarmerkte product in gecontroleerde coffeeshops opzoeken. Overigens heeft Terneuzen al eerder een mega-coffeeshop (2500 mensen per dag) de nek, omgedraaid: mede daardoor ontstond een extra toevloed naar Roosendaal en Bergen op Zoom.

Om kort te gaan: beide burgervaders hebben de afgelopen jaren hun bestuurlijk onvermogen op dit terrein uitgebreid mogen etaleren, door op geen enkele wijze het gedoogbeleid voor softdrugs zodanig te kanaliseren, dat de overlast van het drugstoerisme tot aanvaardbare proporties kon worden gereduceerd. Vele andere grenssteden zitten met dezelfde problematiek en hebben ieder op hun wijze wel een oplossing kunnen vinden, zonder er de buurgemeenten mee op te zadelen.

Feitelijk komt het erop neer dat beide heren net zo lang met hun handen over elkaar hebben zitten miezemuizen, totdat de zaak nu werkelijk uit de hand is gelopen en de gemeenteraden eindelijk eens actie wilden zien. En wat voor actie. Wie de twee gisteren weer heeft zien weeklagen over ‘parkeerproblemen en wildplassen’, die weet dat dit bestuurders zijn die niet alleen echte daadkracht missen, maar vooral ook ruggengraat. Ieder voor zich en god voor ons allen, is hun devies.

(update) Beide regenten hebben dus geen vooroverleg gevoerd met hun buurgemeenten. De Groenlinksfractie in de Bredase gemeenteraad is daarom inderhaast met het een plan gekomen, om de overlast niet binnen de eigen stadsmuren te krijgen: een nieuwe coffeeshop direct aan de grensovergang Hazeldonk. Venlo heeft dit concept inmiddels toegepast: met twee coffeeshops aan de grens is het probleem van het grensoverschrijdend drugstoerisme grotendeels uit de binnenstad verbannen.

Reacties (157)

#1 Taco Zip

De gedachte is simpel: coffeeshops dicht en alle gebruikers blijven voortaan met een kopje kruidenthee thuis. Kan iedereen weer gewoon naar de meubelboulevard zonder in de file te staan tussen de drugsrunners.
Droom zacht verder heren burgemeesters.

 • Volgende discussie
#2 Vader van 2 kinderen

Ik vind het juist van bestuurlijke moed getuigen om tegen het politiek correcte gedoogbeleid in te gaan.

De gebruikers van wiet zijn kennelijk de enigen die positief staan tegen het gedoogbeleid. De rest van de gemeenschap ondervind uitsluitend overlast van de secundaire effecten van de coffeeshops.

Wel eens in de Molenstraat geweest van Roosendaal ? Laatst kwam ik daar een winkeele uit en stond er een schizofreen in verwarde toestand het winkelend publiek toe te schreeuwen. En nee, ik heb hem niet gevraagd of het een wietgebruiker was, want 2 seconden observatie was genoeg om dit creatuur te classificeren als een typische Molenstraat-figuur. Een van de vele duistere types die daar dag en nacht rond schijnen te hangen.

Een andere irritatie is de gespeelde naiviteit in dit soort artikeltjes. Alsof men niet weet dat er meer dan alleeen maar wiet wordt verkocht op dit soort plekken. Het is gewoon een boedplaats voor criminaliteit. Geen wonder dat iedere gemeente er vanaf wil. Het is 1 groot rottingsproces, huizen dalen, buurten verpauperen, criminaliteit stijgt etc. Aleen Groen Links stemmers lijken er zich thuis te voelen.

Tot zelfs in de prestigewijken de Weihoek en Tolberg lopen er kinderen van soms 12 jaar op straat wiet te roken. Het spul is letterlijk bijna onvermijdbaar geworden.

Te hopen is dat andere gemeenten dit beleid overnemen en de coffeeshops ook sluiten. Alleen Maastricht mag over blijven wat mij betreft. Laat Gerd Leers, de burgemeester die voor legalisatie is, maar eens de “positieve effecten” ondervinden van een grote influx van “vredelievende” wietgebruikers in zijn stad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Bismarck

Wat is toch die overlast waar steeds over gesproken wordt. In Maastricht is men zich er terdege van bewust dat anderhalf miljoen drugtoeristen (jaarlijks) ook anderhalf miljoen mensen zijn die geld achterlaten in de gemeente. Het is maar de vraag of de “overlast” door die toeristen opweegt tegen de inkomsten (en het internationale karakter, waar zoveel voornamelijk franstalige bezoekers toch ook aan bijdragen). Zonder dat bezoek hou je alleen maar Duitse studenten, Luikse soldenjagers en grote hordes Hollandse touristen over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Plofkip

“Om kort te gaan: beide burgervaders hebben de afgelopen jaren hun bestuurlijk onvermogen op dit terrein uitgebreid mogen etaleren, door op geen enkele wijze het gedoogbeleid voor softdrugs zodanig te kanaliseren, dat de overlast van het drugstoerisme tot aanvaardbare proporties kon worden gereduceerd.”

Heerlijk geschreven stuk. super!!

@ Bismarck, ik heb waarschijnlijk net zo weinig cijfers als jij maar als ik hier op de wallen rondkijk snap ik soms wel waarom Amsterdam het up market toerisme wil stimuleren. Het budgetje van de blowende zuiplappen is volgens mij niet om heel blij van te worden.
Dat lijkt mij al helemaal te gelden voor mensen die alleen hun wietje komen halen en direct rechtsomkeert maken. Een patatje, een sapje of een snicker halen zij misschien nog wel bij de plaatselijke imbiss, maar lekker shoppen bij de blokker of anderszins geld uitgeven doen zij denk ik niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 InvertedPantsMan

Het gedoogbeleid is ook hypocriet, in plaats daar van zou ik legalisatie willen voorstellen. Als je ‘last’ hebt van buitenlandse gebruikers in de grensstreken kan je heel gemakkelijk stoppen met verkoop aan buitenlanders. Ieder die wiet wil kopen in een koffieshop moet zich nu toch al kunnen legitimeren.

“Een andere irritatie is de gespeelde naiviteit in dit soort artikeltjes. Alsof men niet weet dat er meer dan alleeen maar wiet wordt verkocht op dit soort plekken. Het is gewoon een boedplaats voor criminaliteit.”

Onwetendheid kent geen tijd zo blijkt maar weer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Plofkip

@ InvertedPantsMan
“kan je heel gemakkelijk stoppen met verkoop aan buitenlanders.”

Onwetendheid kent geen tijd zo blijkt maar weer.

Wie, denk je, gaat dan de verkoop aan buitenlanders dan voor zijn rekening nemen?

Het verbod is de moeder van de illegaliteit heet dat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 InvertedPantsMan

@6 Dat gaat de criminaliteit in, maar dat hoeft dan niet meer hier te zijn. Als iets hiet net zo verboden is als in Frankrijk ga je er toch geen 500 km meer voor rijden. Savvy?

Laat franse wietgebruikers lekker in eigen land strijden voor legalisatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bianconero

#2 Bedenk dat de drugsrunners inmiddels de schoolpleinen hebben ontdekt. Sluiting van de coffeeshops zal daar geen verandering in brengen. Kinderen hebben dan alleen nog de keus voor het illegale circuit, waar het niet blijft bij alleen nederwiet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Vader van 2 kinderen

#8 Kinderen behoren die keus helemaal niet te hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Taco Zip

@2: Goh, rot voor je dat je een “schizofreen in verwarde toestand” tegen moest komen tijdens het winkelen. Gelukkig zal iedereen weer gezond in ’t hoofd worden als alle coffeeshops gesloten worden.
En van wie zijn eigenlijk die “kinderen van soms 12 jaar” die op straat wiet staan te roken? Van dezelfde ouders die zoveel overlast hebben van coffeeshops?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Piet

Nederland staat weer eens goed voor schut met dat ‘gedoogbeleid’. De meeste criminaliteit en ellende komt door de ‘soft’drugs. Linkse mensen, woonachtig op de grachtengordel, vinden het allemaal prachtig, maar belastingbetalers zijn de klos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Taco Zip

@Piet: Sinds wanneer kunnen linkse mensen zich een pand binnen de grachtengordel veroorloven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Taco Zip

@9: Dus maakt het wat dat betreft niet uit of er wel of geen coffeeshops zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Plofkip

@ Vader

Ik begrijp je wens, maar ik zou van een vader van twee kinderen toch wel verwachten dat hij weet dat de wereld nou eenmaal geen sprookjes tuin is.

Die mogelijkheid bestaat altijd. In de zwaarst beveiligde gevangenissen wordt veel drugs gebruikt, op scholen waar tassen en kluizen worden gecontroleerd,op feesten waar je gefouilleerd wordt en met drugshonden wordt afgesnuffeld. Altijd zien mensen de mogelijkheden om drugs te krijgen of aan te leveren.

Ik hoop vadertje, dat je een beetje verstandig bent en accepteert dat drugs een vast onderdeel van onze wereld is en dat je je kinderen ondersteunt om bewuste, autonome, keuzes te maken met een gezonde afweging van risico’s en als zij dan toch gebruiken, dat op een zo verstandig mogelijke manier doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Anna B.

Als de coffeeshops dicht gaan, houden we ook in Nederland zegge en schrijven vier legale drugs over: koffie, suiker, tabak en alcohol.
Koffie is saai, van suiker krijg je diabetes en tabak en alcohol zijn alletwee harddrugs.

Wie heeft toch die fabel in de wereld gebracht, dat wiet slecht voor je zou zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Vader van 2 kinderen

@Piet Zolang de gebruikers maar kunnen beschikken over hun joint zal het hen een rotzorg wezen wat de secundaire effecten van de wiethandel zijn.
Het gedoogbeleid is iets typisch Nederlands. Ergens geen grip meer op hebben en dan verkondigen dat dit een bewuste en weloverwogen keuze is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Steeph

@Piet: Kan je de bewering “De meeste criminaliteit en ellende komt door de ’soft’drugs” ook nog met cijfers onderbouwen? Of roep je gewoon maar iets?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Steeph

@Vader: Met alle respect, maar jouw redenering zou dus ook moeten leiden tot het sluiten van alle kroegen.
Scheelt in ieder geval een hoop verwarde en schreeuwende mensen op straat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Steeph

@Anna B.: Kleine kanttekening. Wiet is een minder harde drug dan alcohol, maar de connectie met schizofrenie is inmiddels wel aannemelijk (mits langdurig en veel gebruik). Dus helemaal onschuldig is het nu ook weer niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 InvertedPantsMan

“De meeste criminaliteit en ellende komt door de ’soft’drugs.”

BS

@vader Wil je ook gelijk weer terug naar de drooglegging? Laten we wel wezen alcohol is een veel schadelijkere en gevaarlijkere drug dan wiet. Of is sosiale acceptatie bij jou de maatstaf in plaats van daadwerkelijke effecten van de betreffende stoffen.

Wat ik me ook afvraag is of mensen die drugs willen verbieden omdat ze (in wat voor mate dan ook) ellende veroorzaken net zo rechtlijnig zijn als het gaat over automobiliteit en wapenhandel of dat ze de ellende dan ineens gaan bagatelliseren of ineens wel een kosten/baten analyse willen maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Plofkip

@ Vader

Heb je voorbeelden van landen waar er wel “grip” is op het drugsbeleid en waar minder drugsproblemen voorkomen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Vader van 2 kinderen

@Plofkip 14
Dus omdat “de wereld nou eenmaal geen sprookjes tuin is” zouden we het bestaan van de coffeshops moeten accepteren als een maatschappelijk feit ?

Misschien is het wel zo dat het bestaan van coffeshops bijdraagt aan het feit dat de wereld nu eenmaal geen sprookjestuin is. Of denk jij dat de produktie van wiet verzorgt wordt zonder winstoogmerk door mensen die louter idieel gedreven zijn ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 su

@2: De mate waarin andere middelen via coffeeshops beschikbaar zijn staat in totaal geen verhouding met wat beschikbaar is via de illegaliteit. De legale coffeeshophouders hebben immers veel te verliezen en laten het wel uit hun hoofd om grote risico’s te lopen voor relatief marginale winsten. Er zijn zeker uitzonderingen, maar dat zijn dan ook degenen die vaak tegen de lamp lopen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Anna B.

@ Steeph, Klopt, maar het verband hoeft niet oorzakelijk te zijn. Vaak lijkt het te gaan om zelfmedicatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Vader van 2 kinderen

@su 23 Begrijp je argument. Ik probeerde niet te impliceren dat in coffeeshops harddrugs worden verkocht.
Maar een cluster van coffeeshops stimuleert wel straathandel van harddrugs al was het alleen maar omdat de bezoekers ervan zich niet allemaal beperken tot het gebruik van wiet alleen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Plofkip

@ Vader

Ja waarom denk jij dat mensen wiet produceren?

Houden die ermee op als de marktwaarde stijgt?

In Amsterdam heb je sneller coke thuis bezorgd dan een pizza. Ondanks alle controles, de war on drugs, de enorme miljardenbudgetten die besteed worden.

Dat soort handhaving drijft de marktwaarde van het product op. Maakt het extra de moeite waard om een zo jong mogelijk publiek te laten kennis maken met het product.

Je weet ook dat alle landen waar dergelijke drugs verboden zijn méér gebruikt wordt? Meer problematisch gebruikt wordt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Anna B.

we halen twee disciplines door elkaar: het onderscheid tussen soft en hard is geen medisch onderscheid over hoe ‘slecht’een drug is, maar hoe het bezit bestraft moet worden. het onderscheid tussen soft en hard gaat dus over straffen.
Op de jellinek-site vond ik hetvolgende:
Onlangs heeft in Frankrijk een medisch wetenschappelijk instituut (Inserm) op verzoek van de Franse regering de verschillende drugs op een gevarenschaal beoordeeld. Zij deed dat aan de hand vijf criteria te weten:
– lichamelijke afhankelijkheid
– geestelijke afhankelijkheid
– algemene giftigheid
– neurologische giftigheid
– maatschappelijke risico’s.
Min of meer dezelfde criteria als de Commissie Baan indertijd hanteerde toen de term softdrugs in het leven werd geroepen.

Op grond hiervan werden drugs in drie groepen ingedeeld.
In de eerste, meest risicovolle groep, zitten: alcohol, heroïne en cocaïne.
In de tweede groep zitten: XTC, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen.
In de derde, minst risicovolle groep, zitten de cannabisproducten.
In dit Franse rapport werd alcohol dus in dezelfde categorie geplaatst als heroïne terwijl cannabis als de minst gevaarlijke drug werd beschouwd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 su

@25: Mijn ervaring is dat de grootste concentraties van straathandel zich eerder manifesteren bij stations (bedelaars gericht op grote stromen mensen) en goedkope supermarkten (voor de halve liters duits bier), het liefst nog met een parkje vlakbij. Bij de coffeeshops zijn ze persona non grata vanwege overlast aan klandisie. Een junk gebruikt relatief weinig cannabis dus is allesbehalve een goede klant.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 vander F

Heroïne junks hebben zelfs de pest aan cannabis en coke gebruikers worden er nog paranoïder van dan ze al zijn van de coke.

De stepping stone theorie slaat nergens op,
die gaat altijd op en is dus niet falsifieerbaar.

Koffieshops houden de handel en de gebruikers controleerbaar en voorkomen dat de cannabis gebruiker ongewenst in contact komt met hardere drugs.
Koffieshops werken sociale controle in de hand, zeer gewenst bij dit onderwerp.

etc. etc. etc.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Kittekat

Rotterdamse coffeeshop eigenaren houden zich over het algemeen keurig netjes aan de regels omdat ze weten dat zodra er ook maar iets van overlast is, of er wordt gedeald in andere spullen of men verkoopt aan een minderjarige, ze het risico lopen op sluiting. En de politie aldaar controleert ook echt. Ik weet van een stadsmarinier dat er meer overlast is van straten met een groot aantal belhuizen en louche cafés dan van de coffeeshop.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 InvertedPantsMan

@vader Als we (ik met name) even alle narigheid achterwege laten. Kan je me vertellen hoe je van plan bent je kindertjes te behoeden voor alcoholverslaving of ongelukken? Deze stof is namelijk letterlijk op iedere straathoek te krijgen. Daarnaast ben ik erg benieuwd waarom je denkt dat deze zelfde aanpak minder goed zou werken voor canabisproducten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Bismarck

@4: Ook ik heb geen cijfers, maar wel de ervaring dat wietrokers niet zuipen (althans niet op dezelfde dag dat ze hun wiet kopen en/of gebruiken) en koffie drinken, de stad bekijken, een biljartje spelen, even wat in de supermarkt kopen en de auto voltanken voor ze weer terug naar Frankrijk vertrekken.

Dat is natuurlijk over als Leers zijn beleid doorzet van het plaatsen van de coffeshops aan de rand van de gemeente, in plaats van in de binnenstad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 InvertedPantsMan

@Kittekat Ik heb in mijn toenmalig stamsjop in Rotterdam (the act) wel een paar keer meegemaakt dat de eigenaren dealers die stiekem binnen kwamen verkopen lijfelijk naar buiten sloegen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Kittekat

@IPM; ghehe, kan me goed voorstellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Vader van 2 kinderen

@Plofkip 26
Ik denk dat mensen wiet produceren omdat ze er erg veel geld mee kunnen verdienen.
Stel je nu eens voor dat die handel gelegaliseerd word. Dan zakken de prijzen dramatisch. Denk jij dan serieus dat diezelfde mensen zich direct gaan inschrijven bij de kamer van koophandel en zich nog blijven bezighouden met de wietteelt ? Mijn inschatting is dat die zich vervolgens gaan bezighouden met de coke & XTC voorzover ze dat al niet doen.
Legalisering van wiet zou de produktie van harddrugs wel eens kunnen aanwakkeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Vader van 2 kinderen

@InvertedPantsMan 33
En waar verkopen die dealers nu ? Buiten ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 hemaworste

ik ben vader van twee , vader van twee en vaste bezoeker van de coffeeshop.
Fanatiek kweken was een hobbie.
Mijn zoon wist op zijn 15 e al op de plaatse lijke feestdagen iedere kroeg binnen te komen en zich laveloos te zuipen , dat lukt je in de shop niet.
Toen ik zijn leeftijd had kon ik de weed halen bij een vaag persoon die ook bruin wit en lsd in zijn pakket had. Wil je dat hebben dan, kids zijn al zo labiel.

Duitsers, iedere stad heeft 3,4 shops altijd met 4 man met een ons gaan ze weer retour heimat.
Maar eerst gaan ze naar de ikea..

Kom me niet met overlast aanzetten of dat het ongezond is in een stad met 22 kroegen.
Zonder de weed had je heel wat meer geweld en criminaliteit.
Het houdt me rustig. het is mijn medicatie meneer vader van twee kinderen , ik mag er zelfs mee auto rijden.
Voorgeschreven door mijn huisarts en te koop met een fikse korting .
Iedere klant is boven de 18 , het leeuwendeel werkt en neemt het ter ontspanning.
Kom en keer langs bij me vader ,zal ik het U laten zien hoe het wel kan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 su

@36: In ieder geval niet buiten de coffeeshops.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Anna B.

@ vader 35:
sorry, hoor, maar dit begrijp ik niet: als je als stucadoor niet meer kunt werken , ga je toch geen gipsverbanden aanleggen, omdat het toevallig beide met gips werkt ?
Wiet is een plant, die groeit. coke wordt geraffineerd in amerika en voor xtc heb je weer een ander laboratorium nodig. de productie van die drie ligt mijlenver uit elkaar, dat is toch niet zomaar inwisselbaar ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 su

@35: Deels zullen het dezelfde mensen zijn, ja. Ik vermoed dat de kassen in het Westland en masse hun productie opschroeven ;oP

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Vader van 2 kinderen

@InvertedPantsMan 33
Is dus niet mogelijk volgens jou. Maar is dat punt op zich (het niet kunnen tegengaan van iets) genoeg om het dan ook maar niet meer te proberen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Vader van 2 kinderen

@Anna B. 39
Denk jij nu serieus dat een wietteler die een paar miljoen heeft gemaakt met die handel niet moeiteloos kan overschakelen naar een ander soort produktie ? Kom nou toch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Vader van 2 kinderen

@su 40.
Denk je dat su ? En voor hoelang ? De markt in Nederland is niet zo erg groot en de afzetgebieden blijven beperkt omdat de rest van de EU ertegen blijft. De prijzen zullen kelderen en de markt stort acuut in elkaar. De coffeshops zijn dan de eersten die sluiten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Steeph

@Vader: Misschien zullen een paar proberen om te schakelen. Maar de markt in NL is beperkt. Dus of ze er veel aan hebben is maar de vraag.
En misschien moeten we dat dan ook gelijk maar legaliseren….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 InvertedPantsMan

@36 Ondanks dat je mijn vraag nog niet beantwoord hebt wil ik de jouwe best beantwoorden, voor zo ver ik in staat ben daartoe. Dealers heb je in een aantal smaken. De genen die cateren aan de kansloze junk (heroine, crack en andere zware troep) verkopen op straat. Het liefst zo dicht mogelijk bij de plaats waar de junk zijn poen haalt. Een steegje achter de cashconverters bijvoorbeeld. De feestdealer (partydrugs als XTC, Cocaine etc) werken voor zover mijn ervaring reikt (enkel uit de tweede hand) vanuit de auto op telefonische bestelling of direct op de dansvloer. De enige drugs die ik gebruik zijn alcohol en hasj en die koop je respectievelijk op elke straathoek of in de koffieshop.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Vader van 2 kinderen

@hemaworste 37
Dus jij rookte op je 15e wiet en je zoon zuipt zich klem op zijn 15e ? Cool.

“Maar eerst gaan ze naar de ikea..”

lol

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 su

@43: Coffeeshops zullen zeker niet sluiten gezien die vooral op de interne en toeristenmarkt richten. Daarbij zijn de winstmarges op cannabis zo hoog dat zij een fikse winstdaling met gemak zullen kunnen opvangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 InvertedPantsMan

@vader Als ik kijk naar de enorme hoeveelheid mensen die wel om kunnen gaan met alcohol ondanks dat het overal verkrijgbaar is kan ik concluderen dat het wel degelijk mogelijk is. Mijn vraag is waarom je je veel meer zorgen maakt over je kinderen met betrekking tot cannabis dan tot alcohol. Ik zal gelijk toegeven dat met elke vorm van drugsgebruik risico’s verbonden zijn, maar het leren omgaan met cannabis is echt niet moeilijker dan leren omgaan met alcohol in mijn (uitgebreide) ervaring.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Vader van 2 kinderen

@su 47
Ben ik niet met je eens. Als wiet een gelegaliseerd produkt wordt, zal het gewoon in de Albert Heyn verkocht gaan worden. Waarom zou je dan nog naar een coffeshop toegaan. Om de gezellige huiskamersfeer ?
Nogmaals : de coffeeshops zijn juist gebaat bij dit gedoogbeleid. Als het Westland legaal mag telen blijft er van hun winstmarge niets meer over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Vader van 2 kinderen

@su 47
Om nog maar te zwijgen van de regering die er direct een nieuwe melkkoe van zal maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Vader van 2 kinderen

@InvertedPantsMan 48
Ik maak mij in gelijke mate zorgen over alcohol en cannabis gebruik bij jonge kinderen. Zolang cannabis niet gelegaliseerd wordt is dat in ieder geval een zorg minder.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 su

@49: Dat de supermarkten als een kudzu bijna alle concurrentie eruit weten te persen is zeker een feit, maar een irrelevante in deze discussie. Gevestigde verkooppunten zullen, zeker in de overgangsfase van gedoogd naar legaal, altijd een voorsprong hebben op nieuwkomers.

Voor wat betreft de lage marges kun je ze niet op zichzelfstaand zien. Een legale markt leidt ook tot een veilige markt voor producenten waardoor volumes omhoog kunnen. Een slimme producent zal ook het rendement van het gewas kunnen verhogen door de nevenproducten te kunnen verzilveren als grodstoffen. Lopen we voor we het weten weer rond in hennepjeans ;oP Nee, de grootste klappen zullen vallen bij de semi-professionele kwekers. En dat is maar goed ook, want die creëren gevaarlijke situaties door kweek op zolder, etc.

Voor wat betreft de nieuwe cash-cow: ik kan mij maar niet aan de indruk onttrekken dat bedrijfstakken waar accijns op geheven wordt tot de hoogste echelons van de grootverdieners behoren. Olie, tabak, alcohol: grote namen, grote spelers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Bezorgdeburger

Vader van 2 kinderen | 24 October 2008 | 12:46

In wat voor Utopia wil jij wonen ? Klinkt voor mij alsof jij graag in Saudi Arabië wil wonen. Overal ter wereld in elk land wat jij maar kan verzinnen kun je wel een of andere soort drugs krijgen. Dat komt omdat er altijd mensen zullen zijn die dat willen. Jij zal jezelf zo ontzettend hard tegenkomen als een van je kinderen depressief word en gaat blowen of vervalt in alcohol of gokken of dergelijke. Dat kan gebeuren, hoe goed jij ook je best hebt gedaan, en gezien je manier van afreageren zal het mij niets verbazen dat dat jou koters daar onder lijden.
Je conclusie over een malloot die op de straat staat te schreeuwen slaat ook absoluut nergens op. Iemand die zwaar onder de invloed van cannabis is, gaat niet schreeuwen, die valt in slaap. Misschien was het wel omdat hij verkeerde medicatie krijgt voor zijn stoornis, waar ben je dan met je conclusie ? Moeten die doctoren ook maar verboden worden ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Yevgeny Podorkin

Zolang er in Europees verband *gaan we weer* geen uniform drugs(gedoog!)beleid wordt gevoerd blijf je die toestanden in Limburg, Roosendaal en andere grensstreken houden. Maar helaas, en de meeste andere lidstaten (dacht ik) stonden bovendien toch al niet in de rij het Nederlandse model over te nemen, t.a.v. van softdrugs het best gebleken. Goed, de idioterie van 100 of wat grammetjes max. in een shop, het via de achterdeur illegaal moeten aanvoeren, en sowieso verbieden handel en (thuis)teelt daargelaten.

Waarom die kramp toch t.o.v. dat onschuldig glazige smile-on-your-face middeltje. Verbieden = meer criminaliteit. (En alcohol = meer agressie). Gewoon openbaar verbouwen…en legio toepassingen van hennep (touw, medicijn enz.) Geef b.v. boer Hemaworst een vrijbrief om een strookje te verbouwen. Hoeft ie ook geen steun meer te trekken en webloggers uit te kafferen. Richt dan hooguit pijlen op mensen of organisaties die de boel echt verkloten. Op slag een onschuldig wolkje met een-en-al bloemlezingen wat ik u brom.

Nu door toevloed en overlast buitenlandse kopers geleidelijk vele stappen terug en sluiting en verbod, kortom…

Terug naar het Jaar 0.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Bezorgdeburger

oops, te veel kritiek, te weinig constructieve suggesties.

Ik zie het nut niet in van struisvogel politiek. Verbieden en doen alsof het er niet meer is klinkt namelijk als hetzelfde in mijn oren. Als kinderen goed opgevoed worden dan zou het geen probleem zijn dat er koffieshops zijn, de kinderen weten namelijk dat blowen een slecht idee is. De hoeveelheid klanten is een probleem waar de gemeente wel degelijk wat aan kan doen middels relocatie, dat is een logistiek probleem wat opgelost kan worden. Stijgende criminaliteit ? Waar denk je dat de dat die criminelen vandaan komen ? Niet België of Frankrijk, dat zijn locale mensen. Wat denk je dat er gebeurd als de drugs prijzen 100 % stijgen ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 su

Terug naar het Jaar 0.

Toen was het tenminste nog legaal ;oP

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 Yevgeny Podorkin

@ su

“Jaar nul”…1974 dan, zoiets, v.a. de jacht en het uiteindelijk tot zinken brengen van de “Lammie” met een ruim tjokvol libanees. Kwam de NOS nog filmen met een zelfgetimmerd bord “costa del hash” voor een 8 uur journaalitempje. Spoorden ons aan in scène gezet zgn. te zoeken naar de honderden aangespoelde 5 cm dik en 20 cm lange platen in luchtdicht plastic (ik gok een tienduizend joints per plak). Waarvan op de camping ’s avonds een bende onverlaten al een dag of 3 trachtten er 1 soldaat te maken. Ik mocht toen zelf nog niet roken maar een lekker plakkie cake zei ik nooit nee tegen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 Vader van 2 kinderen

@Bezorgdeburger 53
Persoonlijk woon ik prima hier in Nederland en inderdaad zal ik er niet blij mee zijn als een van mijn kinderen gaat blowen. Verder heb ik geen enkele conclusie getrokken mbt. die malloot op straat. Wat die man mankeerde pretendeer ik helemaal niet te weten. Maar als je mijn bevindingen in twijfel trekt raad ik je aan om zelf af en toe even in de Molenstraat in Roosendaal te gaan kijken s ‘avonds laat om de vreedzame sfeer aldaar te ervaren.

@Yevgeny Podorkin 54
Niet iedereen is overtuigd van het “heilzame” effect van de Nederlandse softdrug policy :
http://www.readersdigest.ca/mag/2000/08/think_drugs.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 Vader van 2 kinderen

@Bezorgdeburger 55

“Als kinderen goed opgevoed worden dan zou het geen probleem zijn dat er koffieshops zijn, de kinderen weten namelijk dat blowen een slecht idee is.”

Overduidelijk is dus dat jij geen kinderen hebt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Bubba

Je leeft maar een keer……..die shit mag nu naar een ander. Stel je woont naast Tokkies of Aso Mocro’s op een gegeven moment heb je het gehad en verhuis je, nu gaan er nieuwe mensen naast dit tuig wonen. Tja, waterbedeffect.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Yevgeny Podorkin

@ Vader (“van 2 kinderen” is overbodig tenzij u e.e.a. stichtelijk benadrukkend wenst te stipuderen)

Alcohol, drugs: “overal waar “te” voor staat” kent u die uitdrukking?…afijn, u weet wel…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 eMphase

Ik stel voor een lobby op te richten die het bij onze Vlaamse, Wallonische en Franse zuiderburen gaat lobbyen om daar de wiet te legaliseren of een gedoogbeleid in te stellen.
Zijn wij van de problemen af, scheelt weer wat auto’s op de weg en doen we daardoor ook nog wat goeds voor het milieu :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 gronk

@vader van 2 kinderen: prima hoor, die bezorgdheid. Heb je ook al gedacht aan de mogelijkheid dat je kinderen later gaan autorijden? En dat er een realistische kans is dat je kinderen zich om een boom vouwen, omdat ze een beetje overmoedig zijn?

Auto’s ook maar verbieden, niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 PB

Nog beter: een Nederlandse coffeeshop openen op Belgisch grondgebied, plus eentje vlak over de grens in Noord-Frankrijk. Merknaam: Dutch Shit. Met een joint plus ee tulpje in het logo. Gaat gegarandeerd werken. En geen overlast meer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Hemaworstje

ja ik rookte weed op mijn 15 en gebruikte alles toen ik 17 was.
Nisk stepping stone , huisdealermafia.
ik heb geen weed wel bruin en wit, grotere marge , betere en afhankelijke klanten.

Had namelijk ook een vader die net zo dacht als jou
en ik vond alles wat stiekum was boeiend,
gek hé voor een tiener
tot nu toe rook ik dus een dikke 20 jaar dagelijks mijn jointjes en ben volstrekt normaal, geen spoortje van paranoiä of geestes ziektes.
Ieder jaar 3 weken niks en nergens last van.

zuip al 6 jaar niet meer omdat ik een alcoholist was geworden.rehab
, ben het dus deels niet eens met inverted pants man ,deels wel. Alcohol is in mijn ogen verradelijker. sneaky veul linker.

Donders veel jongeren gezien daar , mannen van 26 met korsakov die het kamer nummer op de hand moesten zetten, xtc stampertjes met hersencelletjes als Olvarit..

Wat deed jij op je 15 e, bij de missionaris op schoot zitten? bijbel les?

Als mijn kids nu thuis komen onder invloed hebben ze een probleem , ik niet.
Ik heb ze wortels gegeven en vleugels so to say

Ze zijn gewaarschuwd en voorgelicht
Paps heeft het goed voorgedaan hoe het wel en niet moet.
hard werken 10 geboden en je ontspannen maar niet te want dáár gaat je kop kapot aan.

Iedere 18-25 jarige die een half maandsalaris opblowt wordt op zijn gedrag aangesproken en geholpen om duidelijk te maken dat alles waar te voor staat fout is behalve tetten..
Bij jou in de voetbal kantine goede papa hoeft dat niet want drie meter bier kost ja niks en wie tapt er vandaag jongens?.

Gemeentelijke VOPO’s die staan te checken of ik wel helder uit de ogen kijk bij de coffeeshop terwijl de 14 jarige koters van het voetjebal al brakend over het trottoir ”
goa stoan aj veur Twente bent” schreeuwen.

krijg het notabene van mijn huisarts voorgeschreven ipv 90 euri per dag kostende katwijkse pharmacie.
tuurlijk wordt ik woest op de hipocrisie van het gemeentelijke beleid en de zgn “bezorgde” vaders ,
Wel kroegen binnen handbereik van hun kinderen maar klagen over het in hun bezopen ogen onfatsoenlijk volk.
Tuurlijk zit daar tuig, maar dat veeg je niet weg door een vergunning op te heffen.

Wat komt U hier eigenlijk doen als onverantwoord vader van Twee kinderen? ,
ik geloof U niet u bent ne trolleke.

Ik heb pubers die mij recht in de ogen aankijken als ze thuiskomen, ik hoef geen jassen check te doen.
Woest moet je worden op de eigenaren van de vergunningen , die verkeren reeds jaren in een extreem luxe positie.

Coffeeshops dienen te worden gecontroleerd door nellie smit kroes , met 3 shops in 1 stad is een prijsafspraak zo gemaakt, inkoop 3.80 verkoop 8 euri de gram. dat is mooie handel.
ik betaal toch btw oniada?
leuk dat de baas een dikke mercedes heeft en een porsche een boerderij op de fiji eilanden ,maar dat heeft de slijter op de hoek niet.
Dit was mijn gal en daar moet U het mee doen vandaag. spuug!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 hans

Zowel Hemaworstje als ik zei de gek konden dan ook op hun vijftiende blowen omdat de coffeeshops toendertijd nog geen legitimatieplicht kenden, tegenwoordig wordt praktisch nergens meer verkocht aan mensen jonger dan 18 jaar, de controles zijn extreem streng, wordt je gepakt, kan je sluiten dus reken maar dat de regels worden nageleefd. En dan zijn je kids, die toch wel zullen gaan blowen als zij dat echt willen, overgeleverd aan het circuit waar helemaal geen zicht op is en waar inderdaad alles samenkomt.

De “bezorgde” vaders zouden er goed aan doen eens te kijken naar de oorsprong van het gedoogbeleid, dat heeft niets te maken met “het niet meer in de hand hebben”, het zou ook goed zijn eens te kjjken naar het percentage softdrugsgebruikers in Nederland ten opzichte van het percentage softdrugsgebruikers in de ons omringende landen. Kijk ook direct even naar de cijfers aangaande gebruikers van harddrugs. Beweer daarna nog eens dat ons beleid zo vreselijk slecht is.

Je kan met weet ik welke straat op de proppen komen, wat je daar ziet zijn de negatieve extremen, dat zegt dus niets over het overgrote deel van de softdrugsgebruikers die hun stufje komen halen en dat in alle rust thuis oproken, zonder ooit enige vorm van overlast te veroorzaken. Ga dan eens kijken naar de overlast die voortkomt uit kroegen en cafe’s, die zuiplappen zijn tien keer erger dan iemand die gewoon rustig een blowtje wil roken, ook logisch als je kijkt naar de aard van de roes…

Verder, voor de hand liggend artikel. Sommige reacties word ik een beetje bang van, benieuwd hoe het jullie kids zal vergaan.., sterkte iig!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 Vader

@Hemaworstje 65
Als jijzelf het niet meer goed kan trekken zonder je dagelijkse joint hoeft dat niet meteen voor iedereen te gelden. Zo ken ik ook iemand die goed is doorgedraaid op teveel THC en af en toe stemmetjes hoort. Is dat wel OK dan volgens jou ? Btw. op mijn vijftiende werkte ik gewoon en dronk ik wel eens teveel, rookte maar blowde niet (vond er namelijk geen zak aan). Verder voed ik mijn kinderen min of meer hetzelfde op (“alles waar te voor staat fout is behalve tetten”) inderdaad. Maar daar hoef je niet voor bij een missionaris op schoot te hebben gezeten.

@hans 66
“Zowel Hemaworstje als ik zei de gek konden dan ook op hun vijftiende blowen omdat de coffeeshops toendertijd nog geen legitimatieplicht kenden, tegenwoordig wordt praktisch nergens meer verkocht aan mensen jonger dan 18 jaar”
Get real hans. Juist omdat er coffeeshops in Roosendaal bestaan is het spul er overal te vinden. Kinderen van 12 lopen er op straat mee rond. Zat hier een vrouw van 65 te dealen vanuit haar huis. Incident? Dacht het niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 hans

Beste vader, ik heb hier binnen een straal van 200 meter welgeteld 6 coffeeshops zitten. Je begrijpt dat wanneer ik mijn straal uitbreid, het aantal coffeeshops evenredig toeneemt. Meer coffeeshops dan bakkers en supermarkten ja, nu geef ik direct toe dat dat ietwat overdreven is, maar er is kennelijk behoefte vanuit de markt, ze hebben immers bestaansrecht.

Ik moet bekennen dat ik niet echt een idee heb hoe het er in roosendaal aan toegaat, eigenlijk wil ik dat ook helemaal niet weten. Ik weet wel hoe het er in de grotere steden aan toegaat. En daar moet je het zelfs als meerderjarige bezoeker niet flikken om door te verkopen aan minderjarigen. De minderjarige blowers zijn dus aangewezen op…

Wie het weet mag het zeggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 su

@67: Ik ken wijken in engeland waar ze al op hun 10e blowen en op hun 15e aan de xtc en speed zitten. Geen koffeeshop in velden of wegen. En als je pech hebt is je afghaan extra zwart en smeuig gemaakt met toevoeging van dieselolie. Go figure..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 hans

Misschien moet vader zich realiseren dat de weedtelers jaarlijks voor zo’n kleine 2 miljard verbouwen (schatting), daarvan gaat 80% naar het buitenland. Dat bedrag is de helft van wat wij jaarlijks aan bloemen en planten verbouwen. Denk je nu werkelijk dat dat alleen via coffeeshops aan de man wordt gebracht?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Plofkip

@ Vader

Noem één land dat succes heeft met die drugs bestrijding. Één!

Als je dat niet kunt noemen, ben je wat mij betreft gewoon een zeurende druiloor zonder realiteitszin die zijn eigen kinderen in gevaar brengt met zijn eigen stupiditeit.

Je weet toch dat in landen met een stringent drugsbeleid meer drugs wordt gebruikt door jongeren? Dat er meer problematisch verslaafden zijn en dat er meer drugs gerelateerd geweld en dergelijke is.

Waarom wil jij per se het meest succesvolle drugsbeleid ter wereld over boord gooien om er meer criminaliteit, meer verslavingsproblematiek voor terug te krijgen en uiteindelijk meer onverantwoordelijke gebruik onder jongeren te weeg te brengen?

Ik begrijp je niet!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 hans

Wat mij vreselijk stoort geachte vader, dat u niet verder kijkt dan uw roosendaalsche neus lang is. Wanneer u aanmerkingen maakt op ons softdrugsbeleid en ik u netjes duidelijk maak dat Nederland het laagste percentage soft- en harddrugsgebruikers kent, dan gaat u daar voor het gemak niet op in. Als u met onzinredenen het onstaan van het beleid verklaart en ik u wijs op het gegeven dat uw reden onzin is, dan gaat u ook daar voor het gemak niet op in.

Nee, laten we het beperken tot onze eigen kleinzielige omgeving, want die is representatief voor hoe het er aan toegaat in Nederland….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 hans

Verder wil ik mij graag in alle volledigheid aansluiten bij de uitspraken van plofkip.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 Vader

@hans 68 “maar er is kennelijk behoefte vanuit de markt, ze hebben immers bestaansrecht.”
Er schijnt ook behoefte te zijn aan kinderporno, dus dat is geen echt argument van jou.
“En daar moet je het zelfs als meerderjarige bezoeker niet flikken om door te verkopen aan minderjarigen. ”
O nee ? En wie controleert daar dan weer op ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 Hemaworstje

*67 , ik trek het ook wel zonder mijn dagelijks jointje ,mag ik in dit vrije land?
Val ik mensen lastig , kost ik de staat geld , vandaliseer ik treinen of bushokjes ,sta ik brakend bij de lantaarnpaal?
nou dan laat me mijn eigen gang dan gaan.
Welke prostituée jij bezoekt en hoe zal mij toch ook niet boeien zolang je maar niet op straat staat flikflooien.

Ik ben nuchter genoeg om dat aan te kunnen.
ik zeg het om aan te tonen dat je dat met welk een ander drug niet lukt, zuip jij maar eens 8 bier per dag. Sterkte na 10 jaar dan.

Wie ben jij om te bepalen wat gezond voor me is? Gestapo mitglied 007 of mijn eigen arts?

Meneertje cda kent iemand die stemmetjes hoort van de weed en ziet een aso struikelen in zijn woonplaats e wenst soft drugs te verbannen in een stad waar hard drugs op iedere straathoek te koop is.
Schijnheilig spercieboontje.

Toen ik 15 was , waren er geen coffeeshops noch gedoogbeleid.
aangezien Uw kinderen in een vergelijkbare situatie komen dankzij de steun van Paps gaan ze op zoek naar de drugs in vage panden.
Of heeft U de arrogantie om te zeggen, mijn kinderen kunnen dat wel aan, de wat zwakkeren is dan hun eigen zaak?

Wees maar niet bang dat ze verslaafd raken.
De staat krijgt uw kinderen wel te pakken, zo niet via den alchol dan wel via wat anders, ik ben de duivel ik ben goed vertegenwoordigd in de stad door de overheid.Gokken mag U ook alleen bij mij in het Casino.
Waarom ben je stil over de alcohol, de mensen die stemmetjes horen tijdens hun delirium , de kapotte huwelijken 800.000 verslaafden en 45 % de reden van al het ziekte verlof?
ik heb medelijden met je kids.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 gronk

Er schijnt ook behoefte te zijn aan kinderporno, dus dat is geen echt argument van jou.

Op die manier kun je de albert heijn natuurlijk ook verbieden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Vader

@hans 72 het is maar net wat je zelf wil geloven. Lees maar eens het rapport van het Trimbos instituut 2007 : http://www.minvws.nl/kamerstukken/vgp/2008/nationale-drug-monitor-2007.asp

“Het percentage actuele cannabisgebruikers in de algemene bevolking van 15-64 jaar bleef tussen 2001 en 2005 stabiel. In 2005 was 3,3 procent een actuele cannabisgebruiker,
in absolute getallen 363 duizend gebruikers. Tegenover deze stabiele trend staat een gestage groei van aantal cliënten met een cannabisprobleem bij de verslavingszorg.
Tussen 1994 en 2006 steeg het aantal primaire cannabiscliënten van 1951 naar 6544. Van 2005 naar 2006 ging het om een toename van zeven procent. Bijna tweederde van de cannabiscliënten (63%) is 25 jaar of ouder”

Wat nou niet verslavend ?

Effecten op kinderen ? Na 2 seconden Googlen :
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1508814

“Early adolescent marijuana use increased the risk in late adolescence of not graduating from high school; delinquency; having multiple sexual partners; not always using condoms; perceiving drugs as not harmful; having problems with cigarettes, alcohol, and marijuana; and having more friends who exhibit deviant behavior. These relations were maintained with controls for age, sex, ethnicity, and, when available, earlier psychosocial measures. CONCLUSIONS: Early adolescent marijuana use is related to later adolescent problems that limit the acquisition of skills necessary for employment and heighten the risks of contracting HIV and abusing legal and illegal substances. Hence, assessments of and treatments for adolescent marijuana use need to be incorporated in clinical practice.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 su

Tja, en Hitler blowde ook. Zo, discussie klaai :oP

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Vader

@gronk 75 “Op die manier kun je de albert heijn natuurlijk ook verbieden.”

zucht…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 su

God forbid our youth start exhibiting deviant behavior..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 gronk

@vader/78:Hoezo ‘zucht’? Je kunt natuurlijk ook accepteren dat andere mensen andere dingen kopen. Als het aan mij zou liggen, zouden benzinepompen morgen verboten worden verklaard. Die dingen geven brandstof aan moordmachines (700 doden per jaar!), zorgen voor politieke ellende (wie zou d’r van het midden-oosten weten zonder olie?), en dan heb je ook nog eens het CO2-probleem.

Zolang je niet doorhebt dat je een moralistische discussie voert, kun je ‘zucht’-en wat je wilt, maar je gaat er geen kont mee opschieten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Vader

@gronk 78 Moet ik het voor je uit spellen ? Vooruit dan maar. Hans 68 introduceerde het volgende argument ; “maar er is kennelijk behoefte vanuit de markt, ze hebben immers bestaansrecht.” wat natuurlijk bullshit is.
Behoefte alleen impliceert helemaal geen bestaansrecht, vandaar de kinderporno vergelijking.
Dan jouw eigen argument: “benzinepompen morgen verboten worden verklaard. Die dingen geven brandstof aan moordmachines”.
Ja maar we stoppen het ook in onze auto’s om van A naar B te komen. Welke vergelijkbare nuttige eigenschap heeft wiet precies ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 Plofkip

@ Vader

Je hebt nog steeds geen land gevonden waar er meer succes wordt geboekt met het drugs beleid?

Ik wacht geduldig… Maar niet al te lang meer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Hemaworstje

Vader, ga lekker een biertje drinken in de kroeg en laat ons met rust met je conservatieve gedachtengoed. troll zonder argument,

100 jaar geleden hadden we opium oorlogen,
Al capone wist rijk te worden tijdens het verbot,de casino’s zijn in de handen van de staat,
weet je wat de oorzaak van het cannabis groei is ipv een link aan te dragen , ooit gedacht dat het house geburen achter de kiezen is en alle adhd ers aan de rustgevende weet zitten.
Dat heroïne en coke niet sociaal meer accpetabel zijn enonze jeugd dus naar de soft drugs grijpen?
Ooit in The usa geweest meneer ik zie overlast van drugsgebruikers dus ik stoor me er aan dus ik wil een verbot?

De grootse gebruikers ter wereld die oorlog voert in het grootst producerend land, en toch loeit de omzet en de voorraden omhoog,gek he?
Hoe zou dat komen?

Ooit aangedacht dat er een grotere groep allochtonen zijn die niet drinken maar wel roken?

Je bent een druiloor op het gebied van drugs en preventie .
Pretendeer er dan ook niet iets van te weten omdat je google indrukt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Vader

@Plofkip 25 Ik heb geen goede informatie kunnen ontdekken. Dat komt omdat er gewoonweg heel weinig informatie voorhanden is. Al die jaren werdt er van alles gepropagandeerd over het Nederlandse drugsbeleid, maar de weinige meetbare grootheden worden pas sinds 2004 in de Nationale Drugmonitor gepresenteerd. Toch enigzins vreemd voor een land wat zich sinds de 70-er jaren op de borst slaat over de effectiviteit van haar drugsbeleid. Interessant is ook dat de vele positieve publicaties op het internet afkomstig zijn uit Nederland zelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 JSK

@Vader:
Tussen 1994 en 2006 steeg het aantal primaire cannabiscliënten van 1951 naar 6544. Van 2005 naar 2006 ging het om een toename van zeven procent. Bijna tweederde van de cannabiscliënten (63%) is 25 jaar of ouder”

Ja, en weet hoe je dat komt: omdat wiet steeds sterker wordt. “Hoezo” zeg je? Vanwege de quasi-(il)legale status van het telen van marijuana: er is geen kwaliteitscontrole op het product. De problemen met betrekking tot cannabisgebruik (criminaliteit, verslaving) hebben voor een aanzienlijk deel te maken met de onvoltooide legalisering.

Daarnaast: blij dat ik niet uw zoon ben, ‘Vader’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 Vader

@Hemaworstje 84
Ik pretendeer, in tegenstelling tot jou, helemaal niets te weten van drug en preventie.
Het enige argument dat jij kunt aandragen voor het gebruiken van die rommel is het hebben van een ziekte. Over argumenten gesproken.
“Ooit aangedacht dat er een grotere groep allochtonen zijn die niet drinken maar wel roken?”
So what, omdat ze niet mogen drinken van Allah, roken ze maar in plaats daarvan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 Vader

@JSK 86
“omdat wiet steeds sterker wordt. “Hoezo” zeg je? Vanwege de quasi-(il)legale status van het telen van marijuana: er is geen kwaliteitscontrole op het product.”
Dus in coffeeshops wordt geen kwaliteitscontrole gedaan vertel je mij nu. Goh, laat een meerderheid op dit forumpje nu net vertelt hebben dat het er allemaal juist heel professioneel aan toegaat daar.
En wil je met dit argument zeggen dat, indien wiet legaal wordt, dit slechts in een zwakke variant verkocht gaat worden ?
Droom verder …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 hans

Leuk hoor vader, ik vraag je onze cijfers te vergelijken met de cijfers van de ons omringende landen, en wat doe jij? Onze pietluttige statistiekjes opreutelen. Knap hoor, maar nu eens proberen onze statistiekjes te vergelijken met etc.

Als iets bestaansrecht heeft omdat er mijns inziens vraag naar is, mag je best appels met peren vergelijken hoor. Kinderporno laat zich absoluut vergelijken met het roken van een goedje waar nog nooit iemand aan is overleden, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld alcohol… Het roken draagt ook niet bij aan het toebrengen van van letsel, het sexueel misbruiken van minderjarigen, ach ga nog ff door. U weerlegt geen argumenten, raaskaalt slechts door zonder zelf fatsoenlijke argumenten aan te dragen, beetje kansloze toestand.

U zal ongetijfeld vader zijn, meer dan dat blijkt u een ordinaire trol te zijn. En ik kan het weten!

It takes one to know one :P

Maar goed, leef lekker verder in je waantoestand, geef je kinderen de waarden mee die jou goeddunken, hebben de sargasso kids over een jaar of wat iemand om mee te discussieren. Dat uiteraard nadat is gebleken dat het huidige en toekomstige CDA-beleid compleet achterhaald is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 Vader

@hans 89 “ik vraag je onze cijfers te vergelijken met de cijfers van de ons omringende landen”

Ok dan hans, doe jij eens een poging en post eens een linkje hier over de positieve gevolgen van de Nederlandse drugspolicy dat niet afkomstig is van een Nederlander of gesponsord wordt door een Nederlandse instantie of afkomstig is van een pro-cannabis lobby.
Dan speel ik de makkelijke rol van debunker wel.

Wat de kinderporno vergelijking betreft : lees 82 nog maar eens een keer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 Plofkip
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 larie

@Hema.. u wordt milder en voor mij ontvankelijker, das mooi.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 gronk

@Vader/82: zelden iemand gezien die zich in z’n eigen antwoord al zo duidelijk tegenspreekt.

Waarom zou ‘van A naar B gaan’ met een auto wel nuttig zijn, en ‘van A naar B gaan’ met wiet niet nuttig?

Jah, jij vind dat laatste niet nuttig. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ‘dus’ ook niet nuttig is. Nuts-discussies zijn meestal behoorlijk, erm, nutteloos. :W

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 Plofkip

Wie blowt er hier nou wel eens eigenlijk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 larie

IK

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Steeph

Ik. Hoewel de laatste tijd nauwelijks meer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 Vader

@gronk 93 Logica ligt je dus niet zo goed. Dan leg ik het nog even uit. Jij zei dus in 81 : “benzinepompen morgen verboten worden verklaard. Die dingen geven brandstof aan moordmachines”, naar ik aanneem een verwijzing naar het sluiten van coffeshops. Benzinepompen tappen echter benzine, iets waar de maatschappij niet zonder kan, wat dus niet het geval is voor wiet. Dus is ook je verwijzing irrelevant. Of wou je zeggen dat jij niet zonder wiet kan ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 su

Ik.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 Vader

@Plofkip 91
paragraaf 3.5.1.3 Cannabis :
Netherlands, 2005 5.4 %
Sweden, 2006 3.1 %
Kennelijk is repressie dus effectiever.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 Kittekat

@99: dan kunnen we beter overstappen op het drugbeleid van Korea want daar is een prevalentie percentage van 0,002. Wow!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 Steeph

@Vader: Selectief getalgebruik. Neem de plaat op blz 120. Veel heel erg repressieve landen hebben juist een hogere score (VS > 8%).

Daarbij komt dat volgens mij een liberaal beleid niet tot doel hoeft te hebben om het gebruik geheel weg te nemen. Het gaat er dan om het gebruik (en alles er om heen) uit de criminele sfeer te halen en de probleemgevallen te kunnen helpen.
Een aanpak die NL een tijd lang hoog in het vaandel had en die door landen als Zwitserland en Duitsland worden overgenomen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 larie

Ok Steeph nauwelijks meer..maar dan wel heftig. Een of twee maal per jaar op een plek die ik fijn vind, zoals ermelo of awaille.

Overigens Steeph, uw laatste post (Kredietcrisis en klassenstrijd) was goud…(westlands) of ‘vet’ zeg maar. Op ‘mijn’ org is de hele middag afgelopen vrijdag daarover gediscussieerd met personen die overal vandaan komen en uiteindelijk vond men dat uw vinger de gevoelige mondiale hotspot plek raakte.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 Vader

@Steeph 101
Ik denk dat Zweden qua populatie en demografie dichter bij Nederland staat dan de USA. De repressie in de USA is ook afhankelijk van de hoeveelheid overlast. Zo is het aantal drugsgerelateerde misdrijven daar veel hoger dan in Nederland. De overlast in Nederland is ook niet te verwaarlozen, dat kun je zien aan het feit dat de gemeenten de coffeeshops buiten de steden proberen te plaatsen. Als dat niet mogelijk is, dan wordt sluiting een optie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 gronk

Zweden staat dichterbij het nederland van de christenunie. Om even een idee te geven: het is niet ongebruikelijk dat de zweedse politie raves binnenvalt en bij van drugsgebruik verdachte mensen bloedtesten afneemt. Niet helemaal mijn type land.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 Plofkip

@ gronk

Dus die repressie werkt?
Minder problematisch drugsgebruik etc?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 Steeph

@Vader: ik stel toch voor dat je je eens werkelijk verdiept in de materie. In de VS is het aantal drugsgerelateerde misdrijven zo hoog omdat ze daar iedereen (kinderen en oma’s) die ook maar met een joint betrapt wordt langer achter de tralies stoppen dan de meeste moordenaars. En dat zijn dan dus “veroordeelde misdadigers”. Niet dat die mensen ooit iemand kwaad hebben gedaan.
En als de VS je niet bevalt, Frankrijk? Belgie? Tsjechie?
Maakt niet uit, daar gaat de discussie niet over.
Heel bijzonder om te zien dat gemeentes de overlast van mensen die coffeeshops wel zo serieus nemen en die van kroegen niet. Wel eens opgevallen dat de centra van alle plaatsen in NL groter dan 50.000 inmiddels volhangen met camera’s? Waarom? Voor een groot deel vanwege de onrust door dronken lieden op straat in de nacht.
Hoor je iemand roepen om sluiting van kroegen?
Zit er iemand met die meer dan half miljoen alcoholisten in zijn maag?

Focus aub op de echte problemen.

larie, thx. helpt voor de motivatie voor nieuwe artikelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 gronk

@105: nee natuurlijk niet. Ook in zweden heb je tieners die stuiterend op feesten rondlopen. En alcohol mag dan haske duuah zijn in .se, ’t aantal dronken zweden is er niet minder om.

Dus nee, ’t werkt niet. ’t maakt ’t leven voor een kleine club al-dan-niet recreationele gebruikers alleen maar heel veel vervelender. En riskanter: google maar eens op MPTP.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 gronk

Oh, wat vervelende lui uit kroegen betreft: ik heb nog nooit een wietgebruiker iemand dood zien schoppen. ’t idee alleen al.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 Hemaworstje

Ach vaderlief toe drink niet meer,

Vraag:: waarom ontwijk je de alcohol problematiek die tig keer groter is?

Vraag: denk je wel een na mini papa , ik gebruik weed al sinds mijn 15 e voor de plezier.
Dus ook lang voor mijn ziekte die geen causaal verband heeft met mijn cannabis gebruik en lang vordat het “gedoogd werdt, wat doet jou denken dat ik niet meer aan mijn spul kom terwijl de rugzakken afghaanse dope me hier om de oren vliegen vanwege opbouwmissies aldaar?

Vraag: welke straf zie jij voor ogen voor het bezit van weed/hash en hoe denk jij dat uit te gaan voeren? Hoe los jij het bestaand “probleem” op en toch het op op gelijke voet blijven behandelen met andere verdovende middelen zoals Uw vrouw d’r tranquillizzzers die ze ongetwijfeld zal slikken met u als man en de Viagra bijwerkingen s’morgen als u zich vergist in de stuurknuppel van uwen heftruck met zware lading of als uw kinderen ritalin stuipjes krijgen van omdat ze dachten snoepjes te gappen uit Johnny’s lunchbox op de lagere school?

Ik heb niets kunnen vinden betekent dat je niet goed zoekt.
Je bent niet objectief zoals wel vaker in discussies over Taboe dingen.
kinderporno is te vinden dope dus ook, is nie moeilijk nie.

Of denk je dat jouw kids nu veilig zijn in je christelijk haventje voor de duvel?
Lekker gokken in het staatcasino met monopolie maar wel echt geld.
No shit viva las Vegas Holland..

Vraag:Ben jij ervan overtuigd dat een lokaal bestuur 25 jaar jurisprudentie aan de kant veegt ,zegt there is a new Hitler sheriff in town ik bepaal wat gezond is en sluit de saloons en de hoerenkast terwijl landelijk gesproken men het niet eens is met die attentie hoer burgermeesters die eigenlijk alleen een grensprobleem hebben.
Zag je ze glunderen onder de persaandacht zittend op de achterbank van de limousine op bezoek bij de minister van watjes?,
Oh zo blij dat ze niet burger”vader” van tjietjerkeradeel zijn geworden. kijk ons paps is de televisie nondeju.
da heddegij goegedaan jochie

Al fnuikens snuivend en glimmend van trots , ik kom op voor de gezondheid van mijn burgers hippokriet leuter,
Was donner er nog maar die had korte metten gemaakt met zo’n cowboy

Wild wild west .

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 Hemaworstje

ff voor de the record, yevgedi porkupine , ik ben geen steun trekker .
Heb recht op een uitkering door arbeidongeschiktheid na 22 jaar noeste arbeid en 60 % inkomstenbelasting.
met 80 K per jaar heb ik mijn bijdrage aan de staat dus wel geleverd.
Ik zit dus niet op Uw bagagedrager, noch voel ik me schuldig om het feit dat ik niet kán werken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 squire

Mazzo, halverwege jaren 80, was wel degelijk een stepping stone. Dat was eng om te zien, dat zogenaamd recreatief gebruik. Van de coke naar de heroïne.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 Plofkip

@ Squire

Bedoel je Mazzo, de club?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#113 JSK

@88:
En wil je met dit argument zeggen dat, indien wiet legaal wordt, dit slechts in een zwakke variant verkocht gaat worden

Net zoals er met de legalisering van alcohol geen wodka in supermarkten of whisky aangelengd met landbouwgif wordt verkocht? Als de productie legaal is kan er reguleerd worden. Overigens:

Dus in coffeeshops wordt geen kwaliteitscontrole gedaan vertel je mij nu. Goh, laat een meerderheid op dit forumpje nu net vertelt hebben dat het er allemaal juist heel professioneel aan toegaat daar.

Is een beetje dom. Wiet wordt (sterk) gekweekt in zolders en verlaten magazijnen in de Betuwe, niet in de coffeeshop. Ik zeg dat er tijdens de productie er geen kwaliteitscontrole is.

@103: Ik denk dat Zweden qua populatie en demografie dichter bij Nederland staat dan de USA.

Wederom een uitspraak die wijst op onwetendheid. Ben je ooit in Zweden geweest dan? Vrijwel iedereen blond en blank. We lijken sowieso meer op de V.S. dan Zweden qua demografie.

@94: Oh ik wel…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#114 JSK

@106: Of de 2 miljard euro aan alcoholschade elk jaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#115 Vader

@Plofkip 91 Om nog even terug te komen op dat UN rapport : ik had toch wel gedacht dat het fantastische gedoogbeleid ervoor had gezorgd dat Nederland het laagste cannabisgebruik zou hebben. Nu blijkt het gewoon een gemiddeld verbruik te bezitten. Ergo : het gedoogbeleid maakt helemaal niets uit. Het gedoogbeleid is gewoon een pragmatisch lapmiddeltje geweest voor een handhavingsprobleem.
Het enige dat het gedoogbeleid heeft bereikt is een overproduktie en een enorme hoeveelheid illegale export. Juist vanwege die overproduktie is wiet nu letterlijk overal goedkoop verkrijgbaar. Dus die sprookjes dat kinderen er niet aan kunnen komen neem ik niet al te letterlijk meer.
In feite gaat het gedoogbeleid aan zijn eigen succes tenonder. Het zorgt voor zo’n aanzuigende werking dat er wekelijks duizenden gebruikers uit Belgie en Frankrijk hier hun inkopen komen doen. Op nationaal nivo is Nederland nu gewoon de coffeeshop van Europa geworden. Te verwachten is dan ook dat Europa Nederland weer even op zijn plaats zet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#116 Yevgeny Podorkin

@ hemaworst

“Ach vader lief, toe drink niet meer.”?
Hebben ze later nog een liedje van gemaakt. En: als in het gezegde “steun trekken” was dat. Of laten we steun staan halen we trekken weg zetten we er krijgen voor in de plaats. Maarreh, over steun trekken gesproken *je hebt het al eens uitgelegd waarom dacht ik, doet er even niet toe*…maar wel al die Polen de elektra laten doen hè hemaworst?…of in de kassen en champignons of asperges tegen woekerloontjes laten plukken (met z’n vijven in een caravan voor 100 euri p.d.)?…nou hema nounou?

Je hebt toch geen lepra?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#117 Yevgeny Podorkin

Tis al door anderen genoemd @Vader…maar de boel sluiten, jacht weer openen, weer stiekem op straat in steegjes? Woekerprijzen, criminaliteit. Pre coffeeshop? En van “testen” hadden ze toen al helemáál nooit gehoord. “Kwaliteit” weer in handen van duistere mannetjes in zwarte leren jassen tijdperk zeg maar? (Mothers van Surinamers met een rits blikkerende gouwe tanden in de bek zoals andere mensen weer zullen zeggen). Tot tijdens een concert 2 oudere vrienden voor half- dood in een tent lagen (vervuilde rotzooi). Door afschaffen van het liberale of stringenter beleid haal je je weer allerlei extra problemen op de hals.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#118 Yevgeny Podorkin

…en ‘t leek hier toch al op een AA meeting: zo beetje ongemakkelijk met de blik naar de in het tapijt gravende punt van de schoen weetjewel: “Mijn naam is larie ‘k hep een kop as een kanarie enne…” *applaus*

Oké dan:

Ik niet (meer). Een jaar of 2 een aantal keer p.wk, later af-en-toe tijdens concerten. Kon aardig balletje trappen op amateurniveau. Men dronk er in dat milieu stevig bier, punt. Sowieso staat (afhankelijk van type drug uiteraard) het metéén of binnen 20 min. de wereld als een doedelzak aanzien me niet aan. En hoewel een periode stevig gedronken nooit bang voor verslaving geweest (een zwaar alcoholistische oom met hangende Hazesroesogen wil ook wel eens helpen). Heldere uitgeslapen kop is net zo lekker. Bovendien vinden veel mensen mij zonder drugs of alcohol al vaak een wonderlijke snuiter.

Maar mocht ik gaan leiden aan hevige pijnen a.g.v. ziekte of b.v. artrites/reuma/migraine o.i.d. en zware pijnstillers krijgen voorgeschreven (platspuiten met andere middelen daargelaten) dan toch maar de hele dag aan de marihuana…

Wel in Parijs een aantal keer LSD.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#119 Yevgeny Podorkin

Rare moeilijk onder woorden te brengen ervaring overigens. Uren op de Arc de Triomfhe zitten fixeren. Met die file auto’s strepen wit en rood licht eronder door. Althans, zo leek het op het punt waar ik toen zat. Vreselijk onweer en regen en ik zweer het…op een gegeven moment zat er ineens haar op, op de Arc, SCHAAMHAAR, en (ik maak geen geintje) begon de Arc peristaltische bewegingen te maken, soort van samen te trekken en weer terug zeg maar, afijn,…één GROTE NATTE PULSERENDE JEWEETWEL dát was het…en dan zo van die autootjes eronderdoor met duizenden witte spikkeltjes weetjewel…pfff, en helemaal doorweekt natuurlijk…

Op een gegeven moment, vraag niet hoe…zit ik in enen met m’n kop klem…en wárm WARM aan m’n oren, dus ik begin te trekken en te duwen en te duwen en te trekken (want ik kreeg ook geen lucht) tot ik op het nippertje met dito typisch geluid weer losplopte. Zo, hehe…je wilt niet weten wat een opluchting dat was. Maf hè? *Nogmaals, moeilijk exáct in woorden te vatten ik hoop niet dat u mij dat kwalijk neemt, maar weet nog wel dat ik de hele dag erna met een verstopde deus heb rondgelopen…terwijl dat spul toch naar je hoofd diende gaan…*

Dusss…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#120 Vader

@JSK 113
Ik heb een jaar in Zweden gewoond en gewerkt.
“Vrijwel iedereen blond en blank ?” lol
Er zijn minstens zoveel gastarbeiders als in Nederland. Ben jij er zelf eigenlijk wel eens geweest ?

“We lijken sowieso meer op de V.S. dan Zweden qua demografie.”

Samenstelling en spreiding van de bevolking ? Misdaadcijfers ? Verklaar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#121 Vader

@Yevgeny Podorkin 117
Ik zou het niet weten. Aan de ene kant keiharde repressie aan de andere kant een wekelijkse influx van duizenden wietgebruikers tolereren en de kans op een backlash vanuit de rest van Europa. Ik zie wel waar het heen gaat.
Overigens vind ik jou literair gezien een stuk sterker als hemaworstje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#122 Yevgeny Podorkin

Ik kan me de overlast in betreffende steden goed voorstellen, maar dan moet je keiharde repressie in héél Nederland toepassen niet alleen in Roosendaal. Fransoos rijdt die 50 km nog wel even door. Maar Leers zei het van de week nog bij P&W: zolang op Europees niveau geen uniforme afspraken worden gemaakt, en dan uiteraard nooit meer terug naar dat verkrampte gedoe…anders blijven we maar vierkantjes in ronde cirkeltjes redeneren…

En dan klopt er ineens geen hout meer van.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#123 Vader

@Yevgeny Podorkin 122
Ik kan mij wel inleven in jouw argument. Uiteraard ben ik mij ervan bewust dat je van incidenteel wietgebruik niet meteen veranderd in een paronoide schizofreen. Ik vind evenwel dat er in Nederland nog steeds erg veel geloof wordt gehecht aan die cliche’s en propaganda rond het gedoogbeleid :
“het gedoogbeleid is een weloverwogen stuk beleid.”
Onzin, het is een pragmatisch typisch Nederlands compomis voortkomend uit een handhavingsprobleem.
“het gedoogbeleid zorgt ervoor dat wietgebruik zich concentreert in de coffeeshops.”
Nee dus, door de enorme overcapaciteit is er gewoon meer dan vroeger op straat te vinden.
“het gedoogbeleid zorgt ervoor dat in Nederland de laagste hoeveelheid wietgebruik is.”
Onzin, in Nederland wordt gewoon gemiddeld verbruikt. (zie 115).
“het gedoogbeleid heeft een regulerende werking.”
Wellicht ten aanzien van de verkoop. Maar niet ten aanzien van de produktie die een enorme stimulans heeft gekregen vanwege het bestaan van de coffeshops en de illegale export.
In feite heeft het gedoogbeleid gefaalt in dit opzicht. In plaats van te reguleren en te controleren heeft het gezorgd voor de ontwikkeling van een nieuwe exportmarkt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#124 Hemaworstje

@jevgeni , als jij denkt dat ik kan werken, denkt dat je lepra moet hebben om maar een cent te verdienen ben je het licht in mijn ogen niet waard.
De professionals hebben mij zo beoordeeld , wie bent U dat u mijn persoon kunt classificeren?
Mijn boerderij is mijn huis . financieële status: bankroet.
Heb nog nooit zwart gewerkt, die polen staan zijn niet op mijn administratie en ik wordt er niet rijker van , wat is er heb je de kift? ik ben a crimineel
geen strafblad mijn laatste bekeuring was 8 jaar geleden.
heb 22 jaar gewerkt met avondstudies, van slachthuis tot manager.
Waag het niet de illusie te wekken dat ik een klaploper ben en doe geen uitspraken waar je spijt van kunt krijgen.
Wat let me om een paar stallen vol te smijten met weed, grootleverancier te worden, heb de tijd de ruimte en de expertise en zit 2 km van de grens, kan zo een palestijns tunneltje graven..
Nee dat kan ik niet , arbeidsongeschikt omdat je niet kunt werken is een moeilijk begrip blijkbaar voor je.
Ben nog afgewezen voor krantenjongen drie weken geleden , kun je je enigzins voorstellen wat voor een enorme oetlul ik je dus vindt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#125 larie

@YP #118..pardon reeds?

Verklaar je nader.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#126 Yevgeny Podorkin

WÁÁÁT?
Ooetlul? En: “Ga er spijt van krijgen”?
*beeft van angst*
O o o ik zal het nooit meer doen…

Pff, maar je zou ze toch een doodschop geven nietwaar? Die lieden die zo nodig in de schoenen van de “professionals” van de UWV (of wat is het) gaan staan om te beoordelen of hemaworst 100% niet kán werken. Mág ook niet werken? Belachelijk verstrikt in regels daar dan zeker…want je kan b.v. best een houtje typen ook…

Zo hèhè..dat lucht allemaal weer lekker op nietwaar de lucht is geklaard.
Hier pak aan…heb je een goedmakertje.

Echt Hema, Graag Gedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#127 Yevgeny Podorkin

Moest meteen aan die typische bekentenis bij de AA (eerste bezoek) denken larie na Plofkip#94 “wie blowt hier allemaal?” en vervolgens “IK, ik ook, ja hier nog een”…afijn, die routine ken je toch wel? Allemaal in een kringetje en dan uiteindelijk is het jouw beurt? Jawel jawel. Erg hè?

O, je zit nog een beetje met “een kop als een kanarie” te vogelen zeker? “Wat rijmt er allemaal op larie?” Penarie, eeh…nou, en toen kwam ik meteen uit op kanarie. En is helemaal zo slecht nog niet (bedoeld). Jaaren een kanarie gehad, zo’n mooie gele met zo’n puntsnaveltje weetjewel…ging me op den duur echter een beetje irriteren aan dat vreselijke gekrijs. Wacht, ik ben in de war met die 2 agaporni (of is het agapornissen?) die ik daarná had…Jezus, wat een getetter, meteen weggedaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#128 Yevgeny Podorkin
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#129 Crachàt

Weinig zo genieten als wanneer YP on a roll is hier ter Sargasso.

Wat me wel ontop van het hart moet is de vaststelling dat er wel degelijk een heel contingent blowers is wat niet meer kan functioneren zonder de blowjob.

Doen geen kwaad, maar doen ook niet veel anders. Beetje invulling vn het gebraek aan talent dacht ik soms.

Niet mijn ding, al is muziek op weed best fijn.

Mijn mooiste ervaring was ontegenzeggelijk ofwel een sloot alcohol in goed gezelschap of enige magikale mushrooms en een hitsig gesprek eraan gekoppeld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#130 JSK

@120:
Ik heb een jaar in Zweden gewoond en gewerkt.
“Vrijwel iedereen blond en blank ?” lol
Er zijn minstens zoveel gastarbeiders als in Nederland. Ben jij er zelf eigenlijk wel eens geweest ?

En nu de cijfers meneer de expat. Way to go trouwens, al mijn inhoudelijke kritiek negeren. Dat het extreem nette en aangeharkte Zweden minder wietgebruikt kent is geen argument tegen ons gedoogbeleid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#131 Yevgeny Podorkin

Afsluitend, jeugd stikt (kennelijk) werkelijk van het geld (allemaal constant met een mobieltje te pielen, moet bakken met geld kosten.) En is er geen wiet, verzint een AH of lokale ijsboer wel een trucje om breezers aan de man te brengen. Lurken in de parkeergarage van het winkelcentrum. Toch voor overgrote deel een tijdelijke bevlieging. Tja. En je moet toch proberen rond scholen niet de kat op het spek binden. Maar in grote steden lastig.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#132 Vader

@JSK 130
Misschien heb je het gemist maar de cijfers staan in 99. Jouw inhoudelijke kritiek kwam min of meer neer op :
“na legalisatie zal de sterkte van de wiet gecontroleerd gaan worden”
Stel je nu eens voor dat er een legalisatie plaatsvind. Acht jij het dan zelf erg waarschijnlijk dat er controles gaan plaatsvinden op de sterkte van wiet ? Ik bedoel, het gedoogbeleid kwam al voort uit een handhavingsprobleem. Denk jij echt dat de keuringsdienst van waren overal sampeltjes gaat nemen om de tHC content te meten? hmm..
“Of de 2 miljard euro aan alcoholschade elk jaar.” Bron graag + elke verslaving kost geld, ook cannabisverslaving.
“het extreem nette en aangeharkte Zweden”
Je zou eens een keer een paar buitenwijken in Stockholm moeten zien dan stel je dat cliche wel bij.
“Dat het extreem nette en aangeharkte Zweden minder wietgebruikt kent is geen argument tegen ons gedoogbeleid.”
Nee maar het laat wel zien dat de geclaimde fantastische resultaten erg mee blijken te vallen in de praktijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#133 Vader

@Yevgeny Podorkin 131
“Toch voor overgrote deel een tijdelijke bevlieging.”
Wellicht, maar niet minder snue voor die minderheid die erin blijft hangen.
“En je moet toch proberen rond scholen niet de kat op het spek binden.”
Dank voor uw emphatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#134 JSK

Nee maar het laat wel zien dat de geclaimde fantastische resultaten erg mee blijken te vallen in de praktijk.

Omdat één land een repressief beleid betere resultaten boekt en tig landen (V.S., Frankrijk, GB, Spanje, etc) met een repressief beleid slechtere resultaten boeken, heb jij gelijk? Laat me niet lachen zeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#135 larie

Tja YP 127, genieten(?) heb toch iets van fronsende wenkbrouwen in deze. Dat persoonlijke ligt me niet zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#136 Kittekat

Misschien nog even geduld opbrengen. Volgend jaar komt VWS met een nota over de resultaten van het gevoerde gedoogbeleid in de afgelopen dertig jaar (ook in vergelijking met andersoortig beleid van omringende landen) en visie op toekomstig drugsbeleid.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#137 hemaworstje

crachat , wat doet u denken dat de gemiddelde blower er de hele dag mee bezig is en niet conform u wijntje slechts in de avonduren na gedane werkzamheden?
het is een recreatieve drug. ook in de coffeeshop geld de 80/20 regeling net als in de kroeg of Sargasso.

De jeugd in mijn provincie zuipt zich te pletter en blowen is niet zo’n issue als bij you in the city.
Percentueel blowen wij nederlanders fors, ja zegt niets over het onder de invloed verkerende inwoners van een land.
Ieder mens streeft naar happy , zit in de genen.
Enig idee hoe groot de pharmacie is, hoeveel de de russen zuipen?

de problemen zijn navenant kleiner als bij een ieder ander drug vermeld op dezelfde lijst der verboden vruchten .
Crimineel gesproken hebben we de laagste cijfers, net als ons tolerante abortus beleid, het werkt.
wij hebben dankzij de preventie en voorlichting de laagste abortus cijfers ter wereld ( mist de abortus boot niet vaart..), terwijl in het oh zo brave USA zelfs Sarah Palin haar eigen kids niet onder controle kan houden.
Mind you she is a reli gun lover.

De jeugd komt de shop niet in dus de discussie is een non issue.
As je 18 bent mag je lijken tellen in afghanistan maar geen grammetje weed roken?
het werkt voor onze bevolking in onze cultuur.
dan laten ze maar maatwerk leveren voor ons , we betalen genoeg bijdrage aan Europa lijkt me.

“Het is gewoon een broedplaats voor criminaliteit.. Aleen Groen Links stemmers lijken er zich thuis te voelen.”

Dat zet de teneur van je glas in lood broek opmerking.
Ik ben van laag tot hoog geweest Vader, in het slachthuis kratje bier op vrijdagmidddag , als manager ging in de directiekamer de coke rond op de parties.

Leren Nee zeggen is de real War on drugs, preventie en voorlichting.

Tap jij het urinewater van de Tweede Kamer wc’s ff af?

pdokrin , naast een belabberde mening over mensen in de WAO bezit u ook bar weinig humor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#138 Yevgeny Podorkin

Dacht dat het bij mij wel meeviel over het algemeen larie. Persoonlijk aanvallen of belachelijk maken. Probeer het toch altijd in een ludiek vormpje te gieten. Hooguit een grimlach ontlokken. Zie hier wel eens mensen onversneden tekeer gaan…met de hakken in het zand meneer. Goed, ieder zijn eigen maniertjes. En ik heb niet geturfd, maar je hebt er zelf overigens ook soms best een handje van. Hoor je dan iemand klagen? No sir.
Trouwens een nietszeggend veelgebruikt stopzinnetje in gesprekken hier. Iemand staat wat verhit druk te praten zijn/haar laatste woord eindigt op –ie. Kan ie zomaar het bokje zijn.

“Je kop als een kanarie.”
Nou, en dan?

Maar ik zal voortaan rekening houden dat dat “persoonlijke” je niet ligt. Kan er niks aan doen, als je het zo opvat…zijn we uitgepraat larie…

*had het bijna weer gedaan*

@ hema

Ja?

O.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#139 Crachàt

o maar hema, ik zie en zeg enkel dat ik er enkelen ken, en weet dat een overgroot deel gewoon lekker zijn spliffke naar binnen haalt en dat daar niks verkeerd met is. Ik veroordeel just niks, zeg enkel dat er toch enkelen zijn van wie ik het zonde vind dat ze werkelijk niet meer zonder functionneren. Schade.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#140 larie

Je bent een leukert YP:) Praat lekker verder ok. Wellicht is m’n drijfveer vanwege, dat m’n kinderen lariekanarie enzo als stokpaard hebben…no offence ment YP.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#141 mescaline

Chkchk @Arie Bombarie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#142 larie

Huh? pow pow pow, Mesc. is dit leuk??

NEE.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#143 larie

ff zonder dollen..m’n reakties ijlen wat na blijkt. Niet doen Mesc ok? wat’s next m’n ip?

ps: *badine* de nerds op mijn werkplek zijn erg goed in tracen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#144 squire

@Plofkip
Ja, de Mazzo, Rozengracht. Niet voor niets gesloten geweest. De plee was een apotheek.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#145 larie

een telefoontje, kortenhoef , want more :(

ben boos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#146 squire

@larie
Jij bent echt boos.
Dat mag ik wel.
2 neven gesneefd door de heroine.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#147 Vader

@hemaworstje 137
Een hoop meningen heb jij!
Kom je wel eens mensen tegen met een andere mening dan jijzelf ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#148 hemaworstje

Een genie heeft meestal een hoop meningen met 1 standpunt gevoed uit een bron van opgedane kennis en levenservaring.

En wat heb jij in de aanbieding ? we sluiten de tent, ik ben papa nu is het belangrijk
dan is het veilig op straat,
Vervolgens likken en matigen van je initiële toon om tot een consensus te komen met medecommenters niet wetende hoe een oplossing te bedenken?

Rub a dub. welterweight Boooring

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#149 larie

Hema, you are me one , je bent net een aal ( na de Hemaworst m’n favo snack) ..kan ‘m niet pakken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#150 larie

Sorry Mesc..was net iets te close (bombarie etc) en dan reageer ik vanuit emotie *niet verstandig*.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#151 larie

Uitgestoken hand.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#152 mescaline

\||||

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#153 Vader

@hemaworstje 148
Sorry gast dat ik je stukjes niet zo goed vond als die van YP, maar je kunt je er wellicht ermee troosten dat “ik geen professional bent die je beoordeeld”.
Heb je treurige tekstjes nog eens dorogenomen en zie nu dat je na 22 jaar uiteindelijk een manager bent geworden.
go figure..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#154 hemaworstje

ik weet wel beter paps, zal mij boeien wat jij vindt, je bent mijn vader niet.

,wat ben jij, wie bent U? enlighten me please,
amateur drollenvanger van de kynologenvereniging? hoe oud zijn je kids.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#155 squire

go figure ..
Moet wel den botten hond wezen, die houdt van dit soort taal.

Et toi aussi, monseigneur sausage du hema

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie