Bermuda driehoek ontraadseld?

Een Engels Welsh onderzoek naar de mogelijkheid bacteriën methaangas te laten produceren geeft extra ondersteuning aan een theorie over de Bermuda driehoek. Het blijkt dat bepaalde soorten bacteriën op grote diepte een vorm van “methaanijs” produceren. Dit ijs bevat in potentie meer energie dan olie en komt opvallend vaak voor in de driehoek.

Op het moment dat deze lagen ijs op de oceaanbodem instabiel worden raken er brokstukken los die vervolgens opstijgen in het water. Dit vormt grote bellen gas welke het drijfvermogen van schepen kunnen aantasten. Ook zou het gas door passerende schepen en vliegtuigen ongewild aangestoken kunnen worden.

 1. 2

  heej heej de bermuda driehoek heb ik laatst een spreekbeurt over gehouden en heel veel kinderen wisten niet wat de bermuda driehoek inhield.

  verder vind ik het wel een eng verhaal want er komen bijna nooit meer overlevende uit

 2. 4

  Voor wat betreft bermuda…oude schapen uit de oceaan.

  Wel leuk dat men aan een alternatief voor fossiele brandstof werkt. Eenzelfde mechanisme alleen met een stuk kortere omlooptijd :)

 3. 6

  ik heb ook mijn spreekbeurt over de bermuda drieoek gehouden, bij mij in de klas wisten ook heel veel kinderen niet wat het was, zelfs de juf wist het niet :P:P

 4. 7

  Ik vind het een beetje vaag van de Bermuda driehoek, maar naar mijn gevoel weten we iets niet wat alles zal verklaren…