1. 2

  Episch. Ben benieuwd of de Italiaan in de straat dit ook als aanvaardbaar mannelijk gedrag beschouwt, zoals bij voorgaande escapades van Silvio B.

 2. 5

  @2, de italiaan in de straat bestaat alleen tijdens het wk voetbal, italie is een verdeelt land van dorp tegen dorp, regio tegen regio en vooral noord tegen zuid, berlusconi heeft zijn machtsbasis vooral in het zuiden

  vrije pers is er ook nauwelijks de italiaan wordt dagelijks gebombardeerd met het verhaal van berlusconi net als de mening in nederland steeds meer gehersenspoeld wordt door de telegraaf mediagroep

 3. 6

  Als deze vrouwen het vrijwillig doen en niet in hun bewegingsvrijheid beknot worden kan ik niet zo snel bedenken wat hier op tegen is, behalve dan dat dat Bunga Bunga dansje (1 blote opa met 14 jonge vrouwen) vrij potsierlijk is.

 4. 8

  @6: Misschien ook even toevoegen dat de vrouwen toch liever ook allemaal meerderjarig horen te zijn?

  Afgezien daarvan is dit inderdaad lang zo erg niet als de corruptie en fraude die het hem mogelijk heeft gemaakt deze harem te kunnen betalen.

 5. 11

  Van Mussolini vond men het ook allemaal prima. (Als in: Da’s pas een echte kerel) En mogen we aannemen dat de paus er weer zedig het zwijgen toe zal doen?

 6. 13

  @12. Sex spelletjes op een geheime locatie met onbekende dames. Gezien het gevaar voor spionage en chantage lijkt het me in ieder geval een nachtmerrie de veiligheidsdienst.

 7. 19

  @ 12,

  Oké, laten we eerlijk blijven: ik niet. Op die leeftijd hoop ik toch wel over wat meer waardigheid te beschikken.

  Bovendien voel ik me bij één meisje al ongemakkelijk genoeg, en ik ben nu nog jong en mooi.

 8. 20

  Carlos, al waren de meiden in kwestie allemaal minstens (of precies) 18, dan nog kan je hier toch niet je schouders over ophalen? Dat ze eventueel “vrijwillig” hieraan meewerken doet er ook helemaal niet toe – het machtsverschil is daarvoor veel te groot. Als al deze verhalen kloppen dan zijn deze jongedames in een zeer afhankelijke positie t.o.v. meneer B.

  Mensen die hier grappig doen en roepen dat het moet kunnen, dat ze B. wel bewonderen of jaloers zijn die denken uitsluitend met hun pik. Schijnbaar toch een soort oergevoel. Misschien moeten die mensen zich eens afvragen hoe ze erover zouden denken als het een familielid was dat op deze manier in de ban van meneer B. was gekomen.

 9. 23

  @20: Als de dames in kwestie nou onthoofd of anderszins het leven onmogelijk werd gemaakt als ze niet alles deden wat oom Silvio zei, dan was ik het met je eens. Heb hier echter meer de indruk dat de dames compleet zelf de keuze maken om voor luxehoer te spelen.

 10. 24

  Vrouwen die vallen op foute mannen, dat is zo oud als de weg naar Rome. Nee in dit geval IS HET DE WEG NAAR ROME. Geen geronselde slavinnen maar zelfbewuste groupies. Uiteraard een beetje dom en naïef. Het gaat hier volgens mij om Welingelikte Kringen. Ons kent ons. Hoe kwam Mabel op die boot van Klaas Bruinsma terecht? Ik bedoel maar.

  Overigens vind ik Berlusconi een cryptofascist die z.s.m. moet worden afgezet.

 11. 25

  Dat jonge meiden zich “vrijwillig” prostitueren, of vallen voor foute mannen dat zijn inderdaad geen nieuwe fenomenen. Op zich betekent dat echter nog niet dat er dus ook niets mis mee is. En B. die daar gebruik van maakt is gewoon een boef.

  Het is ook niet zijn enige boevenstreek, zoals we weten. Cryptofascist die z.s.m. moet worden afgezet? Je bent echt veel te mild.

 12. 26

  Diegene die ‘stiekem’ jaloers zijn narcistische mannen met een gebrek aan empathisch vermogen. ‘Vrijwillige’ hoeren zijn vrouwen om medelijden mee te hebben, niet om te exploiteren.

  Natuurlijk zijn er mannen die dit écht niet zo zien, dat zijn of hufters of mannen met een empathisch defect. En aangezien niemand zegt van zichzelf dat ie een empathische blinde vlek heeft zal diegene mij uitmaken voor moreel superieure gelijkhebber. Maar laat de mannen die wel gevoel voor empathie hebben zich nou in godsnaam niet misleiden door de ‘vrijwilligheid’ van zulke meiden. Het zou je oma maar zijn later.

 13. 27

  Ik weet niet of ik medelijden met die meisjes moet hebben. Ik bedoel, je kan ze wel ‘redden’ en ‘vrijlaten’ op de reguliere arbeidsmarkt, maar denk je dat ze het daar beter zullen hebben? ’t Zullen niet de meest kansrijke dames zijn. Ga jij ze onderhouden, sjap?

  Met wie ik wél medelijden heb is Berlusconi. Je moet er toch niet aan denken 74 jaar oud te zijn en de enigen op wie je indruk maakt zijn dommige jochies van rond de twintig.