Autopech door straling

Michiel Wijnbergh is fotograaf. Meer van zijn werk vindt u op zijn eigen site.

Het werd in het RTL4journaal op zondagavond tussen neus en lippen even genoemd: bij het Guggenheimmuseum in Bilbao komt veel autopech voor door straling.
Huh? Ik was in mei nog bij het Guggenheim. Ik heb dus enorme risico’s gelopen, maar ben zonder pech weer thuisgekomen.

Even de ANWB gebeld. Blijkt om ongevaarlijke straling te gaan. Radiogolven enzo. Die brengen de afstandsbedieningen van auto’s in de war en dan “verzuimen auto’s open te gaan of te starten”. Het euvel kan echter makkelijk verholpen worden door de auto een paar meter verderop te duwen, aldus de ANWBman.

In Nederland zijn er ook plekken waar straling het leven van de automobilist verzuurt. Bij Schiphol, bij een uitkijkpunt bij Vlissingen, op het Zwarte Pad in Scheveningen vlakbij een militaire installatie. “Er was laatst een man”, zegt m’n ANWBwoordvoerder, “die zet z’n auto elke dag op dezelfde plaats en plotseling doet de afstandsbediening van de auto het niet meer.” Er blijkt een automatische zonwering te zijn geplaatst die met het signaal de auto beïnvloedt. Even een stukje duwen, dus.

  1. 4

    Het guggenheim in bilbao is zeker een mooi museum.. van buiten welteverstaan.. de collectie stelde (toen ik er was) niet zo veel voor