“Atlantis gevonden”

Nu.nl meldt dat onderzoekers misschien Atlantis hebben gevonden. Het zou anderhalve kilometer onder de zeespiegel liggen, voor de kust van Cyprus.

Ze verklaren de ondergang door aan te nemen dat de Atlantische Oceaan (leuk, toch nog een link met die plas) zich door de straat van Gibraltar een weg naar binnen gebaand heeft, hele stukken van de dan bekende wereld wegvagend.

Een leuke theorie. Wel een beetje gek dat er niet overal in de Middellandse Zee resten van menselijke bewoning worden gevonden. Dit omdat mensen over het algemeen in de buurt van water wonen. Duizenden nederzettingen, niet alleen Atlantis, zouden bij zo’n ramp zijn verzwolgen. En hoe weet je dan zeker dat de ruïnes zo diep onder water niet van een andere stad zijn?

En komt misschien daar ons zondvloedverhaal vandaan?

Maar goed, de theorie is interessant en het zou waar kunnen zijn, maar roept bij mij een heleboel vragen op. Eerst zien en dan pas geloven.


Hier de (ietwat suffe) site
, met leuke animaties om het verhaal wat kracht bij te zetten.

Updeet: Ook de BBC heeft er een stukje over geschreven. (bron: Sargasso).

  1. 1

    Wa al lang bekend jongens. In Suske en Wiske en de Ijzeren Schelvis bleek al dat Atlantis in de Golf Van Tessalonikki (bij Adriatische zee) lag. Daar is dit onderzoek vast op gebaseerd.

  2. 2

    Zou goed kunnen, net als die mensen die Atlantis in Bolivia plaatsen, voor de kust van Spanje in de straat van Gibraltar en ten zuidwesten van Engeland. (Zie de links rechts in het artikel van de BBC)

    Is de Bereboot er toendertijd ook niet langsgeweest?