Amerika is “Drying for Freedom”

waslijn270In the Land of the Free mogen 50 miljoen huishoudens niet hun was buiten drogen. Wie dat wel doet riskeert omgelegd te worden door zijn (vanzelfsprekend) gewapende buurman. Zodoende geven Amerikanen per jaar 5 miljard dollar uit voor het drogen van hun was met energieslurpende wasdrogers. De basis voor dit gedrag werd gelegd in het eind van de jaren ’50 toen Amerikaanse bedrijven de consument een stralende toekomst beloofde: “Live Better Electrically”. De voordelen van al die elektrische huishoudapparatuur zijn evident, maar de wasdroger is veel gevallen overbodig en qua energieverbruik een monsterlijke aberratie. De documentaire “Drying for Freedom” die in 2010 te zien zal zijn komt op voor ‘de vrijheid van wasdrogen aan een lijntje’.

 1. 1

  Wasdrogers zijn ook ondingen die je kleren opvreten. En mensen die hun buurman omleggen omdat ze hun wasjes buiten ophangen, halen zichzelf daarmee ook wel uit de ‘gene-pool’, want die mogen enkel nog maar ‘reproduceren’ met Bubba, jeweettog.

 2. 2

  hmm, interessant. Ik denk dat ik met volslagen stomheid geslagen zou zijn als ik door de buurt hierop aangesproken zou worden. Bizar dat zoiets triviaals kennelijk een open zenuw raakt.
  Zelf vind ik grote barbecues dan weer ordinair maar om daarvoor je buurman om te leggen?

 3. 3

  Ik heb ook wel eens het gevoel dat niet iedereen de droogmolen in onze voortuin op het zuiden apprecieert. Het zorgt er wel voor dat onze A label droger alleen bij aanhoudende regen draait, met name in de herfst. Drogen van de was buiten is een net zo eenvoudige als effectieve vorm van zonenergie.
  Als ik tegen die blikken trommels op wielen van de buren aan moet kijken, dan is vrolijk in de wind wapperende textiel toch zeker niet te veel gevraagd.

 4. 4

  En dan verbieden ze in NL de gloeilamp terwijl de droger echt zoden (of waslijnen) aan de dijk zou zetten.. ;)
  poll: Hoeveel procent droog jij met een droger?

 5. 6

  Minder dan 5%
  *Grote tuin heeft en bij slecht weer ook nog royale wasruimte / bijkeuken om dan ook nog steeds de was binnen op te hangen *

 6. 7

  Jamaar, en wat een gelul weer, hoe moet ik dat allemaal doen dàààn? Met me 5 kindertjes en bergen witte was? Gaat echt niet. Alles geprobeerd ik krijg het maar niet goed schoon met alleen maar een droogmolen. Met de machine na het inweken en wassen meteen goed drogen dan uitspoelen en weer goed drogen: zo gaat ie goed, alles goed schoon. Maar als ik de was na het uitspoelen met een knijper over het balkon ((zoals jullie hier suggereren en een tuin heb ik niet hoewel ik er wel van droom) zou moeten ophangen zijn a) de zeep (en dus ook vuilresten) nog niet verdwenen plus b) zit me goeie goed onder het fijnstof van alle uitlaatgassen!!!…ja, dahaaag dikke lul. Ik wil best miljeu besparen hoor maar niet over mijn rug ja. Over dat soort dingen denken jullie stomme miljeubloggers zeker nooit na hè? Nee, dat dacht ik wel.

  Ik ga van ellende PVV stemmen.

 7. 8

  jij moet bijna 100% direct droog hebben, 5-6 hbeben dat niet. Wat heeft het kabinet met jouw wasmachine te maken? Denk na … (ik hoop dat je lekker ruikt)

 8. 9

  Nou hier wil je het wel laten je was op zondag buiten te hangen, dat is werken op de dag des Heres.
  De vuile was mag gek genoeg wel in de kroeg , maar ja dorrp hé..