Als Obama president wordt, stopt hij de onderzoeken naar de aard van de mens

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 prometeus

Het lijkt in het algemeen een tactiek van conservatieven/republikeinen:
1. Bedenk op welk gebied je zelf de afgelopen acht jaar hebt gefaald en machtsmisbruik hebt gepleegd. (bv buitenlandsbeleid, overheidsuitgaven die uit de hand lopen, wetenschappelijk onderzoek frustreren, enz)
2. Ga ervan uit dat je tegenstander een zelfde soort egocentrische, macht-beluste, geschiedsvervalsende redneck is als jij bent.
3. Beschuldig hem ervan dat hij op terreinen die hem aan het hart gaan, hetzelfde zou doen als jij.

De enige conclusie die je uit dit soort dingen kan trekken, is wat Bush had gedaan als’ie zwart geweest was. McCain doet dit ook, maar dan vooral wat overheidsuitgaven en buitenlands beleid betreft: hij zat er zelf de afgelopen jaren flink naast (Obama ook, maar niet zo erg als hij) en vervolgens valt hij Obama *daar* juist op aan.

 • Volgende discussie
#2 Karsa Orlong

Ik zit zelf ook in de genomics (soort van), en het artikel begint wel aardig. En er gaan hele ingewikkelde discussies komen over hoe om te gaan met het gegeven dat het achterhalen van een mens z’n complete genoom betrekkelijk goedkoop gaat worden. En iedereen gaat daar een mening over hebben (artsen, verzekeringsmaatshcappijen, politiek correcten), maar het is een domme verwachting dat Obama dit onderzoek eigenhandig stop gaat zetten. Dat kan ie simpelweg niet. Omdat de next generation ultra high throughput sequencing machines er al staan, en alleen maar beter worden. De analyse van al die data zal eerder de bottle neck worden. En verder wordt het gros van dit onderzoek gebruikt om phenotypen als diabetes, kanker, etc. etc. uit te zoeken en dan komen phenotypen als intellegentie vanzelf mee als bijvangst. Hoewel heel veel van dit soort onderzoek ook wel weer tegenvalt. Er zijn bijvoorbeeld allelen gevonden die lengte significant beinvloeden, maar het verschil tussen iemand met en zonder dat alleel is gemiddeld 1 mm.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Freek

En even verderop noemen ze The Bell Curve een meesterwerk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Martijn ter Haar

Fijn ook dat ze Edward Wilson samen stoppen met Arthur Jensen en Charles Murray.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 zmc

Er bestaat geen wit ras. Onderzoek naar correlaties tussen uiterlijke en innerlijke kenmerken stort zich maar op de correlatie tussen de groenheid van een komkommer en zijn watergehalte. Alleen het idee al… onderzoek dan iets nuttigs, zoals de correlatie tussen de relatieve lengte van je middelvinger en autisme of de correlatie tussen haarkleur en oogkleur of een ander zinloos verband…

Naar sommige dingen moet je gewoon niet willen linken, ook niet uit sarcasme.

Laten we liever de stelling “alle Amerikanen zijn racisten” behandelen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Popeye

@5, Naar het schijnt zou de Ijslandse bevolking de ‘puurste’ bevolkingsgroep moeten zijn die op deze Aardbol rondloopt.
De bevolkingsgroep met de minste ‘inmenging’ van andere bevolkinggroepen ..
Voor wat het waard is ..
Als ik al problemen heb met mensen, is dit eerder door waar zij voor staan, dan welke huidskleur ze bezitten ..

Bij een aantal Nederlanders staat de Ijland nu (waarschijnlijk) voor: een gat in de ‘huishoud-begroting’..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 zmc

@Popeye, #6: Een milde vorm van inteelt dus:P

(In #5 bedoelde ik trouwens ringvinger:P)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Bismarck

@6: Ik neem aan dat met “puurste” het minst genetisch divers bedoeld wordt (dat klinkt ineens een heel stuk mider positief he)? In dat geval zal #7 een understatement zijn. Gevalletje founder-effect en relatieve (en relatief lange) isolatie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 sikbock

hmm uit onderzoek schijnt ook te blijken dat “aziaten” gemiddeld weer slimmer zijn dan “blanken”. Willen de neocons waarschijnlijk ook niet horen. En negers kunne weer harder rennen, dat kunnen ze niet ontkennen want dat ziet iedereen gewoon op tv

 • Vorige discussie