Al-Qaida verovert stad in Irak

Alle aandacht gaat nu even uit naar de gevolgen van orkaan Katrina. Daardoor waarschijnlijk ook in de Nederlandse media geen aandacht voor een klein maar significant bericht:

Abu Musab al-Zarqawi’s foreign-led al-Qaida in Iraq took open control Monday of a key western town at the Syrian border, deploying its guerrilla fighters in the streets and flying al-Zarqawi’s black banner from rooftops, said tribal leaders and other residents in the city and surrounding villages.
A sign newly posted at the entrance of Qaim declared, “Welcome to the Islamic Kingdom of Qaim.” A statement posted in mosques described Qaim as an “Islamic kingdom liberated from the occupation.”

Toch nogal een stap ten opzichte van aanslagen plegen in het kader van Amerikaantje pesten.

 1. 2

  Hoorde daarstraks ook dat de onderhandelingen omtrent de grondwet definitief afgesprongen zijn. Met gaat er dus over stemmen as it is. Klinkt zo een beetje alsof de federale gebieden zoals voorgesteld nu een beetje eigengewapendehandig gaan ingenomen worden…

 2. 3

  Misschien vinden de amerikanen het wel oke dat in bepaade districten niet gestemd kan worden. Zeker als dat nou net de districten zijn die tegen zouden stemmen. Geen stem is geen tegenstem, dus dan komt dat ding er alsnog.
  Aangezien de koerden het wel zien zitten en die hun stemgedrag georganiseerd (of beter gedrilled) hebben, gaat die grondwet er zo dus wel door komen.

 3. 4

  In november 2003 (nog voor we’ve got him) hoorde ik op de radio een nederlander die in Bagdad onderzoek deed naar uit de musea gestolen goederen. Het viel nog al mee, zo verklaarde hij. Maar hij zei ook dat hij zijn werk deed vanuit de groene zone. En dat die iedere dag onder vuur lag. En ik dacht: Als je in het amerikaanse regeringscentrum al niet veilig bent, dan hebben ze geen enkele controle over dat land.

  Gisteren Zembla over geprivatiseerde oorlog. Je bent geen meter veilig buiten de groene zone. En ik dacht: Ze hebben geen enkele controle.

  Het bericht verbaast me dus niet. Af en toe doet het leger een grote operatie in een stad (Falluja en andere) en een paar maanden later is het weer in handen van een of andere groepering. Nog de amerikanen, nog de Iraakse regering hebben controle over het land.

 4. 5

  Ik heb ook gehoord dat het geruchten betreft, zoals het Midden-Oosten net een badhuis met verwijfde teemutsen is, die om dat enigszins te verdoeken een lange baard moeten laten groeien.

  Belangrijkste aan de verkiezingen is participatie niet de uitkomst. Dit is een groot misverstand in de publieke opinie agv het gepapegaai in de media door experts en leken.

 5. 8

  ik sta klaar om hem weg te halen maar onze technische afdeling werkt volgens anarcho syndicalistisch poldermodel. Overigens vind ik het interessant dat ik die popups niet heb terwijl ik toch ook gewoon IE gebruik.