Ahmadinejad was gijzelnemer in 1979

klik voor groter Verschillende betrokkenen bij de gijzeling van het amerikaanse ambassade-personeel in Teheran in 1979 herkennen de nieuwe iraanse president als een van de voornaamste gijzelnemers. Hij zou erg streng voor de amerikaanse gijzelaars zijn geweest die hij ‘varkens’ noemde. (nu.nl).
Een korte Google leverde mij de volgende foto op …en is het hem ?!

Ahmadinejad 2005“This is the guy. There’s no question about it,” said former hostage Chuck Scott, a retired Army colonel who lives in Jonesboro, Georgia. (TheAge.com)

Ahmadinejad was a founder of the group of young activists who swarmed over the embassy wall and held the diplomats and embassy workers hostage for 444 days (BBC journalist John Simpson)

 1. 3

  @Carlos Bij “iemand voor iets uitmaken” bij een gijzeling denk ik toch aan een belediging in des gijzelaars gezicht. De link naar nu.nl laat iets anders zien.

 2. 5

  Lees in de onderste link (BBC journalist John Simpson) aan de linkerkant eens bij Who is Ahmadinejad?, mijn nekharen gingen overeind staan.

 3. 7

  Scenario, iemand?

  De mijne: De VS gaan dit maximaal uitbuiten qua publiciteit, maar er komt geen openlijke oorlog. Wellicht zien we wel wat vaker bomaanslagen.

 4. 10

  @carlos
  Misschien dat Ahmadinejad binnenkort ook eens met zijn ouwe strijdmakkers en de ouwe jongens van de ambassade kan afspreken. Gezellig een beetje stockholmsyndromen met elkaar en ouwe verhalen ophalen. Ze hebben toch ruim een jaar bij elkaar zitten afzien daar. Ter vergelijking: die v.d. Veer heeft kennelijk ook nog hart voor de club!

 5. 11

  hahahaha dit is dus de Smoking Gun voor de US om IRAN aan te vallen. In hun ogen een legitieme reden voor US, denk ik.

  Alsof we daar op zitten te wachten?

  Nu krijg je de poppen aan het dansen. Eerste “pre-emptive strikes” voor september 2005. Roept u maar . . .

  De gehele verkiezingen van IRAN waren een Farce (niet te verwarren met Farsi), waar de huidige Ayatollah achter schuil gaat.

  Dit heeft het Iraanse volk niet gewild!

 6. 12

  BG: ik voorzie een gouden tv-format, iets voor die Arnie Oerlemans. “De klas van…” , “Het jaar 1979…” , “Lotgenoten…” , “Het Spijt Me”…

 7. 14

  @carlos

  Arnies voice-over: “tijdens de opnames bleek tot ieders verrassing dat Irma, de stille en rustige typiste uit Utah achteraf nog vaak onder schuilnaam naar Iran vloog om in de krachtige en gloedvolle armen te vallen van de huidige iraanse leider…. een schoolvoorbeeld van hoe twee gelijkgestemde romantische zielen ook in de meest onmogelijke omstandigheden liefde kunnen laten overwinnen…” slomo, met muziek….. prachttelevisie indeed!

 8. 19

  @mescaline
  ik belde ze net met om dit prachtidee voor te leggen en de dame aan de andere kant van de lijn zei dat ze het idee “niet oprecht genoeg” vindt, zelfs al blijven ze bestaan. Daar onderteken je dan zo’n petitie voor!

 9. 23

  Wat een hoog Chamberlain gehalte hier, allahmachtig. Het is geen geheim dat Ahmadinejad een radicale pion van de theocratie is, die openlijk de wereldrevolutie aankondigde en openlijk een vervolg van het Iraanse nucleaire programma verkondigde, terwijl Iran openlijk radicale groepen als Hizbollah steunt, die weer erg pro-Syria is. Als dit soort landen nucleaire wapentuig in handen heeft en wereldrevolutie gaat preken mag je je toch best even achter je oren krabben, ipv meteen weer de domheid van Amerika te prediken/prevelen.

 10. 24

  Caprio, die analyse onderschrijf ik eigenlijk gewoon wel. Ik vrees echter dat de VS Iran niet aankan.

  Nee, dat is wellicht niet wat ik bedoel. De VS kunnen geen derde front openen. Iran is bovendien groter en stukken “moderner”dan Irak. Dus denk ik dat ze veel meer aan covert operations zullen doen.

  Overigens baart de kernbewapening van Pakistan mij nog veel meer zorgen. Musharaf is al twee maal ternauwernood aan een aanslag ontsnapt, en bij open verkiezingen is het niet denkbeeldig dat fundamentalisten zouden winnen.

 11. 25

  @Caprio Er is een nieuwe conservatieve Iraanse president, nou en ? Verandert dit iets aan het Iraanse beleid ? Dacht het niet…

 12. 26

  @Caprio: Noem me Chamberlain al je wilt, maar waar verschilt de retoriek van die Iranier van die van Bush? Ook Bush heeft een wereldrevolutie afgekondigd (die van de democratie) en zelfs een oorlog. Daarnaast rust Bush’ vinger daadwerkelijk op een nuclear arsenaal, terwijl het in Iran nog maar de vraag is of ze het voor elkaar gaan krijgen (ze hebben er iig. nog lang geen).

  De kernraket komt voor mij duidelijk van links (op de wereldkaart)!

 13. 27

  Ja de vergelijking gaat zoals gewoonlijk weer op krankzinnige wijze mank. Chamberlain onderhandelde met een agressor die oorlog voerde.

  Ik heb Iran de laatste tijd geen oorlogen zien voeren. Bepaalde andere landen wel.

 14. 28

  De judeo-christelijke democratie-fundamentalisten zijn sinds jaar en dag de gevaarlijkste terroristen ter wereld, jammer genoeg hebben zij ook het beste propaganda apparaat ter beschikking.