1. 3

  Vitamine C kun je onbeperkt eten en komt gewoon aan de andere kant weer naar buiten, terwijl de werkzaamheid van vitamine C vaststaat.

  Van aardolie heb je al snel een overdosis te pakken, ook al heeft het geen enkel gunstig effect als je het beperkt tot je neemt.

 2. 5

  @4 Mwah tenzij je het intraveneus krijgt toegedient dus hoogstens een beetje diarree.
  As with most water-soluble vitamins, vitamin C is not especially dangerous in the case of an overdose. Any excess is usually just excreted in the urine without causing significant problems.

 3. 6

  Selectief quoten kan ik ook. Even het volgende znnetje:

  However, high doses of vitamin C could cause some problems, such as:
  * Kidney stones (especially in people prone to kidney stones)
  * Severe diarrhea
  * Severe gastrointestinal irritation.

  Dus je kan wel zeker schade toebrengen met een overdosis vitamine C. Ik vertaal “severe” trouwens gewoonlijk niet met “een beetje”, want als ik dat wel doe wordt ik van valsheid in geschrifte beticht.

 4. 7

  Wat dat betreft, gewoon luisteren naar Paracelcus:

  Alle Ding’ sind Gift, und nichts ohn’ Gift; allein die Dosis macht, daß ein Ding kein Gift ist.

 5. 8

  Diarree dus en nierstenen bij mensen die vaak last hebben van nierstenen… Het punt dat ik hier probeer te maken is dat sommige stoffen in kleine hoeveelheden zeer nuttig zijn en in grotere hoeveelheden niet gevaarlijk en andere stoffen in kleine hoeveelheden niet nuttig zijn en in grotere hoeveelheden heel gevaarlijk.

  Het feit dat de actievoerders grote hoeveelheden van een homeopatisch medicijn slikken zonder een overdosis te krijgen zegt dan ook niets over de eventuele werking van dat medicijn.

  Ik probeer hier niet homeopatische medicijnen te verdedigen maar wel aan te tonen dat de actievoerders in kwestie idioten zijn die hun zaak meer kwaad doen dan goed.

 6. 9

  Vitamine C en aardolie worden niet aan de man gebracht als medicijnen voor zover ik weet? Die vergelijking slaat dus nergens op.

  Zelfs met iets simpels als paracetamol moet je oppassen . Ik denk dat het voor 99.9% van alle medicijnen geldt.

  Zo slecht is deze actie dus nog niet.

 7. 11

  Overigens heb een paar jaar geleden een artikel gelezen waarin stond dat uit onderzoek was gebleken dat zelfs bij reguliere medicijnen 50% van de werking op treedt door placebo effect. Daarom ben ik niet tegen die middelen, iedereen moet zelf weten wat hij/zij slikt.

  Wat ik bezwaarlijker vind is dat homeopathie vergoed wordt door verzekeraars. Dat gaat echt nergens over. Als ik een pil op de markt breng, claim dat het van alles oplost, maar ik kan het niet wetenschappelijk aantonen, dan wordt ik door de verzekeraars vierkant uitgelachen als ik vraag of ze de pil willen gaan vergoeden. En dat is krom.

 8. 12

  Verzekeraars vergoeden wel meer (soorten) placebo’s … zijn aanmerkelijk goedkoper dan ‘echte’ middelen en hebben ook een positief effect met meestal minimale risico’s …

 9. 14

  Ze schieten er niks mee op. Deze mensen handelen vanuit het idee dat homeopathie niet moet werken omdat er iets van een stof in in pil moet zitten. Maar het homeopathische idee is nou juist dat er niets in die pil hoeft te zitten, dus maakt het niets uit hoeveel pillen je neemt als je alleen maar van de werkzame stof uit gaat.