Actie Reactie II

Beste mensen, een korte stand van tussenzaken. Langzaam, zeer langzaam, nadert de Actie haar ontknoping.

Hier ziet u een zeldzame kijk in des kunstenaars woonst, met vrouw en bijna kind, en de tekening betekend,

en hier het laatste tussenmoment.

Op zaterdag 27 januari zal de tekening te Utrecht plechtig in stukken gedeeld, genummerd, verpakt, verdeeld en verstuurd worden, onder het toeziend oog van enkele wettelijke Sargassovertegenwoordigers.

 1. 2

  Er woedt een heveige creatieve strijd om de middenplek, inderdaad. Een baby is zéér hoog kandidaat, maar ik heb iets met Space Odyssee 2001, dat die quintessens daar al gebruikt is….

 2. 3

  Hij – de tekening dus – blijft spannend! En met zo’n foto nog een beetje lifeloggen ook ;) Maar wie zijn nou die gelukkigen of moet dat ook nog bekend worden (als het bekend wordt gemaakt natuurlijk)? En wanneer wordt die kleine van jullie eigenlijk geboren? Gelijk met de tekening? Ik bedoel: lifeloggen… gooi dan alles maar op tafel.

 3. 4

  Die is nog onaf inderdaad die tekening. ”Hal” toch,..dat oog uit Space Oddity 2001. Als optie. Maar: ”Odyssee”? In de war met Homerus zeker. Gewoon een beschuit met muisjes kan ook natuurlijk…..

 4. 5

  Nou eigenlijk hebben jullie het alle twee fout. Het is 2001: A Space Odyssey (zie IMDB).

  Maar een briljante film indeed. Met de scène aller scènes: de shutdown van HAL is het beste ooit gemaakt. Ook nu nog zeer goed te zien maar in die tijd absolute genialiteit.

 5. 8

  @Yevgeny Podorkin
  Helaas, ook niet goed. De site die je refereert heeft het fout. Het boek van Arthur C. Clarke heet echt 2001: A Space Odyssey (zie hier)

 6. 10

  :)

  Tsja, ik dacht nog zal ik ‘m dit wel aandoen. Tis zo’n aardige jongen. Maar ik besloot dat waarheid boven alles gaat dus toch maar op de knop gedrukt. Maar wat betreft David Bowie heb je natuurlijk gelijk. En wat er verder ook van gezegd mag worden: boek, film en Bowie: het was mooi die eind jaren 60.

  Tautaminaties.
  Ja, hij is leuk.
  Maar het is mooi geweest. Ik laat me niet uit de tent lokken :)

 7. 11

  En ik had m’n bijdrage aan de verwarring onder de vorm van een luie niet-willen-checken reeds in het begin geleverd.
  2001: A Space Odyssey dus, met ey ipv ee.
  Kereltje wordt geboren helemaal eind april, alst goe gaat dandus.
  En de edele verdeling van de tekening laat ik echt over aan de Sargassobollebozen, ik ben maar een tekenist, met af en toe een uitgesproken mening.

 8. 12

  Was als brugpieper meer van de generatie Pink Floyd, Slade, Alice Cooper enz.enz.,.. mid ’70’s dus. De heydays van de popmuziek 1966 – 1969 net gemist maar later des te meer gaan waarderen.

  Maareh biepbiep,…kijk es hoe deze post heet,…precies!,..niks ”uit de tent lokken” dus….

 9. 13

  Hah, da’s een goeie, 12. ActieReactie, het zou een mooie blognaam wezen.
  Mid 7ties? Dan moest Bowie zijn meesterwerken nog maken toch? Is pop niet pas dood sinds ze geen dope meer gingen gebruiken? Pakweg generaliserend eind 7ties?

 10. 14

  Bowie is toch begin ’70,…hele tijd niets en begin ’80? Maar na Blondie en The Police is de popmuziek (op U2 en wat eendagsvliegen na) inderdaad 10 jaar steendood geweest. De drumcomputert,…wat een drama! Daarna toch weer grunge, en allerlei soorten house,..maar draai zelf toch inderdaad vnl. periode ’62 – ’80 en soms jazz. Gewoon een drumstel, bas en leadgitaar en 1 vocalist. Punt. Verder niks. En drugs?,…zijn er m.i. áltijd geweest. Tegenwoordig is de witte neusvleugel weer ”in” geloof ik.