Extreme droogte treft Portugal

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Niet iedereen in Europa heeft sneeuwpret, in Portugal is al vier maanden geen neerslag meer gevallen. In dit seizoen zouden de portugese velden lichtgroen moeten kleuren van de ontkiemende plantjes. Maar daarentegen liggen in de streek van Alentejo de kadavers van koeien, geiten en schapen op de verdorde grasvlakten. De prijzen van landbouwprodukten zijn verdrievoudigd, afgelopen maandag is in Brussel om hulp gevraagd.

Vorige week woensdag stuurde de luchtmacht haar C130-vliegtuigen de lucht in om wolken te bestrooien met kaliumchloraat en zilverjodide

Reacties (3)

#1 Ruud

Wat nou! D’r is toch helemaal niets aan de hand. Klimaatverandering? Lekker de kop in het zand steken achter de dijken. De boel een metertje ophogen en klaar is kees. Kunnen we weer in de file gaan staan op de A-zoveel en dat geeft zo’n gerust gevoel.

  • Volgende discussie
#2 eef

nou, had het niet beter kunnen verwoorden.. Met technologie is toch zoveel mogelijk? als we kunstharten kunnen fabriceren, om mensen langer in leven te houden, is iets fatsoenlijks verzinnen wat echt zin heeft tegen klimaatverandering toch ook wel mogelijk?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie