Closing Time | Tash Sultana

Foto: Ted (cc)
Serie:

Deze jonge persoon is een mirakel. Wát een leven heeft ze al achter de rug. Ze kreeg op 3-jarige leeftijd een gitaar en leerde zichzelf spelen. Op 17-jarige leeftijd heeft ze een drugsverslaving overwonnen, waarna ze bij gebrek aan een baan als straatmuzikant ging optreden. 4 jaar later brak Tash Sultana met Jungle door op YouTube, met miljoenen views.

(Even uitleggen, hoewel ik er eigenlijk geen aandacht aan wil schenken; Tash (Natasha) is genderfluïde en geeft de voorkeur aan “they” in het Engels. Dat heeft in het Nederlands tot gevolg dat ze alsnog “zij” wordt genoemd, maar bij het bezittelijke voornaamwoord wordt dat dus “hun”. Dat is even raar, maar het went.)

En geen wonder, ze speelt meer dan 10 instrumenten, heeft een geweldige stem, schrijft hun eigen nummers én ze zet in hun eentje een hele band neer (met behulp van een loop station). Dat doet ze met adembenemend gemak, hun gitaarspel is ongelooflijk virtuoos.

Onder een andere video staat een treffend commentaar:

“It’s like Janis Joplin and Hendrix had a baby and Bob Marley and Joan Jett had a baby.. and those two babies grew up, met and had a love child”

Inderdaad, zoveel talent en vaardigheid in een persoon is uitzonderlijk. En de passie en het plezier waarmee ze het doet aanstekelijk.

Voor wie denkt dat ze dit alleen kan met al die apparatuur om zich heen: Hier speelt ze geheel akoestisch Blackbird (niet die van The Beatles!) op een 12-snarige gitaar. Weergaloos.

Reacties (5)

#1 beugwant

Watt is dat voor koffer, waar al die genders zonder deuken op kunnen zitten en zo tekeer kunnen gaan?

  • Volgende discussie
#2 Sjors

Ze heeft dezelfde (overdreven) uitspraak als zovele nieuwerwetse zangeressen, wat het voor mij onluisterbaar maakt. Muzikaal gezien niet slecht, maar qua zang haak ik af.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Frank789

Wel leuk dat je tegenwoordig met een loop station in je eentje een band kunt neerzetten, maar na al die video’s met loop station wordt het een (saai) kunstje om te laten zien hoe goed je bent in het opbouwen van zo’n band. Wat mij betreft: programmeer het gewoon van te voren en zing je liedje.

Verder wil ik voortaan met ‘jullie’ aangesproken worden, want mijn mening wordt zeker door anderen gedeeld, mannen en vrouwen en alle fluïds daartussen en omheen, en hun ongehoorde mening wil ik een grotere stem geven.
Aldus ‘jullie’ DRVBAF (de reageerder voorheen bekend als Frank789).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Rigo Reus

@3: alles went,
behalve een gend.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Rigo Reus

@1: die cover heet ‘Blackbird’.

  • Vorige discussie