Religieuze politie in Alabama?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In Alabama (VS) is een wet aangenomen die een kerkgenootschap toestaat eigen politie personeel aan te stellen. Een eerste stap naar een religieuze politie?

Stel je eens voor als dit recht aan een moskee was toegekend. Dan was de verontwaardiging niet van de lucht geweest.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Mario

“Een eerste stap naar een religieuze politie?”

LOL!

De SGP hier in Nederland wil ‘iedere andersdenkende’ uit ‘het straatbeeld’ verdwenen zien – conform hun partijprogram.

Ja, ook ‘jij’ omdat je niet volgens de door de SGP beoogde,ahum, Joods-Christelijke (revisionisme pur sang) ’tradities’ leeft.

Sta je dan, voor een of ander geslachtsdeel en zelfverklaard Atheïst “zijnde”.

Maar een broodje Shoarma schijnt (volgens de varkenskoppies van Pegida en verder extreemrechts tuig) een of andere vorm van islamisering te zijn. Of iets dergelijks.

Whattaboutdattisme, hmz?!

#2 John

@1: De SGP hier in Nederland wil ‘iedere andersdenkende’ uit ‘het straatbeeld’ verdwenen zien – conform hun partijprogram.

Dat is een dermate boude stelling die je mag onderbouwen met citaten of paginanummers van het programma van de SGP waarin dit naar voren komt. Wie beweert, bewijst.

#3 rongvk

@2 Inderdaad boud, al dient er uit mijn hoofd op de zondag een verbod op auto’s, openbaar vervoer, vliegverkeer en vrachtverkeer te komen.

#4 Bolke

Tja rednecks

#5 Prediker

Ik vraag me toch af: als je dit ‘religieuze politie’ noemt, is de politie in dienst van de universiteitscampus dan de ‘educatieve politie’?

In de VS kent men zelfs het verschijnsel van de ‘mall cop’, politie in dienst van een warenhuis. Is dat dan de ‘consumptiepolitie’ of de winkelpolitie?

#6 Bismarck

@5: Mall cop is letterlijk de winkelpolitie. Punt is natuurlijk dat mall cops en campus police niet aangesteld worden door een religieuze secte (tenzij een reliversiteit, daar heb je er in de VS ook de nodige van), terwijl dat in het geval van de church police wel het geval zal zijn. En aangezien de meeste religieuze sectes toch echt wel een beetje in de knoop zitten wat betreft prioriteit geven aan welke wetten (die van het land waarin ze wonen of die van de god die ze dienen), kan ik me wel voorstellen dat zoiets als church police wat alarmbellen doet rinkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*