Misdaad in NL daalt 5 opeenvolgende jaren

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Misdaad in NL daalt 5 opeenvolgende jaren

Geen voorpaginanieuws. Via @steeph

0

Reacties (7)

#1 JW

Ik denk dat die daling van de misdaadcijfers eerder het gevolg is van een afname van het doen van aangifte (heeft weinig zin) dan dat er werkelijk minder criminaliteit is voorgekomen.
Als een ziekenhuis stopt met opereren kunnen ze tenslotte ook claimen dat bij hen niemand overlijdt als gevolg van operaties.

#2 Bismarck

@1: Ik denk van niet.

#3 pedro

@1: heb je ook cijfers en onderzoeken om dat te bewijzen, of accepteer je de mening, dat stijgende misdaadcijfers ook niet wijzen op stijgende criminaliteit, maar slechts op een stijging van het aantal aangiftes?

#4 JW

@2 en @3: beiden geen url=http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=39053&cHash=80c3e2ff1be7d0d3aa87dbfa9bdc6a7a]Zembla[/url] gezien dus, waarin een aantal politiekorpsen min of meer gewoon toegaf dat er in toenemende mate geen aangiftes in behandeling worden genomen omdat er toch geen mankracht is om ze te behandelen, dus zinloos. Is dat dan een afname van de criminaliteit?

#5 JW
#7 pedro

@4: nee, dat zegt niets over de toe of afname van de criminaliteit. Als het aantal aangiftes toeneemt, zal het aantal niet behandelde aangiftes ook stijgen, als de politie niet meer mankracht krijgt. De politie is verplicht aangiftes op te nemen. Er zijn trouwens nog genoeg andere redenen om aangifte te doen. Bij schade door een misdrijf krijgt u verzekeringsgeld vrijwel alleen, als u aangifte doet, bijvoorbeeld.

Btw: via je link kom ik alleen op een pagina, die naar een toekomstige uitzending van zembla verwijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*