PVV-er wil HIV-besmetten brandmerken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV-er wil HIV-besmetten brandmerken

“Als je boven het geslachtsdeel een tatoeage ziet, kun je meteen zien of hij oneerlijk is geweest”

0

Reacties (9)

#1 Tjerk

Blijkbaar ging het om een oud interview van een paar jaar terug, dat Gay.nl heeft opgewarmd nu die knul kandidaatsraadlid voor de PVV-fractie Den Haag is geworden.

““Ik heb een aantal jaren geleden uit verontwaardiging over doelbewuste hiv-besmettingen gesuggereerd dat daders gebrandmerkt of getatoeëerd zouden moeten worden”, zegt Ter Linden nu. “Ik betreur dit, neem hier afstand van en bied mijn excuses aan. Daders moeten natuurlijk stevig worden aangepakt met hoge straffen.” De gewraakte passage is inmiddels van de website van Gay.nl verwijderd.”

http://tinyurl.com/ydtdd8c

#2 Joost

Hij is zelf ook homo, en dat maakt zijn brandmerk des te vreemder.

Is er binnen de homogemeenschap ook een stigma op HIV?

#3 Obscura

@2 Dat hangt geheel af in welke ‘sector’ van de homogemeenschap je je bevindt. In de wat nichterige kringen zijn homo’s over het algemeen paniekeriger en negatiever over HIV (let op: dit is een generalisatie, de werkelijkheid is genuanceerd) dan in de ruige, kinky sector. Ik ken ook wel homo’s die een tatoage hebben gezet om uit te dragen dat ze besmet zijn. Dat weerhoudt anderen er echter niet altijd van om onveilig met die personen te vrijen.

#4 Tjerk

Die jongen heeft die uitlatingen gedaan toen hij zestien of zeventien was.

Sommige keurige kamerleden zonden op die leeftijd gloeiende betogen naar Joop Glimmerveen en zongen het Horst Wessellied.

Ik wil maar zeggen: mensen roepen domme dingen als ze jong zijn en de nodige levenservaring ontberen.

#5 pedro

@4: en met die vroegere domheid kunnen ze later geconfronteerd worden, dus.

Sommige keurige kamerleden zonden op die leeftijd gloeiende betogen naar Joop Glimmerveen en zongen het Horst Wessellied

Dan ben je wel heel erg dom en hoor je eigenlijk niet in de Tweede kamer thuis.

#6 Obscura

@4 Namen en rugnummers, aub.

#7 Painted Bird

@6 ‘Bij de Tweede Kamerverkiezingen 1998 werd Van Baalen gekozen in de Tweede Kamer. Publicaties over vermeende rechts-extremistische en racistische sympathieën in zijn jeugd en zijn studententijd leidden er echter toe dat hij afzag van zijn zetel in het parlement. De druppel was de publicatie van een brief in het weekblad Vrij Nederland, die Van Baalen als 16-jarige jongen zou hebben geschreven aan Joop Glimmerveen, de leider van de Nederlandse Volksunie. Een commissie van de Raad van State, bestaande uit Jimmy Polak (VVD), Jan Vis (D66) en Aad Kosto (PvdA), concludeerde in november 1998 na onderzoek dat verschillende verhalen over de studententijd van Van Baalen op vage roddels waren gebaseerd. De authenticiteit van de zogenaamde Glimmerveen-brief was niet vast te stellen. Deskundigen waren het er niet over eens of de brief aan Van Baalen kon worden toegeschreven.[1] VVD-partijvoorzitter Willem Hoekzema besloot hierop om hem eerherstel te geven. Op 28 september 1999 werd Van Baalen alsnog beëdigd tot Kamerlid, als opvolger van Frits Bolkestein die Europees Commissaris werd.’
– Wikipedia

#8 Joost

Ik heb een hekel aan Van Baalen, maar dit is ouwe koeien uit de sloot halen.

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

#9 Painted Bird

@8 Ik zeg dan ook nergens dat hij ‘schuldig’ is. Het is enkel het antwoord op @6. Lijkt me duidelijk dat @4 hier op doelt. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is lijkt me hier een beetje onzin. Terecht of onterecht, dit blijft de (arme) man zijn hele leven achtervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*