Yvette Lont doet aangifte van discriminatie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Yvette Lont doet aangifte van discriminatie

Ze wordt gediscrimineerd tijdens het discrimineren

0

Reacties (5)

#1 Abhorsen

Okaaaaaay…. deze gedachten kronkel volg ik niet helemaal meer.

Goed te weten dat zulke domme (weet er ook even geen ander woord voor) mensen bezig zijn met het besturen van in dit geval een gemeente.

#2 Teun

Er zijn er meer die die kronkel maken (via).

Maar er valt wat voor te zeggen: als een allochtoon schreeuwt dat hij gediscrimineerd wordt, dan is dat meestal omdat degene die hem daarop aanspreekt iemand met een andere etnische achtergrond is. Daarmee gaat hij er dus vanuit dat het oordeel wat iemand over zijn of haar handelen heeft, is ingegeven doordat iemand van een andere etnische achtergrond is. Waarmee hij of zij dus zelf eigenlijk discrimineert. Vat je hem?

Maar hier gaat die vlieger niet op omdat de VVD haar niet op haar christelijke standpunt aanvalt, maar op haar homofobe standpunt. Het is Lont die die twee te koppelt.

#3 Mark

Uit het ND artikel:

“Het beroep op artikel 1 van de Grondwet, dat bepaalt dat allen in Nederland in gelijke gevallen gelijk behandeld worden, is onjuist, omdat dit primair het oog heeft op de taak van de overheid tegenover de burgers en hoogstens in afgeleide zin betekenis heeft voor de verhoudingen tussen burgers (of hun organisaties) onderling. Daarover handelt wel de Algemene Wet Gelijke Behandeling, maar die zondert kerken en andere levensbeschouwelijke instellingen juist omwille van die levensbeschouwing uit. “

Waarom hebben kerken en lb-instellingen in hemelsnaam die uitzonderingspositie op de AWGB. Om een Dawkiaanse vergelijking te maken: als ik als atheist zeg dat homo’s in mijn atheistische beweging niet mee mogen doen mag dat niet, maar als mijn beweging kerkelijk is dat wel? Wat is dat voor kromme redenering?

#4 BartB

Nico Dijkshoorn gaat in elk geval heerlijk los op nu.nl.

#5 Abhorsen

@4, en gelijk heeftie vind ik. Grappig genoeg zijn er dan weer mensen op nujij die vinden dat Lont wel alles mag zeggen want het is vrijheid van meningsuiting. Daarom mag Nico Dijkshoorn weer niet zijn mening verkopen.

Begint mij steeds meer te herinneren aan een sketch een tijdje terug op TV waarin iedereen om de beurt “vrijheid van meningsuiting” had…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*