Brekend nieuws: Dumbledore is gay!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (10)

#1 Packet Storm

Ooh nee, wat nu! Mijn wereld stort in!

[/sarcasm]
Waarom is dit schokkend?? Het zou schokkend zijn als ie aan zijn leerlingen had gezeten.

#2 annoesjka

Ik zal er geen bladzijde minder om lezen.

#3 Roy

Ik zal er geen bladzijde extra om lezen.

#4 Bart

Dit is wel degelijk nieuws. De Potter-boekjes wasemen een penetrante lucht van politiek-correctheid en het-moet-overal-op-de-markt-kunnen-komen-ness uit.

Niemand heeft seks, de verschillend gekleurde kindertjes spelen rustig door elkaar heen. Ik geloof er geen ruk van dat Engelse meisjes van Indiase afkomst op een normale school niet één keer een kutopmerking over hun kleur te horen krijgen. Slechts één enkel karakter wordt wel eens dronken, maar dan gaat ‘ie natuurlijk niet tegen wildplassen of kleine meisjes in geile schooluniformpjes aanranden. De kinderen krijgen les in de meest hardcore toverdranken, maar niemand die stiekum op de slaapkamer drugs in elkaar flanst.

En in dit brave Wal-mart-wereldje mag een karakter homoseksueel zijn? Terwijl er over elk kinderboek dat daar ook maar vaag naar verwijst uit Amerikaanse winkels en schoolbibliotheken wordt verwijderd? Van lezen over homo’s krijg je teh gay, dat weet iedereen. Wel nieuws.

#5 Davidk

Het is meer nieuws dat ze er nu pas mee komt.

Had ze niet wat meer kunnen hinten hierover?

#6 annoesjka

@5 – In november komt de Nederlandse vertaling… en wellicht ook meerdere vertalingen uit. Ze heeft de publiciteit nodig…?

#7 Bart

Of ze wou eerst iedereen in de VS een boek laten kopen voordat ze het bekend maakte. Reken maar dat winkels daar het boek zouden hebben geboycott als ze het vóór de lancering bekend had gemaakt.

#8 jeorne

maar tenzij ze nu een spinoff dumbledore-gayfet-o-rama-boekenserie gaat schrijven, is Dumbledore nauwelijk homo natuurlijk. In de boeken is hij volkomen aseksueel, het doet er dan niet toe wat de schrijfster dan in interviews verder nog beweert.

#9 Joost

Precies! Als ze echt ballen had gehad dan had ze dat in het boek wat duidelijker naar voren moeten laten komen. Maar goed, er worden nog een paar films gemaakt, dus…

#10 jeorne

die uebertoverstaf die iedereen in handen wil krijgen moet inderdaad nog in de films verschijnen… dat opent natuurlijk perspectieven voor een mild homoerotische ondertoon, mocht er een regisseur met ballen aangesteld worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*