1. 2

  Jaja, volle ondersteuning voor de partijleider, maar nét niet rechtstreeks zeggen dat Rita de partij had moeten worden uitgeschopt.
  Dus zelfs de commissie houdt een slag om de arm.

 2. 3

  @2: het werd tijdens de persconferentie wel duidelijk waarom Dekker het zo verwoord had: de partij had voorafgaande aan de verkiezingen geen spelregels bepaald, waardoor Verdonk meer speelruimte kreeg dan achteraf gezien handig was.

  Zo bepaalde Rutte vrij snel na zijn verkiezing tot lijsttrekker dat Verdonk op nummer twee kwam en “dat ze het samen gingen doen”.

 3. 4

  http://www.vvd.nl/ReadFile.aspx?ContentID=6886&ObjectID=116121&Type=1&File=0000004227_Cie%20Dekker_Definitief%20rapport.pdf

  Leuk stuk. Het draait overingens wel om de hete brij heen wat tussen de regels door wel naar boven komt. De partij heeft de tweede kamer verkiezingen verloren door de keuze op Rutte. De VVD heeft gekozen voor een andere leider dan degene die de kiezers aansprak. Daardoor is het signaal gegeven dat men een andere lijn ging varen. Om dit te ondervangen hebben ze Verdonk als nummer 2 benoemd en net als de anderen een eigen campagne gegeven. Dat is Verdonk gelukt waarmee de VVD stemmen kreeg maar ook meteen een probleem wat men probeerde dood te zwijgen.

  Het rapport verwoord het als gegijzgeld zijn door de stemmers en angst voor verscheuring maar dat is eigenlijk een nawee van de eerdere keuze om niet na de keuze op Rutte het daarbij behorende stemmenverlies te accepteren maar via Verdonk nog een groot gedeelte van de stemmen te behouden.