1. 2

  @1 Dat mag zo zijn, Van Baalen heeft voor deze ene keer gelijk. Toch?
  Abe van Japan betreurt de oproep van het Amerikaanse parlement tot excuses. Die arrogantie! Feiten worden betwist als ware het visies… Abe lijkt de EO wel. Maar het gaat wel over mensenlevens die kapot geneukt zijn.

 2. 3

  @ 2: heb je het artikel wel gelezen? Er staat ´De ambassadeur verzekerde de Nederlandse bewindsman dat zijn land nog steeds achter de officiële verklaring uit 1993 staat waarin Japan de troostmeisjes excuses aanbood.´ En heeft van Aartsen als Minister van Buitenlandse Zaken ook niet de kans gehad?

  Als Nederland voor de eerste keer zijn excuses aan heeft geboden voor Srebrenica dan mogen ze Japan voor de zoveelste keer vragen om excuses.

 3. 4

  @ 3: het gaat hier secundair om het maken van excuses. Japan ontkent dat er uberhaupt sprake is geweest van gedwongen prostitutie. Alle premiers (Miyazawa en Koizumi uitgezonderd) hebben zich schuldig gemaakt aan ontkenning of stilzwijgen van de feiten. Ontkenning wordt door slachtoffers meer als probleem ervaren dan het uitblijven van excuses. Dat laatste maakt namelijk helemaal niets goed.

 4. 5

  @3 Ik kan heel goed lezen, Astronaut, en ook heel goed luisteren. Ik heb Abe klip en klaar horen zeggen dat er geen bewijzen zijn voor de theorie (!) dat er vrouwen gedwongen zijn en dat er dus geen excuses hoeven worden aangeboden. Dat een ambassadeur wat zegt maakt op mij niet zoveel indruk.

  Je wilde neem ik aan zeggen dat de VVD in deze persluwe maand goedkoop in de krant komt. Dat wil ik wel beamen. Maar dat het Amerikaanse congres met zo’n motie komt, en dat dit achteloos en met leugens wordt weggewoven door Abe, is natuurlijk gewoon nieuws. En tamelijk beledigend voor de slachtoffers. Daar reageert de VVD, wellicht desgevraagd, op. Nederland heeft met deze zaak te maken, omdat er immers Nederlandse vrouwen bij betrokken zijn.

  Niet alles wat de VVD roept is standaard fout. Zelfs al had de partij bijna Rita V. als partijleider gehad.