Barneveldse school weigert moslima in kantine

AMSTERDAM – Het Groen van Prinsterercollege in Barneveld weigert een moslima in de kantine te laten werken. De vrouw is op dit moment op de school in dienst als schoonmaakster en had gesolliciteerd naar de baan, maar volgens directeur Kees Heek past het niet bij de identiteit van de protestants-christelijke school als zij in de kantine zou werken.

Lees verder op NU.nl

 1. 1

  Ik wil nu iedereen duidelijk maken dat dit nu de verschil is tussen islam en de
  christendom.zij wordt niet geaccepteerd omdat ze een moslima is.Nou in de islam is dat dus heel anders iedereen wordt geaccepteerd.wij geloven zelf in de evangelie de psalmen en de tora dat is net zo heilig voor ons.maar helaas de islam wordt altijd als iets engs gezien.
  discriminatie is er in de islam niet .kijk maar naar de tijd van onze profeet.v.z.m. hij heeft bilal die een neger was toch ook niet buiten gesloten hij werd juist uitgekozen als de persoon die de eer had om de gebed op roeping te doen de ezan vijf maal per dag .
  Als wij alleen onze profeet als voorbeeld zouden hebben in onze doen en laten dan was het nu heel anders gelopen hier in Nederland .maar helaas een enkeling verpest het voor de meerderheid.

 2. 2

  Hoi n-zeker. Leuk dat je reageert – blijf oefenen met die shift-knop!

  Het gaat hier om een mevrouw met een duidelijk islamitische uitstraling op een christelijke school. Nou ben ik tegen christelijke scholen, maar wat discussie is nooit weg.

  Stel nou, dat er een Poolse schoonmaakster was bij een islamitische school in Amsterdam. De baan van kantinejuf komt vrij, en zij wil solliciteren. Maar zij wil niet met een hoofddoek om werken.

  Het bestuur van de school weigert haar vervolgens de baan. Op een moslimschool is een hoofddoek niet teveel gevraagd, vinden zij.

  Zou je dat net zo erg vinden?

 3. 3

  Wat me niet helemaal duidelijk is is of het die school puur om de geloofsovertuiging van die vrouw gaat, of meer om uiterlijke kenmerken, zoals een hoofddoekje.

  Los daarvan: ik _kan_ me nog voorstellen dat je als christelijke school eist dat de onderwijzers een christelijke achtergrond hebben, tenslotte hebben zij de verantwoordelijkheid voor de vorming van de leerlingen. Maar een kantinejuffrouw?

 4. 5

  @3 op een school waar waarschijnlijk rokken tot op de enkels en kousen tot boven de knie verplicht zijn, gaan lopen zeiken over een hoofddoek…

 5. 7

  Dat krijg je nu met een ChristenUniecoalitie die discriminatie toelaat bij de overheid… Vanavond was Bos bij DWDD en volgens hem verandert er niets bij het homohuwelijk en haar ambtenaren: waarom dit dan opnemen in het regeerakkoord en aan de grote klok hangen? Van zo’n passage, waarin nog eens wordt onderlijnd dat ambtenaren van voor de invoering van het homohuwelijk mogen discrimineren, werkt in de hand dat ook anderen het weer gaan proberen. Zoals hier in Barneveld.
  Stomme PvdA! Stomme Bos! Zo onvoorstelbaar.

 6. 9

  @6: Inderdaad, het overige personeel draag waarschijnlijk een haarnetje… Het wordt eens tijd dat we zulke scholen gaan sluiten. Ze houden de problemen in stand.