1. 1

  Jezus. Er wordt gedaan of er kinderporno of plannen om het Republikeins Genootschap uit te moorden, tussen zaten.

  Hoezo achter de media aanlopen? Weet iemand wat een spoeddebat kost?

 2. 2

  Er is dan ook geen spoeddebat geweest.

  En los daarvan is de beveiliging van het staatshoofd wel een belangrijke zaak. Wanneer duidelijk is wie waar op welk moment is, is dat gevoelige informatie.

  Stel dat er een aanslag zou zijn gepleegd, gepland op basis van uit de vuilnisbak geviste informatie, dan zou het land ook op zijn kop staan over zoveel dommigheid.

 3. 3

  Aanslag, smaanslag. Als, als, als; als m’n tante ballen had, dan was het m’n oom.

  Dit was gewoon een gevalletje “foutje, bedankt”. Men heeft toch verbetering beloofd en de premier heeft toch zelfs vragen beantwoord. Desnoods ontsla je iemand. Maar wat heeft de kamer hier nu weer mee te maken? Dit soort “operationele” fouten, daar ga je toch bewindslieden niet mee lastig vallen. Uit niks blijkt toch dat het kabinet vd koningin structureel of beleidsmatig niet functioneert?

  Het pleit voor Griffith dat ze zich op tijd achter de oren krabbelde, maar dat ze het overwoog, is al tenenkrommend.

 4. 5

  @4 Nee: dan is de aanleiding voor het debat een operationele fout die voortkomt uit een structurele fout in het systeem. Voorbeeld? weglopende TBS-ers.

  Wat moet JP zeggen? “Ik ga zelf voortaan het vuilnis wel buiten zetten”?

 5. 6

  En waarom zou het niet inschatten van de risico’s die gepaard gaan met het verkeerd categoriseren van belangrijk papierwerk niet voort kunnen komen uit een structurele fout in het systeem?

 6. 7

  Ik zeg ook niet dat dat niet zo is, maar uit het nu.nl artikel:

  Balkenende kondigde verder aan dat hij ook op zijn eigen ministerie “volledigheidshalve de informatiebeveiligingsprocedures en de naleving daarvan laat doorlichten”.

  Wat wil je nog meer? Waarom niet als kamerlid zeggen: “Onhandig en we nemen aan dat documentvernietiging beter toegepast wordt in de toekomst. Het is aan de premier om te kijken of het Kabinet van de Koningin goed functioneert en we houden een vinger aan de pols.”

  Maar nee: er wordt meteen actief de publiciteit gezocht en met kamervragen, commissies en spoeddebatten gesmeten. Nogmaals: WTF heeft de kamer hier verder mee te maken? Is hier een bewindspersoon aan het falen? Is er nieuwe of aanvullende wetgeving nodig?

 7. 8

  Nee, wat dat betreft ben ik het helemaal met je eens. Ik vind al tijden dat het grootste deel van wat er in de TK besproken wordt incidentenpolitiek is. Maar het is bekend dat ook individuele politici bekendheid moeten genereren.

  Toen Griffith laatst bij NOVA zat om over dit probleem te praten dacht ik direct dat ze in de eerste vijf zinnen zou zeggen dat ze kamervragen zou gaan stellen. Het is de standaardreactie van kamerleden als ze worden geïnterviewd.

 8. 9

  Toen Griffith laatst bij NOVA zat om over dit probleem te praten dacht ik direct dat ze in de eerste vijf zinnen zou zeggen dat ze kamervragen zou gaan stellen. Het is de standaardreactie van kamerleden als ze worden geïnterviewd.

  …en ik vind dus dat ze daar een keer mee op moeten houden.