Terroristen kopen steun Amerikaanse politici

Voor wie de Young Turks nog niet kent: dit is een links-progressieve webtv-outlet die Washington kritisch volgt en zowel republikeinen als democraten er flinks van langsgeeft.

Afgelopen week werd bekend dat de regering Obama er serieus over denkt om de Iraanse terreurorganisatie Mujahideen-e Khalq (MEK) van de lijst verboden terreurorganisaties te halen. Waarom? Niet alleen omdat de VS en Israël deze organisatie mooi kunnen gebruiken om het Iraanse regime te dwarsbomen, maar vooral ook omdat MEK tal van politici in Washington tienduizenden dollars betaalt om praatjes te houden op spreekbeurten voor de organisatie.

Klein probleempje: geld aannemen van terroristische organisaties is strafbaar in de VS.

Foto: Sott.net

Reacties (2)

#1 servetius

Als de grootste terreurorganisatie ter wereld, de VS, een groepering terreurorganisatie noemt, maakt dat weinig indruk op mij.
Onze Duitse bezetters noemden ons verzet ook terrorisme.
Dat VS senatoren te koop zijn is al lang bekend, Roosevelt merkte al op dat Baruch 80, kan ook 60 geweest zijn, senatoren in z’n zak had.
Larry G. Gerber, ´The Limits of Liberalism, Josephus Daniels, Henry Stimson, Bernard Baruch, Donald Richberg, Felix Frankfurter and the Development of the Modern American Political Economy’, New York, London, 1984

  • Volgende discussie
#2 lapis

Was Farah Karimi van GroenLinks ook niet lid geweest van diezelfde Iraanse Volksmoedjahedien? Nou is lidmaatschap van terroristische organisaties ook geen unicum in de geschiedenis van GroenLinks >:)

  • Vorige discussie