1. 1

  14 jaar voor geen vergunning hebben? Is dit de Nederlandse kant van het verhaal (en is er een keerzijde) of is het Braziliaanse systeem echt zo corrupt?

  En dan nog: Nederland schijnt niks te kunnen doen omdat hij de Braziliaanse nationaliteit heeft aangenomen, maar dat betekent toch niet dat je niet wat druk kan uitoefenen?

 2. 3

  is het Braziliaanse echt zo corrupt?

  Dit is nog redelijk, het kan veel erger denk maar aan Chico Mendes.
  Die hebben ze gewoon kapot geschoten.

 3. 4

  Het zijn die nevenactiviteiten en zijn bevlogenheid die Van Roosmalen nu nekken, zegt directeur David van Gennip van de stichting AAP in Almere. Hij was een ‘pain in the ass’ voor de houtkap- en sojabedrijven in Brazilië, die grote belangen hebben in het Braziliaanse regenwoud.

  Geldelijk gewin gaat voor.
  Hij mag blij zijn dat hij niet is vermoord zoals Dian Fossey.

 4. 5

  Na de Nova uitzending en aansluitende VPRO docu is Marc van Rosmalen mijn instant personal hero geworden. Wat een briljante man. Ik weet niet hoeveel dier- en plantensoorten ontdekt en een fantastische visie.

 5. 6

  Een levende Charles Darwin, niets minder. Ik quote uit de uitzending van gisteren: “De mens is wel de laatste morele aap die er is”. Briljant toch?

 6. 10

  Ik denk dat voor zulke gevallen echt actie gevoerd moet worden. Zodra onschuldige mensen gepakt worden, dan moet iedereen actie ondernemen.

  De conclusie is dan dat het iedereen kan overkomen en dat mag nooit getolereerd worden.