1. 4

  Lijkt me wel, volgens Crutzen blijft de zwavel namelijk twee jaar boven. Daarna kom het waarschijnlijk naar beneden als zwavelzuur.

 2. 6

  Hmm, Persoonlijk dacht ik dat zwavel water vast hield. Wel eens in de krant gelezen dat de nacht van oud op nieuw vrijwel altijd droog is door de grote hoeveelheden zwavel uit het vuurwerk. Zou zwavel in de stratosfeer brengen niet eenzelfde effect maar dan groter teweeg kunnen brengen?

  ben niet zo’n voorstander van dit soort symptoombestrijding ipv de oorzaak aan te passen. Straks blijkt over 10 jaar na het in de lucht brengen van de zwavel dat er een nieuw probleem daardoor ontstaan is, kunnen we weer een ander goedje in de lucht gaan schieten om dat weer te voorkomen.

  Trouwens, het schijnt in Frankrijk, USA, China en nog een tal van landen normaal te zijn om plaatselijk regenbuien te creeeren door een ontploffing in de betreffende wolkenlaag. Waarom horen wij daar zo weinig over, want alle regen die hier valt kan daar niet vallen (ongeacht waar ‘hier’ en ‘daar’ is). Die ‘gemaakte’ regenbuien moeten de kringloop toch ook ernstig verstoren.

 3. 7

  Knap dat je er weinig over hoort, aangezien het al lang gebeurt (ik hoorde het voor het eerst bij de Olympische spelen in Moskou). Of het verstoren is, is maar de vraag. Regen valt redelijk random. Als jij dan een bepaalde bui op een bepaalde plek destineert verandert dat ook weer niet zo heel veel. Zolang je het niet systematich doet. Het bouwen van een weg is waarschijnlijk meer (en permanenter) verstoring en daar hebben meestal weinig mensen problemen mee. Schijnt vooral in Nederland trouwens heel normaal te zijn, wegen neerleggen.

 4. 8

  Straks komt de pre-emptive atoombom of de bom van de terroristen volgens Foxnews en dan krijgen we gewoon een nucleaire winter. Zie je alles is in balans.

 5. 9

  Gewoon ijsblokjes in de lucht brengen, ben je van het gedonder af.

  Of beter: een heel stel raketten vol met water in een ruime baan om de aarde zodat het kan bevriezen. En dan terug laten zakken.