Zuid-Amerika 2013 – de trailer

Foto: copyright ok. Gecheckt 11-02-2022
Serie:

ACHTERGROND - Een korte preview van wat er komen gaat in het Zuid-Amerika van 2013, te consumeren in drie minuten! Want let’s face it, met een nieuwjaarskater is dat wel ongeveer de drempel. 

Oh, en als u echt nog even niet wil weten dat het nieuwe jaar echt, onherroepelijk, is begonnen, kunt u naar het derde punt skippen voor lichter vermaak uit het afgelopen jaar. En daarna de winterslaap voortzetten.

Voor hen met meer moed beginnen we rustig aan, met de vooruitblik van The Economist. *Insert trailerstem* (zie ook de echte trailerstemmeneer overigens). In a year, in which the world was supposed to have already ended… groeit de Latijns-Amerikaanse economie aardig maar minder explosief dan voorheen; zijn er verkiezingen in Argentinië, Chili, Ecuador, Paraguay de Falkland-eilanden; en gaan Chávez en Castro het hoekie om. Als het tegenzit mag de eerste van die twee trouwens nog in 2012 aanschuiven bij Simón Bolívar.

Dan, 2013 as never seen before: by the Huffington Post. Alliteration, an amazing adventure. That’s right, this year’s HuffPost 2013 preview lets you “C” the entire picture.. en vertelt dat onder meer China, currency, en carbon een belangrijke rol gaan spelen in het komende jaar. Ohja, en complacency – want dat is het woord dat het best past bij het recente buitenlandbeleid van de Verenigde Staten. Really? Ik vind het allemaal wat conspicuous en concocted, jongens.

Tot slot een ‘best of’ uit Brazilië, want daar hebben ze volgens The Next Web het afgelopen jaar de meme ontdekt – hoewel het techmagazine niet veel onderscheid maakt tussen viral, meme, en digitale trends. Een beetje zoals MSNBC over Facebook en privacy – tenenkrommen vanaf 2:20. Afijn, wat digitaal snoepgoed uit het land van de samba, bijvoorbeeld hoe Brazilianen ‘Facebook’ typen in hun Google zoekopdrachten.

Reacties zijn uitgeschakeld