1. 1

  Eerst zien dan geloven, de eerste fabriek die deze nieuwe thin-film generatie gaat produceren gaat eind 2008 opereren.

  De claims m.b.t. kosten zijn prachtig, te mooi om op basis van het woord van het bedrijf zelf aan te nemen.

 2. 2

  En dan nog, al is het helemaal waar, ze zullen ze heus niet ver onder de gangbare watt-prijs gaan verkopen. Met maar 430MW productiecapaciteit per jaar is het dus sowieso niet bepaald een revolutie. Het moment dat de aanschaf van zonnepanelen een verstandige investering is, is nog niet aangebroken. Maar het wordt wel steeds mooier;-)

 3. 3

  @zmc

  Ze hoeven het ook niet onder de gangbare watt-prijs te kopen, als ze kunnen concurren met kolenstroom inclusief 100% winstmarge dan verover je in no time een gigantisch marktaandeel.

  De aanbouw van een fabriek die in 1 keer 2/5 van de huidige productiecapaciteit aan zonne-energie van de VS neerzet is een vrij grote revolutie.

 4. 4

  Laten we hopen dat ze gelijk hebben.

  400 MW is niet erg veel, maar als daar een rendabele fabriek staat, dan gaat het erg hard. Dan staat er binnen een paar jaar nog 10 keer zoveel.

 5. 7

  Mauz, Rembrandt,

  Dat staat in het artikel.

  [quote=””]The Nanosolar plant in San Jose, once in full production in 2008, will be capable of producing 430 megawatts per year. This is more than the combined total of every other solar manufacturer in the U.S.[/quote]