Zomerquote | Razend…

zomerquotes3“Ik ben niet boos, ik ben razend” (Ahmed Aboutaleb, burgervader van Rotterdam).

Ja, razend zou je ervan worden. Als burgervader dan. Zo slecht werd Ahmed Aboutaleb geïnformeerd over het uit de hand gelopen strandfeest in Hoek van Holland. Te laat uit bed gebeld, geen communicatie met zijn eigen politiechef: Aboutaleb kreeg geen enkele kans om voor burgervader te spelen. En de voetbalhooligans die verantwoordelijk waren voor de rellen? Die lopen nog steeds vrij rond. Zelfs elf dagen na de rellen is er nog niemand opgepakt. Pisnijdig zou je ervan worden. Als burgervader dan.

 1. 1

  Eens. Bovendien begon nog iemand te janken over zijn moslim-dentiteit. Subtiel meldde hij dat dat zijn identiteit was, daar had niemand wat mee te maken…….zélf de leefbaren niet.

  Die vanaf de 1e seconde natuurlijk MET ZIJN ALLEN aan zijn stoelpoten zaagden.

 2. 2

  Het is natuurlijk met name zo frustrerend omdat nog niemand eigenlijk lijkt te weten wat er die avond is gebeurd. Niemand die kennelijk uitsluitsel weet te geven of de agenten rederlijkerwijs hun wapens getrokken en afgevuurd hebben, niemand die kan vertellen onder welke omstandigheden het dodelijke slachtoffer is geraakt, en waar in zijn lichaam hij precies is geraakt, niemand die even vertelt of hij nou wel of niet daar toevallig was, of dat hij onderdeel was van een crowd die willens en wetens daar was om stennis te maken, niemand die even duidelijk maakt of die mensen die ‘Rotterdam Hooligans’ riepen dat ook werkelijk waren en of zij er ook iets mee te maken hebben, niets van dat alles. En de stilte kan alles betekenen. Er is alleen een NFI die, zo lijkt het wel, de informatie slechts per microgram naar buiten toe brengt. Ik begrijp best dat die arme mensen een helse taak hebben aan het in kaart brengen van zo veel chaos, maar toch: het amateurisme druipt ervan af en voedt de complot-theorien. De man moet een persconferentie beleggen. En wel snel.

 3. 4

  Wat de afgelopen weken is opgevallen, is dat niet de waarheidsvinding centraal stond, maar het zo hard mogelijk schreeuwen van alle partijen om zichzelf uit de problemen te lullen. In ieder geval is het zo wel op me overgekomen. Niemand heeft iets geleerd van een eerdere slechte ervaring.

  In 2006 werden rond de Kuip namelijk zo’n 800 mensen opgepakt tijdens Feyenoord – Ajax – lekker willekeurig. Bij deze groep zaten kinderen, ouderen en zwangere vrouwen, die niets te maken hadden met hooligans. Deze mensen werden met plastic strips geboeid, hebben urenlang in bussen en ruimtes moeten wachten zonder toiletten, water of eten. Vervolgens zijn deze nooit meer geïnformeerd dat zij niet vervolgd worden.

  De Nationale Ombudsman moest er daarom aan te pas komen, die dan ook een vernietigend rapport had. Staat op http://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/persberichten/2008/2008200feyajax.asp

  Pas daarna kwam de gemeente met excuses voor deze massa-arrestatie. Het was overigens nog de tijd van Opstelten, die zich niets van de kritiek aantrok. En blijkbaar heeft de stad er nog steeds niets van geleerd. Lekker blijven schreeuwen en zonder feitelijk onderzoek de anderen de schuld geven. Het is daarom wachten tot zo’n probleem zich opnieuw aandient.

 4. 5

  @4:

  Klinkt als de laatste dance parade.

  Iedereen die bij preventief fouilleren geen legitimatie had, werd in de cel gezet voor de maximale tijd. Ook weer zonder WC.

  16 jarige kinderen, toevallig passerende 50ers, schuimbekkende chemisch recreanten en messentrekkers samen in 1 cel.

  Een bekende werd wegens het inschenken van een bacotje in een steeg tot zijn onderbroek gestript, en een uur lang geboeid vastgehouden. Achteraf kreeg hij zijn halfvolle fles terug…

 5. 6

  Als hoofd van de politie in Rotterdam is Aboutaleb natuurlijk ook razend verantwoordelijk. Maar genoeg daarover. Een paar van zijn leidinggevende onderknuppels hebben vreselijk verwijtbaar gefaald en DIE behoren daarvoor de consequentie te dragen, anders kun je net zo goed ook gaan roepen dat het kabinet hierom moet aftreden.

 6. 7

  @6: Zo zat ik ook al te denken: minister van Biza en Justitie weg….hoogst verantwoordelijk en JP natuurlijk maar die is met geen bulldozer weg te krijgen.

  Vanaf seconde 1 speelden gelijk alle politieke en eigen belangen mee. Die domme Sorensen en gladde Pastors (zat in de benoemingscie edoch laat Priemend vingertje en Skeefbekkie hem gewoon naar de mond praten over “moven” donderdagavond.

  Waarom is de belangrijkste vraag niet:

  HOE STOPPEN WE DIE GEKKEN?

 7. 8

  @6: Zo zat ik ook al te denken: minister van Biza en Justitie weg….hoogst verantwoordelijk en JP natuurlijk maar die is met geen bulldozer weg te krijgen.
  Onzin natuurlijk!

  Vanaf seconde 1 speelden gelijk alle politieke en eigen belangen mee. Die domme Sorensen en gladde Pastors (zat in de benoemingscie edoch) laat Priemend vingertje en Skeefbekkie hem gewoon naar de mond praten over “moven” donderdagavond. Ook nemen ze de burgermeester kwalijk dat hij niet geloofd wat zei willen…

  Waarom is de belangrijkste vraag niet:

  HOE STOPPEN WE DIE DOORGESNOVEN EN DOORGEZOPEN GEKKEN, nu weer hoogste staat van paraatheid in Enschede?

 8. 9

  Maar wat te denken over de uiteindelijke verantwoordelijkheid die ook bij de burger ligt….

  Nee, de direkt verantwoordelijke (onderknuppels) moeten de consequenties van hun eigen geklooi dragen (Chain of Command) want zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de escalatie die optrad.

  En die doorgesnoven gekken? Ach, geef ze de juridische status van terroristen, kun je het leger inzetten.

 9. 10

  @6
  Nee hoe hoger in rang hoe meer verantwoordelijk. Hoewel ze daar bij de overheid vaak anders over denken.
  Net als bij de schipholbrand toch, een bewaker met verbrande armen vanwege de reddingspogingen die in eerste instantie de blaam moest krijgen.. ipv de royaal betaalde korpsleiding of de minister.
  Of een dode schilder van het Katshuis, ipv de hoge ambtenaren olv Balkenende die aandrongen op het werken met thinner omdat het snel snel snel moets vanwege een staatsbezoek. De baas van het schildersbedrijf krijgt onderhand weer royale opdrachten van het rijk als beloning voor zijn zwijgen / slechte geheugen.

 10. 11

  Erg selectief beleid. Voor evenementen wordt er dus keihard opgetreden, waarbij onschuldige burgers worden opgepakt enz, zie voorgaande reacties. Maar in de achterstandswijken waar bendes actief zijn, kutmarokkaantjes en ander tuig, nee, daar pakken ze niet keihard aan. Daar zijn ze bang, en laten ze de boel uit de hand lopen. Structurele harde aanpak daar wachten we op. En dat gaat Aboutaleb misschien nog wel doen ook, want in Amsterdam washij keihard. Geen links gezeur, nee, fraudeurs aanpakken.

 11. 12

  Fraudeurs 11?

  Zijn alle witte boorden geen fraudeurs?
  Alle verzekeraars, frauderen met onze gevoelens.
  Wat dacht je van hypotheekverstrekkers? Banken…met name de DSB Bank? Beleggingsfondsen, zijn die eerlijk? Madoff?
  Mannen als Mauriesje de H. is die betrouwbaar?
  Ziekenhuisdirecties?
  Heel bestuurlijk Limbo-land?
  Projectontwikkelaren?
  Harry Mens, alle voormalig LPF-bestuurders; hoe is ’t er nu mee?
  Tante TON?

  Fraude is nl nixxx anders als BEDROG.

  Kun je in een paar regels aangeven wat structurele harde aanpak inhoudt. Had het 5/5 in Rotjeknor en laatst in Hoek v. H ook moeten plaatsvinden?

  Je fraude-voorbeeld in 11 is onzin. Kun je niet gewoon beter gaan genieten van je verafgode held die B film-cowboy?

 12. 13

  Vraagje: als zo’n Rotterdam hooligan gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, op welke partij zou hij dan stemmen? Lijkt me duidelijk.

  Nog een vraagje: als de ‘doorgedraaide gekken’ binnenkort de meerderheid vormen, is ‘doorgedraaide gekte’ dan tot norm verheven? Want je kunt het wel niet willen begrijpen, maar dat keert dus niet de aanwas van het aantal mensen dat niets meer te verliezen heeft. En dat is nou net waar een ieder voor vreest die wel wat te verliezen heeft.