Zomerquote | PowNed wordt een metaomroep

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

zomerquotes3“PowNed wordt een metaomroep. We verstrekken informatie over de informatie. Dat sluit aan bij de vaardigheid van onze achterban om grote hoeveelheden informatie parallel te processeren en al onderzoekend een betekenisvol geheel te construeren uit onsamenhangende brokken informatie.” (Uit het beleidsplan van PowNed)

Het uitgelekte beleidsplan van PowNed doet ons hier en daar denken aan de tekst van een poep pratende mediadeskundige, annex leraar massacommunicatie, annex gesjeesde internetondernemer. En zou Dominique Weesie het ook allemaal echt geloven? Reaguurders die grote hoeveelheden informatie parallel weten te processeren?? Hahaha!

Voor de rest is het een zeer leesbaar beleidsplan. Op het sociologische stuk over de generatiekloof na dan, want daar schreef Weesie zichzelf toch echt in slaap. Maar is GeenStijl nou echt zo origineel met dat eigen internettaaltje (afgekeken van Alt0169.com)? En is de achterban van PowNed echt in staat om in drie muisklikken geoliede pr-machines onderuit te halen? En werd Nico Dijkshoorn echt ontdekt door GeenStijl? En is die Kouwes eigenlijk wel zo’n goede dichter?

Vragen, vragen, vragen….

Reacties (92)

#1 Ronald

Met dat belachelijke FlashPageFlip doen ze goed hun best om te voorkomen dat iemand het gaat lezen. Is dat nou de “mediarevolutie”?

 • Volgende discussie
#2 Bootvis

‘uitgelekte’?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Klaplong

@El El
“Uitgelekte”, dat heet: gepubliceerd.

sja, ik vind dat er wel een paar aardige formats in staan. En El El, ik denk dat je nog véél te weinig van dit soort plannen hebt gelezen om er een oordeel over te kunnen vormen, is het niet?

Maar je drupje verongelijkt zuur is duidelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

Maar heeft iemand hier nog een mening over de wel degelijk zeer relevante zaken die El El hier aansnijdt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 KJ

Als ik ‘informatie over informatie’ hoor, dan denk ik: ‘het gesprek’. Seriously dude, waarom moet een succesvolle website de TV in ? Ik vind dat Plaskerk dit initiatief moet afwijzen, alleen al om Geenstijl ‘puur’ te houden. En als dat niet genoeg reden is, dan maar omdat dit, alle wollige en ongetwijfeld goede bedoelingen ten spijt, alleen maar kan ontaarden in een soort ‘Veronica 2’.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gronk

Ik vind dat Plaskerk dit initiatief moet afwijzen, alleen al om Geenstijl ‘puur’ te houden.

Voor hun eigen bestwil! whehehehe.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Dr Banner

Ik geloof er wel in dat PowNed als meta-omroep het helemaal gaat worden.

De wereld draait door = ook ‘meta-magazine’ – en loopt als een gek.

En AVRO’s televizier was in de jaren ’70-’80 al helemaal META.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Klaplong

@ Carlos

De zeer relevante zaken???:

1. Het uitgelekte beleidsplan van PowNed doet ons hier en daar denken aan de tekst van een poep pratende mediadeskundige.

Oke het is een beleidsplan dat gelezen gaat worden door mediadeskundigen. Dus zou het verstandig zijn denk je, Carlos en El El, om dan een andere taal te gaan spreken?

2. Reaguurders die grote hoeveelheden informatie parallel weten te processeren?? Hahaha!

Point being? Ik geloof dat hier ook telkens een beroep wordt gedaan op reaguurders om inbreng te doen, het wordt hier nog net geen crowdsourcen genoemd, maar informatiejunkies zijn het hier wel. Ik verwacht dat geenstijlers dat ook wel zullen zijn. De terminologie is van een peoppratende mediadeskundige maar ja dat ligt aan punt 1

3. “Maar is GeenStijl nou echt zo origineel met dat eigen internettaaltje (afgekeken van Alt0169.com)?”

Is de originaliteit het doorslaggevende punt? Of het feit dat deze taal zo ver is doorgesijpeld op andere plekken dan geenstijl.nl?

4. “En is de achterban van PowNed echt in staat om in drie muisklikken geoliede pr-machines onderuit te halen?”

Zo nu en dan zijn er toch wat van die successen. En de volledige formulering in het beleidsplan is’dat het anders zit’. Ook tussen aanhalingstekens en uitdrukkelijk geen waarheidsclaim. Simpelweg ‘dat het anders zit’. Nadruk op het wantrouwende karakter en niet op de waarheidsvindende capaciteiten van reaguurders.

5. “En werd Nico Dijkshoorn echt ontdekt door GeenStijl? En is die Kouwes eigenlijk wel zo’n goede dichter?”

Er wordt gezegd dat Dijkshoorn de ruimte kreeg op geenstijl. En daar een eigen stijl heeft uit kunnen drukken. Dat is iets anders dan wat El El stelt. De vraag of Kouwes wel zo goed is, is irrelevant. Dat boek is gewoon goed verkocht. En sommige mensen waarderen de inhoud ook nog eens.

Vragen Vragen Vragen dus van een sputterende man die vooral tegen tegen tegen wil zijn en verder geen moeite heeft gedaan zich “in te laten nemen”door de mooie plannen en formats die daar geformuleerd staan. En die zitten er wel degelijk tussen. Maar een kinderverhalen verteller verwijten dat hij kindertaal spreekt, zoals dat hier gebeurt in de eerste zinnen van de posting, is natuurlijk van verzuurde verongelijktheid die eigenlijk zelden geëvenaard is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Dubois

Dat sluit aan bij de vaardigheid van onze achterban om grote hoeveelheden informatie parallel te processeren en al onderzoekend een betekenisvol geheel te construeren uit onsamenhangende brokken informatie.”

uhm…vieze linkse elitaire marokanen met cameltoe’s?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Carlos

2. “Ik verwacht dat geenstijlers dat ook wel zullen zijn.” Misvatting, geenstijl reaguurders reageren nauwelijks op elkaar het is een vorm van collectief poepen. Met drie honderd man op een rij de broek laten zakken en schijten maar, broek omhoog en weglopen, hup weer een thread vol!.

3. Het punt is dat ze er zelf steeds aanspraak op maken.

4. Noem mij die successen, de geweldige inzichten, het enige waar de GS meute toe in staat is om bij een Opsporing Verzocht bericht binnen een etmaal één juiste dader aan te geven en tien anderen onterecht te beschuldigen.

5. De stijl van Dijkshoorn is al 10 jaar dezelfde hij deed op Retecool (en zijn eigen site) al niet anders. In alter egos heeft hij wel met andere stijlen geexperimenteerd, misschien zelfs hier wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 De B

Blij dat nog even onder de aandacht wordt gebracht dat geenstijl stoer loopt te doen met 1337-speak. Als gamer krijg je daar toch een beetje gemengde gevoelens van :)

Verder is het heel fijn dat je hier niet hoeft te registeren en op GS wel: had af en toe de neiging om te reageren op die nare “raad nu eens wie er overleden is” berichtjes maar dat kan dan weer niet zonder te registeren.

Voor het overige ben ik benieuwd wat ze NL gaan brengen; hate m or love m, maar ze kunnen er wel wat van!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 KJ

@Dubois “vieze linkse elitaire marokanen met cameltoe’s”

Waar ?!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 sikbock

plan had ook op 10 a-viertjes gepast, veel geblaat nu

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 S’z

O tempora o mores

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 MMaas

Lekker veel plaatjes! Da’s alweer een dikke plus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Klaplong

@ Carlos

@ 2. Processing lijkt mij iets anders dan produceren; verwerken niet in het bijzonder output leveren. Als zij daar onderzoek naar hebben laten doen en daar komt uit dat deze jongens veel verschillende bronnen min of meer gelijk tijdig “verwerken” dan lijkt mij dat toch simpelweg niet ter discussie staan? De vraag of mensen op elkaar reageren is daarbij niet aan de orde.
Ander deel van min of meer hetzelfde gedrag ligt in de mate waarin lezers bijdragen aan de inhoud op de website. Redacteurs van Geenstijl constateren dat zij bijzonder veel tips etc binnenkrijgen en genereren mede aan de hand daarvan hun topics. Dat daaronder de broek omlaag wordt getrokken om collectief leeg te lopen is wat anders.

@3. Niet alleen NRC handelsblad maar ook het alleraardigste tijdschrift Onzetaal (zelfs een hele kaft en hoofdartikel wordt aan geenstijl gewijd) en de jaarlijkse “nieuwe woorden” lijstjes ondersteunen van diverse media ondersteunen deze claim.

Verder is het verhaal dat een of andere amerikaanse site ook iets dergelijks doet zo zinnig als….. nou ja ik ben niet zo goed in gezegdes. Olie B. Bommel en de typetjes van van Kooten en de Bie worden evenzo geroemd om hun bijdrage aan de taal.
Dat is gewoon leuk. Niet iets om over te zeuren dat er ergens anders op de wereld ook een dergelijk verschijnsel is opgetreden. Ook leuk maar dat ontkracht dus helemaal niks.

Over Dijkshoorn, wederom, daar kan je over gaan zitten sijben en zeuren. Onder een echt groot publiek werd hij onder de aandacht gebracht bij Geenstijl. De tijd was er waarschijnlijk naar en nog een boel andere factoren zorgen ervoor dat dat boekje goed verkocht is. C’est ca en niet veel anders. Misschien heeft ook de leraar nederlands op de basisschool wel bijgedragen aan dit succes. Soit. In zijn memoires zal hij dat wellicht ook uit de doeken doen.

Punt is, dat deze hele posting werkelijk geen enkele behoorlijke en eerlijke beschouwing geeft van de paar leuke ideeen die wél te vinden zijn in het plan van geenstijl, maar vooral gaat zitten zielepeuten in het hoekje van een paar wellicht discutabele claims.

Het gaat toch om wat zij van plan zijn om te gaan doen? Formats dus, inhoud, ideeen dat is leuk om te bespreken. Niet dat zijlijn geleuter van El El over de toon en allerlei andere randmerkwaardigheden van het plan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Antid Oto

Geenstijl is net zo overbodig als hun brainchild poepned. Dat linkje kan wel weg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Klaplong

Op geenstijl vindt je dan, naast een veelvoud aan comments zoals die van Carlos en El El, dergelijke comments onder zo’n posting:

Als formatontwikkelaar heb ik alleen even de formats doorgenomen (hopelijk later tijd voor de rest). Eigenlijk ben ik van de meeste programma’s niet echt onder de indruk.
– Het Laatste Nieuws. Ontzettend moeilijk te maken. Wie wordt de anchor? Daar hangt het allemaal van af. Dit soort programma’s hebben een hoge flopfactor. Zomer draait door, Land van Maas en Waal, On Air…etc. Kortom; niet te makkelijk over doen. Goede anchor, leuke onderwerpen en juiste sfeer zijn essentieel.
– Kuifje in XXL Land. ‘Zoals Louis Theroux dit doet voor de BBC’. Deze man wordt gezien als een van de grootste journalistieke talenten. Heeft Rutger die talenten ook? Moeilijk te zeggen op basis van 5-minuten durende filmpjes. Ook erg tricky format.
– Groeten uit Holland. Heel leuk! Ben benieuwd naar de opdrachten, maar gewoon goed idee. Twijfel of het zal scoren (buitenlanders die ons eigen land belachelijk maken….Nederlanders zijn vaderlandlievender dan je denkt)
– Vuist Diep In. Grappig, helemaal GeenStijl, dus goed. Lijkt wel een beetje op Stalkershow(oid) van Bart de Graaf.
– TeamPowned. Dit format moet je even wegleggen
– WTF. Ok. Beetje afgezaagd, maar prima. Zou in een lijstjes-vorm ook op tv kunnen. Alleen gruwel ik, en jullie ook, daarvan.
– Kickboksen. Komt nooit op TV. Dit soort programma’s worden door netcoordinator afgeschoten. Te kleine wereld, te kleine doelgroep.
– Partytime. Soort Sims Politics. Moet wel leuk blijven. Politiek boeit niet. Mensen interesseert het niet. Niet genoeg in ieder geval. Lijst0 was een goed programma, geen hond keek ernaar.
– De Luis etc. Grappig, ben benieuwd. Maar wat zie je nou? Format is niet helemaal duidelijk.
Tot zover de formats.

Dat heet volgens mij inhoudelijk ingaan op het beleidsplan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Carlos

Volgens mij was het niet de opzet van El El om hier in detail op in te gaan. Maar nu we het toch over de inhoud hebben, staat een relaunch van de Pin Up Club er nu wel of niet in?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Carlos

Oja en wat betreft die taal, het nrcnext sloeg daarmee de plank mis, we hebben hierover met ze contact gehad. Ik realiseer me dat heel veel mensen gewoon niets afweten van het ontstaan van de nederlandse blogosfeer, verhoudingen van toen en wat er allemaal is uitgespookt en door wie. Net zo goed dat er alweer 20 jaar kinderen worden geboren voor wie de pc een doodnormaal gegegeven is. Misschien word ik wel oud? Ik zal erover ophouden, maar dan moeten zij er ook over ophouden, doen ze niet, bij GS zijn ze namelijk ook oud.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Klaplong

@ Carlos

Haha,

Ik weet daar, die ontstaansgeschiedenis van de blogosfeer, niks vanaf dus excuseer. Wel weet ik dat er door een van die GS redacteuren duidelijk ooit gezegd is dat Propria Cures een sterke offline inspiratiebron was. En nog wat andere zaken ook. Ook zij noemen hun inspiratiebronnen, bedoel ik maar te zeggen.

Ik denk dat de kritiek die hier nu geleverd wordt op geenstijl vooral van een aard is die te vergelijken is met de kritiek op een commercieel muzieklabel dat “ondergrondse” muziek beschikbaar maakt voor de massa. (Ik denk aan het Sneakerz Muzik label bijvoorbeeld)

Telkens is de kritiek: “het was elders eerder veel beter” en “nu doen zij net alsof zij de uitvinders zijn van…” en “is de doelgroep werkelijk zo hip en vooruitstrevend als zij nu pas met veel moeite aan deze muziekstijl is gebracht?” Dat is geijkte kritiek op degene die op commerciele wijze de vertaalslag probeert te maken voor een groot en breed publiek.

Die relaunch weet ik niet, lol, het zal wel niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Laurens L.

@Klaplong

Dijkshoorn had zijn grote publiek al op Fok.nl, met stukken over mensjes in een groot huis, destijds door Veronica uitgezonden onder de naam Big Brother.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Klaplong

Ja inderdaad. En je punt is?

Britney Spears en anderen waren voor het eerst op tv bij de disneychannel, ofzo, vervolgens hebben zij een, ander, deel van hun succes gerealiseerd bij platenmaatschappij X of Z.

Als platenmaatschappij X of Z, claimt dat zij de ruimte en ondersteuning aan britney hebben gegeven wat zeg jij dan?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Klaplong

Op p. 139 zegt Powned contact te gaan zoeken met Sargasso.nl

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Carlos

Ik lees het, al doet dat flashding raar op m’n scherm zodat ik maar de helft van de tekstkolom kan lezen. Prima, ik wacht het wel af of ik in de PowNed commissie van Wijze Mannen zal plaatsnemen die zich gaat buigen over de relaunch van de Pin Up Club.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Klaplong

Hulde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Furby

mweh, ik ben al lang blij dat er iemand weer eens een poging doet om interessante en vernieuwende programma’s op de publieke omroep te maken. Er is de laatste jaren niets waarvoor ik thuis blijf op die zenders uitgezonden. Ook niet op de commerciëlen trouwens. De enige kwaliteit op NL TV is aangekocht door de VARA (ik heb het over de briljante serie Mad Men natuurlijk) en wordt weggestopt diep op de woensdagavond, nou, dan download ik het wel en kijk ik het op een redelijke tijd. Ik vind de filmpjes van Rutger, met zijn over-the-top arrogantie en onderwerpen die al die ‘goede’ journalistiek niet aanpakt, vaak interessanter dan een week lang het NOS-journaal. Al denk ik dat ze wel meer andere personen moeten gaan inzetten, want 2 uur Rutger op TV is ook overkill.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 David Rietveld

Tsja. De opstellers van het beleidsplan geven zelf – ik meen op de eerste pagina – al aan dat het van hen niet zo uitgebreid hoeft. Nou, daar is El El het mee eens. Maar van de minister moet het ongetwijfeld wel. Ik begrijp het dus wel, al die omslachtige formuleringen, maar ‘processeren’ is natuurlijk geen Nederlands woord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 dick

Over het paard getilde verwende papkindjes. (Ultra)rechtse Troeptoeters die smeken om aandacht. Schijnbaar in real-live nooit gekregen. Dominique en dat kleefstiffie met die dubbele naam (ff geen zin het op te zoeken) zijn op zijn VVD’s (en VVD-gerelateerds) geil op macht, status, aanzien, roem en vooral hun geldbuidel. Leuk voor hun dat er nog genoeg teefjes zijn die daar ook op geilen.

Wat ik van dat beleidsplan gelezen heb is net zo wollig en véél te langdradig als tegenwoordig beleidsplannen-mode is.

Maar een goede tv-zender hahaha asjeblieft zeg! Tuurlijk mogen ze in het bestel, daar zitten veel meer van die kneuzenomroepen.
En 2 van die zaadschieters is teveel van het goede. Tjonge nou, laat die Paradijs-rat maar langs de kant blijven staan dan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 dick

Ruktor is natuurlijk een product van de Gooise verheven kak. Walgelijke vent. 20 seconden is nog te lang.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Klaplong

@ Dick
Vind je dat nou echt nodig? Dat ordinaire geschreeuw?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 dick

Geschreeuw, pardon?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Joost

@Dick

Behalve dan dat “ruktor” uit rotterdam komt. En verder doet jouw geschreeuw denken aan 80% van de reacties onder een gemiddeld Geenstijl bericht.

Anyhow, ook al ben ik het niet altijd eens met Geenstijl (en soms ook wel), het blijft een feit dat het publieke bestel een ingeslapen linkse vesting is. Als Powned hier wat reuring in wil brengen hebben ze mijn zegen. Hun beleidsplan, ookal is het wat wollig, heeft mij in ieder geval blij verrast. Daarnaast moet ik wel zeggen dat het merendeel van de reacties hier enorm zuur en zeurderig en zelfs behoorlijk kinderachtig zijn. Ook vind ik het artikel hierboven meer iets zeggen over El El zelf dan over Geenstijl (ook weer zo zuur).

Ow en dick, ga es even heel snel terug naar de kindertafel!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Joost

En miepen over dat “Flashdingetje” is natuurlijk over details zeiken om de aandacht maar vooral van het plan zelf af te leiden….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Carlos

Beste Joost,

zou u de kwalificatie “een ingeslapen linkse vesting” wat meer kunnen onderbouwen?

Zuur en zeurderig? Dat is toch meer iets voor GeenStijl (zuur over zij die de macht hebben, zeuren over de eigen positie). Hier is men doorgaans positief en constructief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 dick

Jammer Joost, op niet serieuze reacties krijg je van mij een niet serieus antwoord. Sterkte met je Rotjeknor Ruktor. Je moest nog maar niet aan een gezinnetje beginnen, over een playa lopen in Spanje of gewoon door één van onze geweldige grote steden lopen op een zomerse dag….haha geschreeuw. Haal die watjes eens uit je oren en proef het échte leven Joost. Volgens mij ben jij zo’n notoire klaagbeen waar de hele buurt een hekel aan heeft. Koppie op man, de zon schijnt en het leven is wél mooi….zo lang duurt het allemaal niet. Plukt em gewoon!

Dat toontje ook…..haha kan er alleen hard en Stijlloos om lachen….”ga es even heel snel terug …. dan hoop je nog dat ie met humor komt; helaas”. Sterkte, Joost! Met je verzuurde verbittering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 dick

Het is voor mij in elk geval wel duidelijk Carlos, wie de positiefingestelde mensen zijn en wie alles met verbitterde verzuurdheid weg proberen te klagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Carlos

Zo links is Hilversum !!!1!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Vettige Kak

Damp, damp…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 dick

Ha ha Skeefbekkie en priemend vingertje. De huichelaars die in 2008 zo blij waren dat ze Gele Geert in de studio hadden, dat ze hem enkel naar de mond praatten. H*ernalisten van het laagste soort. Toch goed voor een tonnetje of 7 samen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Joost

@Carlos

Kan jij een zender uit het publieke bestel noemen die een rechts-georiënteerde stroming vertegenwoordigd? Of misschien een tv-programma die dat doet? Ik heb in amerika gezien hoe (lokale) politici door journalisten behoorlijk (en terecht) in tang werden gezet. Iets wat ik zelf nog nooit op het publieke bestel heb gezien. Het is altijd beleefd, er is waarschijnlijk afgesproken waar niet over gepraat gaat worden (want stel dat de sfeer omslaat zeg pfffoei).

Geenstijl zegt niet links of rechts te zijn (iets waar ik me persoonlijk mee kan identificeren, ik vind Geertje een idioot, maar Hirsh Ballin vind ik bijna net zo eng), maar ze zijn een stuk minder beleefd dan de stoffe jassen die er nu overwegend zitten.

Het publieke bestel is nu geen afspiegeling van de maatschappij en ik denk en hoop dat Geenstijl daar een klein beetje verandering in kan brengen.

Begrijp me niet verkeerd, ik moet het allemaal nog maar zien. Van succesvol blog naar een omroep is een enorme stap. Maar de manier waarop er hier en op andere plaatsen wordt gereageerd vind ik eerlijk gezegd een beetje triest.

En zeuren dat “zuur zijn” meer iets voor Geenstijl is, is natuurlijk geen argument. Ik vind dat ze op bepaalde punten en met bepaalde actualiteiten gelijk hebben en ook terecht daarover publiceren. En moet het altijd maar positief zijn? Moet alle zenders het voorbeeld van LLINK volgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Joost

@Dick

Ruik ik een trol?

Jouw reacties zijn inderdaad het toonbeeld van “serieuze reacties”.

Goed ook van je dat me volkomen doorziet door één reactie, maar goed ik ga weer even verder met door de buurt lopen (die mij haat) om even lekker verder te zeiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 dick

TROS, AVRO, NCRV, EO zijn verre van links te noemen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 dick

Geen antwoord op 43 Joost (mag het weten)?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Carlos

Joost, Nu breekt mijn klomp: U begon over zuur en zeurderig?!

En als ik uw eerste alinea goed begrijp is het meer het in uw ogen tamme interview-klimaat wat u stoort ipv het vermeende ‘linkse’ van de publieke omroep? Ik zou ook wel zo’n programma als Hard Talk (BBC) willen zien in Nederland maar over het algemeen wordt er bij Nova best redelijk ondervraagd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Kalief

@Joost #41

Het is altijd beleefd, er is waarschijnlijk afgesproken waar niet over gepraat gaat worden (want stel dat de sfeer omslaat zeg pfffoei).

Dat is dus conservatief want hielen likken van de macht. Dat zullen ze blijven doen ongeacht de kleur van de regering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 dick

Wel goed lezen Joostje: Jammer Joost, op niet serieuze reacties krijg je van mij een niet serieus antwoord.

En snuffelen aan een trol? Hoe bizar! Is dat niet verboden dan? Hoe ziet een trol eruit? Ze is toch wel lekker, anders snuffel je er toch uberhaupt niet aan? Tjonge Joost, jouw komst werpt enkel “?”’s op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Joost

@dick

Om maar even te negeren dat je eerst aangaf niet op mij en mijn niet-serieuze reacties te reageren (terwijl ik daar volgens mij ook helemaal niet om vroeg beste dick).

Sorry Dick, reageren binnen een minuut (16:24 > 16:25) is wat moeilijk aangezien ik ook nog aan het werk ben.Maar hoe zou jij die zenders typeren dan? rechts?! Zijn dit de zenders die kritisch tegenover politiek staan? Die prangende vragen stellen en pijnlijke situaties niet uit de weg gaan?

Ik pleit ook niet voor meer “rechtse” zenders, ik pleit ervoor dat de “netwerk-generatie” zoals staat beschreven in het plan van powned inderdaad bestaat en gehoord moet worden. Wat nu dus niet gebeurd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Joost

@Carlos

“Ik zou ook wel zo’n programma als Hard Talk (BBC) willen zien in Nederland maar over het algemeen wordt er bij Nova best redelijk ondervraagd.”

Precies mijn punt. Best redelijk, NOVA vind ik dan ook één van de betere programma`s. Maar het is er 1 en het is “redelijk” kritisch.

@Kalief

Dus dat is conservatief? Is Geenstijl conservatief dan?!

@Dick

Dude, echt, probeer eens normaal met iemand te praten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 dick

@ 48: Die (reactie)mededeling kreeg je idd spontaan en gratis Joost. Misschien omdat ik zo’n spontaan mens ben, of omdat ik graag geef. Kan het ff niet meer terughalen, maar ik vond het wel een nuttige vermelding.

Joh, het leven is een kwestie van prioriteiten stellen. Je leeft toch niet om te werken?

EO is sinds jaar en dag:
Zwarte Kousen-rechts….voornamelijk SGP
NCRC is CDA-rechts
AVRO is duidelijk VVD-rechts
TROS is TeleTroepToeTerT-rechts (=Telegraaf)

KRO (toevoeging!) heeft ook veel CDA leden. Zo gek is dat natuurlijk niet, sinds de Katholieken in de CDA-stulp zitten. De koers van het CDA is overigens verre van links geworden zo je weet. Van Agt, Lubbers, Aantjes en van de Broek worden niet erg serieus meer genomen. Dissidenten kunnen niet bij het CDA. En men schurkt al jaren tegen de VVD aan.

CU-stemmers weet ik niet. Maar die lijken me toch niet zo dolgeslagen Christelijk als de EO.

—–
CDA staat al jaren in het centrum van onze macht. Je zou per onderwerp moeten kijken of de omroepen kritisch staan tegenover de politiek (denk dat jij “het kabinet” bedoelt?). Kijk maar eens naar de onderwerpen en de benaderingen in Netwerk (de actualiteitenrubriek die om beurten door omroepen wordt uitgezonden).

NCRV en EO hebben heel nadrukkelijk hun ethische thema’s naar voren gebracht. Zoals homo-zijn en het homo-huwelijk; embryo-selectie. Volg het ook zeker niet altijd maar ik had zo graag eens van EO een reportage willen zien over al die mensen die met een zwaar-gereformeerde achtergrond ineens achter Gele Geert aanhobbelen! Volgens mij (en velen) kan dat nl helemaal niet als je volgens de bijbel leeft!!! Ff ander onderwerp: of een dominiee die zich hier landelijk over uitsprak!!
—–

Dat terwijl ik in het leven sta als bruggenbouwer. Ben tegen polarisatie in het leven. Erg te merken aan mijn sociale omgeving. Maar soms moet je tegenstellingen neerzetten om iets duidelijk te maken.

De netwerk-generatie….tja wat moet je daar nu mee. Horen onze kinderen daarbij? Nou, ik vrees dat die eerder teveel als te weinig gehoord worden! Iets nieuws uitvinden is niet zo moeilijk….écht iets nieuws, iets origineels, uitvinden; daar komt meer bij kijken.

Netwerk-generatie impliceert ook samenwerking? Vond de stijllozen altijd eerder een clup van klovenscheppers ipv bruggenbouwers?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 dick

@ Joost: Verder gaat het wel? @Dick

Dude, echt, probeer eens normaal met iemand te praten.

Heb “dude” overigens niet in de Dikke van Dale kunnen vinden. Beetje zielig woord?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Klaplong

@ Dick enzo

Het is me toch wel elke keer een herhaling van zetten he. Zoals een reaguurder reageert wanneer hem een “finnen vraagstuk” wordt voorgelegd zo reageren mensen als Dick als er iets voorbij komt dat zij als “rechts en dus fout” willen kwalificeren.

Bruggenbouwer, dit is waarschijnlijk je uitlaatklep en dus niet representatief voor je dagelijks functioneren, maar een al te best beeld creëer je nu niet van jezelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Klaplong

@ Joost

“Kan jij een zender uit het publieke bestel noemen die een rechts-georiënteerde stroming vertegenwoordigd? Of misschien een tv-programma die dat doet? Ik heb in amerika gezien hoe (lokale) politici door journalisten behoorlijk (en terecht) in tang werden gezet. Iets wat ik zelf nog nooit op het publieke bestel heb gezien. Het is altijd beleefd, er is waarschijnlijk afgesproken waar niet over gepraat gaat worden (want stel dat de sfeer omslaat zeg pfffoei).”

Het lijkt erop alsof jij rechts vereenzelvigt met kritisch. Ook zie ik dat je de mate waarin een omroepbestel een afspiegeling van de politieke opvattingen van een maatschappij vormt, koppelt aan de mate van een soort objectiviteit. Hoe beter de afspiegeling, hoe beter de objectieve nieuws en informatievoorziening? Ik betwijfel dat.

Ik denk dat journalistieke objectiviteit bepaald wordt door de mate waarin met succes een neutrale journalistiek methode wordt gevolgd.

Keuze van de onderwerpen is denk ik wel voorwerp van politieke opvattingen. Maar de wijze waarop dat onderwerp onderzocht wordt niet.

Een rechtse omroep zal niet in het bijzonder de kwaliteit van journalistiek onderzoek uitdagen denk ik. Ik denk wel dat nieuwe omroepen in het algemeen misschien een prikkel vormen om beter journalistiek onderzoek te gaan doen. maar misschien ook niet eigenlijk. Ik weet het niet.

Dat links rechts perspectief vind ik in ieder geval vermoeiend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 gronk

Ik heb in amerika gezien hoe (lokale) politici door journalisten behoorlijk (en terecht) in tang werden gezet.

Ochgot, amerikaanse journalistiek als norm stellen, hoe diep moet je dan gezonken zijn. Bij amerikaanse journalistiek denk ik niet aan ‘kritisch interviewen’, maar veel eerder aan ‘braaf alle voorafgesproken vragen doornemen, want anders trekt een van de grote adverteerders de stekker uit je station door zich terug te trekken.’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 dick

@52: zielig dat van de stijlozen gejatte “finnen”. Kun je zelf nixxx bedenken? reaguurder….iets met pak en zelfde laken. Gaap!

Schreef dat ik een bruggenbouwer ben, maar jij leest graag ergens overheen. Hoe is er dan een goed gesprek met je mogelijk? Bovendien gaat het hier niet over finnen of andere mensen die van jouw een stigma moeten dragen.

Het interesseert me niet zoveel hoe jij je beeld over mij vormt en hoe dat er uit ziet. Mag je jammer vinden natuurlijk. Feit is, dat als je middels geschreven woord alleen iets duidelijk wilt maken, je confronterend moet zijn. De tegenstellingen moeten namelijk eerst goed tevoorschijn komen. Vind dit ook misschien wel de minste manier van communicatie. Je weet niet met wie je “praat”, helaas kun je niemand in de ogen kijken, je kunt geen emoties in je betoog kwijt, je praat met iedereen tegelijk etc. etc. Maar het IS communicatie. Over interessante onderwerpen. Ieder in zijn/haar eigen stijl. Al zijn er veel fantasieloze mensen die de stijlloze stijl simpel en veilig kopiëren. Zal wel gebrek aan ruggengraat zijn; wil het niet eens weten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 dick

@53 Het lijkt erop Klaplong dat jij zelf niet eens weet wat je rechts moet noemen en wat links!? Op zich wel lachen, want ik ben ook tegen deze manier van meningen scheiden. Triest, dat links-recht-troelala geneuzel. Voornamelijk gevoed door de TeleTroepToeTert en de stijllozen. Anders raken de (voornamelijk) heren namelijk het overzicht in de maatschappij kwijt. Zou wat zijn als ze mensen niet meer in hokjes konden plaatsen….

Die komedie komt ook vooral op internet voor. In het dagelijks leven ga ik met enorm veel mensen om. Mensen waar ik niet mee omga om hun politieke kleur. Sterker nog, die weet ik vaak niet eens en wil ik ook niet weten. Mijn vrouw bijvoorbeeld gaat helemaal niet stemmen. Lieve Klaplong, het kan EO klinken….maar het gaat mij om de inborst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 superjan

best een blij stukje, komend van jou mijn beste Carlos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 MP

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 MP

Joost doelt natuurlijk op Fox, de altijd kritische doch objectieve en genuanceerde zender ter rechterzijde:

http://www.youtube.com/watch?v=sTPsFIsxM3w

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 DrBanner

domme reaguurders heb je overal

en lol @ 58

klik me link

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 Carlos

superjan, hoe bedoel je ‘komend van mij’ met reactie komend van jou?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Harry

@ gronk
Nou gronk, dan denk ik dat voor jou in de VS nog een hele onbekende wereld open zal gaan.
Maar OK, je bent vooringenomen of je bent het niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 dick

Powned met META de Vries als blikvanger. Neh, het zullen wel weer een paar goedkope snolletjes worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 dick
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 Klaplon

@52: “zielig dat van de stijlozen gejatte “finnen”. Kun je zelf nixxx bedenken? reaguurder….iets met pak en zelfde laken. Gaap!

Schreef dat ik een bruggenbouwer ben, maar jij leest graag ergens overheen. Hoe is er dan een goed gesprek met je mogelijk? Bovendien gaat het hier niet over finnen of andere mensen die van jouw een stigma moeten dragen.”

Je maakt een ernstig verwarde indruk op me dick.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 superjan

ow sorry @carlos ik dacht dat jij dit had geschreven… waarvoor excuus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 dick

@65 je reageeert op je eigen post….waarschijnlijk denk je incognito te kunnen blijven door longembolie voor te wenden en de g weg te laten.

Een goed gesprek met jezelf? Met mij bedoel je waarschijnlijk? Sta hier in Zwolle bekend als de plaatselijke Simon C., Kronkel me van gesprek naar gesprek. Dat hoef je niet aan nemen, ook niet dat “eerlijkheid” hoog in mijn vaandel staat. Van jouw weten we immers nixxx. Behalve dat je een iets hebt met een klaplong of klaplon. Zal wel, hou niet van mensen die zich niet open durven geven. Hoe zit het toch met je finnen-complex? Bedoel ik vond Jari ook een geweldig goeie speler, voor de meest aansprekende club ter wereld nog wel. Verder heb ik héél weinig met die kou-freaken.

Verward? Een gulle lach van deze kant en diep medelijden met je mensenkennis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Anton

Zijn jullie nou gewoon jaloers op het succes van Weesie/Geenstijl of vinden jullie dat afwijkende – lees niet policor meningen – sowieso uit de media geweerd moeten worden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 Rene

Zou ik mogen voorstellen om bij de volgende posting die over geenstijl gaat ook meteen de comment thread er maar bij te plaatsen? Ik bedoel, waarom moet het een dag duren voordat Anton iets als #68 plaatst terwijl we toch al van te voren weten dat hij — waarbij “hij” een equivalentieklasse — dat gaat doen?

Wat een enorme tijdverspilling. Beetje efficiënter mag wel zou ik zo zeggen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 dick

Als ik bij “jullie” mag horen Anton….”jaloezie en zeker afgunst” komen in mijn woordenboek niet voor. Verder heb ik net als iedereen wel veel negatieve eigenschappen. Jaloezie/afgunst/hebzucht etc moet je vaak in de conservatievere/Liberalere (en afgeleiden van..) kringen zoeken. Is mijn levenservaring. Ook op de Bible-belt neemt het schrikbarende vormen aan. Dit volstrekt in tegenspraak met het gepreekte in de (zwarte kousen) kerken.

Verder moet natuurlijk nixxx uit de media geweerd worden! Nixxx wat niet in strijd met de grondwet is. Wat een onzin… we leven hier in een vrij land!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 Klaplong

@ Dick

Ik citeer jouw comment, of herken je je eigen woorden niet? En ontgaat je de betekenis van aanhalingstekens?

De aanhalingstekens overigens die ook rondom het “finnen vraagstuk” stonden. Die aanhalingstekens hadden weer een andere, maar volgens de regels van het taalgebruik heel veel gebruikte, betekenis. Maar op het moment dat ik die telkens weer moet formuleren op het moment dat ik met iemand in discussie tracht te gaan, gaat het wel net even iets te ver.

Dat je jezelf dan handenwrijvend stort op het de verwijzing naar het verkeerde nummertje is al helemaal sneu. Ik verwacht dat het aan je leeftijd ligt.

Dick, ik vind je vreemde gebazel maar irritant. Ik probeer hier een enigszins open discussie aan te gaan en jij duwt en trekt maar wat. Ik probeer het positieve uit de plannen van Powned aan te halen en ik lever kritiek op de tekort door de bocht praatjes van El El. En ik spreek jou aan op je ordinaire ouwe mannen gebrul.

Ik zou het liefst een open discussie voeren waarin niet de hele tijd dat suffe links-rechts paradigma gehandhaafd wordt. Jij noemt jezelf een bruggenbouwer, laat dat dan ook eens zien. Je hebt nog werkelijk geen een positieve poging hier gedaan om een constructieve discussie te beginnen. Je brult, je gebruikt uitroeptekens, je zinnen zijn onnavolgbaar, de inhoud is ver te zoeken. Je bent in de war, oude man, en ik denk dat je op de AD site moet zijn of anders de telegraaf. Daar onderhouden zij mekaar ook met veel geschreeuw en gebrul.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 DrBanner

@68 tut-tut – zie 7 – en jullie bestaat hier niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 CLOSE DIE COMMENTS

Zo, beste PowNed kijkers. Dat was weer een aflevering van “Nederland klimt in de pen of achter de toetsen”. Het werd weer een boeiende barometer van onze gistende maatschappij, en dat maakt ons blij. Morgen zelfde tijd, zelfde uur, een nieuwe aflevering.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 dick

He Klappie, je vindt het niet erg dat ik net van de open dag van de plaatselijke FC kom? Wat bedoelde je precies met “formuleren op het moment dat ik met iemand in discussie tracht te gaan, gaat het wel net even iets te ver.”?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 dick

Zal nooit meer duwen en trekken Klappie, vanaf het moment dat jij de regels gaat bepalen.

Ouwe mannen? Haha als ik daar al bij hoor presteer ik zeker meer als zo’n grijze muis die zichzelf (uit lafheidsoverwegingen) Klaplong noemt.

Opener als mij zul je ze niet aantreffen Klappie, al blijf je nog 30 jaar zoeken. Misschien kun je je tijd nuttiger besteden door eens naar een “lekker mokkel op de bank” NAAST je te zoeken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Klaplong

@ Dick

Dat is onder de gordel!

Ik bevind mij op dit moment in een deplorabele staat, op het summum van sexuele frustratie, en heb mezelf eigenlijk al een maand opgesloten op een bovenkamer, verstoken van contact met de buitenwereld, om zodoende een punt achter mijn studie te kunnen zetten.

Dat jij daar nu de draak mee steekt, is meer dan venijnig. En vooral niet grappig meer.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Kropotkin

#35: Zuur en zeurderig? Dat is toch meer iets voor GeenStijl (zuur over zij die de macht hebben, zeuren over de eigen positie). Hier is men doorgaans positief en constructief.

De bovengenoemde quote geeft in ieder geval aan dat ironie op Sargasso nog niet helemaal verdwenen is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 dick

Ajax beslist!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 dick

@ 76: Gelukkig is iets “grappig vinden” zwaar subjectief. Maar uh, wat let je om jezelf te helpen in deze (ongetwijfeld) zware tijden van sexuele frustratie? Tuurlijk, het is surrogaat maar reken erop dat het lekker is en positief op je gemoed werkt. Je kunt toch verdorie niet de hele week doorkomen zonder klaar te komen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 Klaplong

@ Dick

Dank voor het advies, daar kan klazien uut zalk niet tegenop! :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 larie

De opwinding begrijp ik niet..een verzameling (club) die “mee” wil doen, vanwege..er zijn zoveel clupjes.

Ik ben lid (enige waar ik lid van ben btw) van (al eeuwenlang) VPRO en sinds kort ook van Powned (dank voor je t-shirt btw, vanwege ..fraaie sier in de dixo onlangs)

Ik wacht af.

Weetu dames Heeren ook..complement..180graden, het spectrum/complement ..elkaars tegenhanger..als je naar de sterren wil kijken ga je liggen..180 graden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 dick

@ 80, niemand kan meer tegen Klazien op; ze is overleden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 dick

Gewoon blijven liggen Larie…na vandaag gaat de zon weer schijnen. Of lig je binnen? Da’s misschien toch slimmer. Iemand bezorgd je een natje en droogje op tijd, gaat af en toe eens op je zitten…Nixxx mis mee en ik moet verdorie morgen weer werken!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 dick

Wanneer is de definitieve toewijzing eigenlijk? Kan het nog heel goed zijn dat én Powned en “Paradijs-typetje van de TeleTroepToeTerT” beiden een licentie krijgen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 squire

Potdomme. Heb ik hullie zo’n mooie suggestie qua radiopramma gedaan. Doen ze er nix mee, met de Botte Dinsdagavondtrein. Trieste lieden, dat zijn het.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 squire

Een Ip-ban was toen onmiddelijk mijn deel, want grappen maken was niet de bedoeling.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 dick

Structurele grappen op tv? Jiskefet waren de laatsten. Van Kooten & De Bie, Wim T., Sjef van O. bleven onovertroffen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 squire

De TROS is al veel te lang een structurele grap op tv.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 dick

Haha! Er loopt zelfs nog iemand bij Studio Sport met een TROS-hoofd. Glijdt em er al jaren niet meer in….Bij ons heb je een Kamerbrede (in elk geval op de radio); moest weg. Is ook beroerd slecht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 dick
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 Adriana

Om je de waarheid te zeggen heb ik op Geen stijl tot nu toe zélden enige informatie van belang gezien, of laat ik het anders stellen, zelden werd belangrijke informatie daar op een normale, informatieve wijze gebracht.
Daarbij overschaduwt het niveau van de reaguurders iedere eventuele discussie.
Het is niet te hopen dat Powned op dezelfde manier gaat opereren.
In dat geval zal er door mij, en door iedereen mij bekend, niet naar worden gekeken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 mescaline

“En nadat zij hem die nacht bekende …” is bijbelse taal voor van *katsjing* en *kaboem* @Adriana.

Laatste zin is dan nog logisch genoeg, no problemz.

 • Vorige discussie