Zomerquote | Economie zit in depressie

zomerquotes3 The current economic conditions are a depression, and not just some garden-variety recession” (CNBC)

David Rosenberg: de beer der beren onder de professionele beleggers op Wall Street én chef economie bij vermogensbeheerder Gluskin Sheff ziet het somber in. De huidige recessie heeft steeds meer weg van de economische depressie in de jaren dertig. Hij wijst erop dat tijdens de Grote Depressie er ook korte oplevingen en lichtpuntjes waren, maar dat deze net als nu weer voor maanden uit beeld konden raken. Dus de economie lijkt op de jaren dertig en volgens de Wisdom of the Krauts in de Saillant-discussie van gisteren de politiek misschien ook wel? Dan rest er nog maar één vraag: wie speelt Charlie Chaplin vandaag?

 1. 6

  De vrees voor een dubbele dip neemt toe:….morgen (13:20u rtlz) zal o.a. good old Willem Middelkoop de enge dingen die ons allemaal te wachten staan eens haarfijn uit de doeken doen, ook namens zijn vrouw en voor zijn trouwe fans op sargasso:

  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/vaste_componenten/0317_vragen_insturen_kijker_aan_zet.xml

  Ondertussen weten ze het op de beurzen óók helemaal niet meer. Er is sprake van een kunstmatig herstel omdat de vertrouwensindicatoren (prod./ cons.) in ongeveer één jaar tijd van dieptepunt naar hoogtepunt (en vice versa) bewegen. Je kan op termijn beter alles in Wantrouwen uitdrukken. Maar willen we het eigenlijk wel weten, of pas als het allang te laat is (of klimaat, privacy e.d.)?

  You want the truth?
  You can’t HANDLE the truth.