“Out of the 500 to 1,000 species of microbes identified in people’s mouths, […] , only about 100 to 200 live in any one person’s mouth at any given moment. Only 13 percent of the species on two people’s hands are the same. Only 17 percent of the species living on one person’s left hand also live on the right one.” [bron]
Een levensreddende transplantatie van een setje bacteriën van een vrouw haar echtgenoot: het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het kennelijk niet. Het bewijst nog maar eens dat de mens uitstekend is in mechanische technieken, als er maar te sleutelen, zagen, boren, snijden of inplanten is en dat hij van de rest van de werking een beetje trial and error aanmoddert. De bacteriotherapy zou zo zeldzaam worden toegepast omdat men pas nu van DNA-analyse kan gebruik maken. Maar zulke artikels zijn in ieder geval lekker smullen: het is heerlijk om zien hoe die kleine beesjes – we bestààn uit hen! – tekeer gaan, in wat filosofisch gesproken, een prachtige ode aan het leven zelf is.
Reacties (8)
En zonder hen waren er helemaal niet eens dieren en planten geweest. Zij zijn het die zowel suiker en zuurstof maken, als verbranden.
En wij zelf: gewoon opgebouwd uit een plasje trillende smurrie.
@2: Is het in België nog controversieel om de mens in het dierenrijk te ordenen?
nee hoor. Enkel in noordnederland nog.
Te oordelen naar het aantal spelfouten is dit stukje in minder dan 30 seconden geschreven.
Ik zou het zo stellen Crachàt “we zijn een wandelend zakje zeewater”, als transportmiddel.
je hebt teveel tijd, Bob.
Bob ;)
Volgende keer eerst denken dan doen, alvorens je wordt gefileerd.